Stedentrip Gent

Geschiedenis, cultuur, muziek, winkelen... Een stedentrip Gent is een geweldige manier om even lekker de sleur van alledag achter je te laten. Gent heeft een groot aantal bezienswaardigheden die op loopafstand van elkaar verwijderd liggen. Dwaal lekker door het centrum, of laat je rondleiden door een gids. Er worden jaarlijks tientallen festivals en evenementen georganiseerd, met als hoogtepunt de Gentse Feesten, die tien dagen lang het beeld bepalen in het hele historische hart van Gent ("de Kuip"). Na zonsondergang wordt de stad dubbel zo mooi, dankzij het betoverende lichtplan. Tip: koop de CityCard Gent. Deze kaart geeft toegang tot alle belangrijke musea en monumenten in Gent.

Vakanties in Gent

Accommodaties in Gent

Bezienswaardigheden in Gent

De belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een stedentrip Gent zijn het Gravensteen, de Graslei samen met de Korenlei, en de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods. Het Gravensteen is een indrukwekkend bolwerk. Het is de enige middeleeuwse burcht in Vlaanderen die behouden is gebleven, inclusief een nagenoeg ongeschonden verdedigingssysteem. Op de Sint-Michielsbrug kun je in één oogopslag diverse prachtige gebouwen bekijken. Het Gentse Stadsmuseum, STAM, is gehuisvest in een veertiende-eeuwse abdij, een zeventiende-eeuws klooster en recente nieuwbouw. Hier kom je alles te weten over het middeleeuwse verleden, het heden en de toekomst van Gent. De drie authentieke begijnhoven zijn door de UNESCO erkend als Werelderfgoed.

Winkelen en uitgaan in Gent

Enkele van de belangrijkste winkelstraten en -pleinen op je stedentrip Gent zijn de Brabantdam, de Henegouwenstraat, Hoogpoort, de Koestraat, de Kouter, de Mageleinstraat, de Veldstraat, de Vlaanderenstraat en de Zonnestraat. Voor kinderkleding moet je in de Bennesteeg en de Sint-Niklaasstraat zijn. Stijlvolle dames- en herenmode vind je op de Brabantdam en in de Vlaanderenstraat. Liefhebbers van kunst, curiosa en antiek kunnen in de Jan Breydelstraat en de Burgstraat hun hart ophalen. Uitgaan doe je in stijl in een van de vele theater- en cultuurhuizen. In Gent kun je elke avond kiezen uit talloze grote en kleine theaterproducties.

Eten en drinken in Gent

Een stedentrip Gent is een feest voor fijnproevers. Zo kun je in de Vitrine voor een zeer schappelijke prijs genieten van een ongedwongen bistrokeuken van de hoogste kwaliteit. Van dezelfde eigenaar (Kobe Desramaults) is de Superette in de Hofstraat. Dit is een ambachtelijke bakkerij-brasserie met houtoven waar je de hele dag terecht kunt, of je nou komt voor een ontbijt, een brunch, of een uitgebreide lunch of avondmaaltijd. Gastronomisch restaurant Jan Van Den Bon behoort al jaren tot de Gentse culinaire top. De Frans-Belgische keuken prikkelt al je zintuigen.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

De temperatuur in Gent

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook