Stedentrip Denemarken
Stedentrip Denemarken

Stedentrip Denemarken

Grenzend aan Duitsland, omgeven door water met als ‘bovenburen’ Noorwegen en Zweden ligt het prachtige Denemarken. Het bestaat uit het schiereiland Jutland (grenzend aan Duitsland) en een aantal eilanden en eilandjes die samen de Deense Archipel vormen. De hoofdstad van dit koninkrijk is Kopenhagen, gelegen op het eiland Seeland. Een must see als je een stedentrip in Denemarken maakt. Maar er zijn nog meer prachtige steden waar je zeker geweest moet zijn. Odense bijvoorbeeld, de stad waar Hans Christian Andersen is geboren, of Esbjerg. Denemarken kent veel natuurschoon en is per auto, openbaar vervoer en zelfs boot goed te verkennen.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Denemarken

Hans Christian Andersen is een belangrijk boegbeeld van Denemarken en daarom kom je in de steden waar hij gewoond en gewerkt heeft veel monumenten aan hem tegen. Zo kun je in Odense genieten van het Hans Christian Andersen museum en in Kopenhagen zijn er verschillende standbeelden en een woonhuis te vinden. Overigens valt er in Kopenhagen tijdens je stedentrip Denemarken nog meer te zien. Verschillende koninklijke paleizen bijvoorbeeld, de Strøget en de Kleine Zeemeermin. In Odense kun je ook nog naar de plaatselijke zoo. Natuurliefhebbers bezoeken Møns Klint: een gebied met indrukwekkende krijtrotsen. Bezoek in Roskilde het Vikingsmuseum of ga spelen in Legoland (bij Bilund).

Winkelen en uitgaan in Denemarken

De Deense mode-industrie is de laatste jaren zeer in opkomst. Het rustige, sobere maar altijd stijlvolle Deense design spreekt namelijk heel veel mensen aan en je ziet het terug in mode, accessoires en woondecoratie. Winkelen tijdens je stedentrip binnen Denemarken is daarom echt een aanrader. De verschillende steden bieden allemaal wel een winkelcentrum of verschillende winkelstraten waar je van alles kunt vinden. De langste is de Strøget in Kopenhagen. Uitgaansgelegenheden verschillen ook van plaats tot plaats. Geniet van hippe clubs in Kopenhagen of intieme cafés in Odense. Park Tivoli in Kopenhagen is een aanrader als je houdt van muziek, natuur en een grote kermis.

Eten en drinken in Denemarken

Veel Deense steden liggen vlakbij zee en daarom zie je op het menu vaak heerlijke visgerechten staan. Proef tijdens je stedentrip in Denemarken eens botervis of neem een Deens broodje als ontbijt. En bestel als lunch eens echte smørrebrød rijk belegd met kaas of ander hartig beleg. Denen zijn ook dol op hotdogs en daarom vind je verdeeld over de steden altijd wel een kraampje met verse broodjes terug. En het land staat bekend om haar Food Festivals, hierbij kun je van alles proeven, terwijl koks de lekkerste hapjes voor je klaar maken. Dat wordt genieten.

Stedentrip Denemarken