Last minute Turkije

Turkije is het land waar de tulpen vandaan komen - ja, echt! - en waar de zon altijd lijkt te schijnen. Ooit heette het klein Azië en nu is het een van de meest populaire vakantielanden met een zee vol exotische vissen, de meest luxueuze appartementen en heerlijk fruit. Turkije telt ruim 74.93 miljoen inwoners en de hoofdstad is Ankara. Alanya daarentegen is beter bekend bij reizigers en toeristen en is daarmee ook een van de meest bezochte badplaatsen voor een last minute Turkije. Bananenboten, bergen en bruine velletjes, markten, rijkdom en armoe: een last minute Turkije is een reis naar het land van contrast, schoonheid en lekker eten.

Vakanties in Turkije 172

Populaire accommodatie(s)

Cook's Club Alanya, Turkije, Turkse Rivièra, Alanya
Cook's Club Alanya
Turkije, Turkse Rivièra, Alanya
Vanaf
€ 458 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
SENTIDO Perissia managed by Paloma, Turkije, Turkse Rivièra, Side
SENTIDO Perissia managed by Paloma
Turkije, Turkse Rivièra, Side
Vanaf
€ 863 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Regio's in Turkije

Populaire regio's in Turkije

Vakantie Turkse Rivièra

Kies uit 134 accommodaties.

Bekijk deze regio (134)
Vakantie Turkse Rivièra

Vakantie Lycische kust

Kies uit 15 accommodaties.

Bekijk deze regio (15)
Vakantie Lycische kust

Vakantie Egeïsche kust

Kies uit 21 accommodaties.

Bekijk deze regio (21)
Vakantie Egeïsche kust

Turkije en cultuur

Zoals in veel landen verschilt de omgangsnorm in Turkije per regio. De toeristische gebieden van Turkije - zoals onder andere Istanbul en Ankara - zijn gewend aan westerse omgangsnormen, maar het authentiek traditionele Oost-Turkije is hiermee in hevige tegenstrijd. Hier houd je je aan de Turkse gebruiken die overeenkomen met de vuistregels van de Islam, de Turkse godsdienst. Cultuur snuiven tijdens een last minute Turkije doe je onder andere tijdens een excursie naar een tempel, antieke stad en verscheidene, grootse musea. Voorbeelden van trekpleisters zijn de bijzondere rotsgraven aan de Lycische kust, typisch Turkse bazaars waar je van alles en nog wat voor ogen krijgt en een bezoek aan de Blauwe Moskee in Istanbul. Afdingen, charmeren en vermaken: typerend voor de Turkse cultuur!

Winkelen en uitgaan in Turkije

Als je ergens goedkope merkkleding, souvenirs en specerijen wilt kopen, doe je dat wel in Turkije. Een last minute Turkije betekent naast zon en strand ook een onvergetelijke winkelbeleving. De eindeloze marktstraatjes en als klap op de vuurpijl De Grote Bazaar in Istanbul vormen een waar shopparadijs. Houd rekening met intensief handjeklap: afdingen is in Turkije de normaalste zaak van de wereld en in wezen zelfs een topsport. Populaire badplaatsen zoals Antalya, Kemer en Belek zijn het walhalla op het gebied van dansen en feestvreugde. Hier kun je in de stadscentra tot in de vroege uurtjes stappen, feestvieren en genieten van alles wat het Turkse nachtleven zo bijzonder maakt.

Eten en drinken in Turkije

De Turkse keuken neemt plaats drie in op de lijst van beste keukens ter wereld. Turkse lekkernijen zijn onder andere baklava en rolletjes gevuld met feta, lamskebab en humus. En vergeet ook het kenmerkende Turks fruit niet natuurlijk: de zachte, zeer zoete en vrolijk gekleurde 'snoepjes', die je ongetwijfeld vriendelijk toelachen zodra je de markt oploopt of je een kijkje neemt in een Turkse levensmiddelenwinkel. Ben je op zoek naar een leuk en specifiek eettentje, wees dan consequent en zoek gericht: Turkse obers begeleiden je namelijk maar wat graag, zonder pardon en mét een vriendelijke glimlach, naar het eerste de beste tafeltje, in hun paleisje welteverstaan.

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/turkije/

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Side Crown Serenity


7

74 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Side Crown Serenity

Spice Hotel & Spa


9.8

1112 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Spice Hotel & Spa

Hotel Aydinbey King's Palace


9.8

605 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aydinbey King's Palace

Foto's en Video Turkije

  • Vakantie Turkse Riviera
  • Vakantie Lycische Kust
  • Vakantie Egeische Kust
  • Vakantie Lara
  • Vakantie Kemer

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Turkije

Hotel Club Grand Aqua

€ 373p.p.

Vertrek 19-09-2019
4 dagen
All inclusive

373 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Club Grand Aqua

Hotel Paloma Oceana Resort

€ 570p.p.

Vertrek 20-09-2019
5 dagen
All inclusive

277 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Paloma Oceana Resort

Hotel Paloma Grida Resort & SPA

€ 458p.p.

Vertrek 20-09-2019
5 dagen
All inclusive

1199 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Paloma Grida Resort & SPA

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook