Stedentrip België
Stedentrip België

Stedentrip België

Denk je over een stedentrip naar België? Gezellig naar de vogeltjesmarkt in Antwerpen of de Zoo van Brussel? Vergeet niet dat België nog meer mooie steden heeft! Met een paar uur rijden ben je er, maar je voelt je helemaal in het buitenland. In West-Vlaanderen zijn de steden Brugge en Gent zeker een bezoekje waard. En ten (zuid-)oosten van Brussel vind je Leuven, Mechelen en Namen: stuk voor stuk charmante steden waar je tijdens een weekendje weg even helemaal kunt ontspannen. Deze gezellige middeleeuwse steden laten een lange historie zien. Gent en Leuven zijn universiteitssteden van allure.

Bezienswaardigheden in België

Een stedentrip is niet compleet zonder een snufje cultuur. Tijdens een stedentrip naar België is dit geen probleem. In Antwerpen vind je de Zoo in het centrum, in Brussel ligt hij even daarbuiten. Qua musea is er letterlijk te veel om op te noemen. In Brussel zijn onder andere de koninklijke musea voor Schone Kunsten en het MiM aanraders. In Antwerpen natuurlijk het Diamantmuseum en het Rubenshuis. Als je in Gent bent, breng je misschien een bezoekje aan het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK). In Brugge en Leuven werken de musea in samenwerkingsverband. Handig om informatie te vinden en je bezoek voor te bereiden.

Winkelen en uitgaan in België

Als je de winkelstraten in een Belgische stad betreed, zie je meteen het verschil met een doorsnee Nederlandse stad. Het shoppen krijgt hier net dat beetje extra, door de grandeur in de straten! Er zijn veel Nederlandse ketens ook in België neergestreken dus als je niet te avontuurlijk wilt, kun je gewoon terecht bij HEMA en C&A. Bij een stedentrip in België horen ook gezellige avonden, en in steden met een marktplein als Mechelen en Brugge zul je in de cafés rond dit plein 's avonds de meeste activiteit vinden. De studentensteden Leuven en Gent zijn ook heel gezellig om uit te gaan. Bier drinken kun je overal, maar dansen kun je in Leuven bijvoorbeeld in de Seven Oaks.

Eten en drinken in België

Als je tijdens een stedentrip België bezoekt, probeer dan zeker een gastronomisch diner in te passen. De Belgische keuken is zeer verfijnd en zeker in het wildseizoen niet te versmaden. Boek een menu van vijf of meer gangen en laat je verrassen. Of bestel bij een eetcafé een portie mosselen, stoofvlees of gebakken tong. België is het bierland bij uitstek. Er zijn honderden Belgische biertjes, en veel steden hebben een of meerdere stadsbrouwerijen. Kijk op de drankenkaart voor een lokaal biertje, of beter nog: kijk bij de bar welk plaatselijk bier er getapt wordt. Santé!

Stedentrip België