Last minute Djerba

Djerba is een eiland in de Middellandse Zee dat zich ten oosten van de Golf van Gabes bevindt. Het eiland is door middel van een 7 kilometer lange dam verbonden met het vasteland van Tunesië en maakt dan ook onderdeel uit van dit land. Met een oppervlakte van 514 km² is Djerba het belangrijkste en grootste eiland van Tunesië. Een last minute naar Djerba is populair bij vele toeristen door het milde, zonnige klimaat en de lange, parelwitte zandstranden. Doordat het eiland bewoond is geweest door onder andere Romeinen, Joden, Sicilianen, Turken, Berbers, Ottomanen en Spanjaarden heeft het een zeer rijke geschiedenis.

Vakanties op Djerba

Plaatsen op Djerba

Djerba en cultuur

Op enkele kilometers van de hoofdstad Houmt Souk ligt de meer dan 2000 jaar oude El Ghriba synagoge. Vroeger leefden er velen Joden op Djerba, maar veel van hen verlieten in de jaren 60 het land door spanningen met de Arabische wereld. In de synagoge wordt een van de oudste Thora's ter wereld bewaard. Uit een andere periode dateert de Borj Ghari Mustapha burcht. De Borj el-Kébir of Borj Ghazi Mustapha werd in de 15e eeuw gebouwd door Sicilianen en later door Ottomanen en Spanjaarden als verdedigingswerk gebruikt. In 1560 werden de Spanjaarden door piraten uit de burcht verdreven, waarna hun botten werden gebruikt voor de bouw van een toren.

Winkelen en uitgaan op Djerba

Op Djerba kun je heerlijk winkelen in Houmt Souk, de pittoreske hoofdstad van het eiland. De naam Houmt Souk betekent letterlijk 'marktstad' en dit is duidelijk terug te zien in het straatbeeld. De vele marktkraampjes, winkeltjes en de grote bazaar maken Houmt Souk tot een ideale bestemming voor een dagje shoppen. Ook het uitgaansleven van het eiland speelt zich met name af in de hoofdstad. Daarnaast heeft ook de populaire badplaats Midoun een gezellig en bruisend nachtleven. Bovendien hebben de meeste hotels langs de kust hun eigen discotheek, waar je een dansje kunt wagen. Voor een avondje ontspannen in het casino kun je terecht in het themapark Djerba Explore.

Eten en drinken op Djerba

Op Djerba vind je met name all-inclusive hotels, waar eten en drinken in de prijs zijn inbegrepen. Om van de authentieke Tunesische cultuur te proeven, is het aan te raden ook eens een lokaal eettentje te bezoeken. Djerba staat bekend om zijn heerlijke visrestaurantjes, waar vers gevangen vis wordt geserveerd. Daarnaast kun je op Djerba veel gerechten proeven waarin traditionele harissa verwerkt is. Harissa is een van oorsprong Tunesische rode, pittige saus met onder andere pepertjes, tomaat, knoflook, koriander en komijn. Ook couscous is een typisch Tunesisch gerecht, dat op Djerba overigens anders wordt bereid dan in andere Noord-Afrikaanse landen.

Taal

De officiële taal in Tunesië is het Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Tunesië heeft als betaalmiddel de Tunesische dinar. Creditcards worden in de toeristische gebieden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tunesië heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal drie maanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Een Nederlandse identiteitskaart is enkel toegestaan in combinatie met een hotelvoucher.

Vaccinatie

Voor Tunesië is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Tunesië is 230 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Tunesië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Tunesië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 197, voor ambulance 190 en voor brandweer 198.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tunesie/

Kraanwater

In Tunesië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur op Djerba

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook