Last minute Menorca

Menora (ook wel Minorca) is een Spaans eiland in de Middellandse Zee, dat behoort tot de Balearen. Het is al jaren een geliefde bestemming voor iedereen die van zon en zee houdt. Toch is Menorca altijd minder hectisch dan de buureilanden Majorca en Ibiza. Dankzij zorgvuldige planning heeft het eiland veel van zijn natuurlijke charme behouden. Hierdoor zijn de kleine strandjes van Menorca beroemd om hun rust en kristalheldere water. Een last minute Menorca brengt je naar een overzichtelijk en zonnig eiland waar je heerlijk kunt relaxen. Menorca is met de boot en het vliegtuig te bereiken. Een huurauto is verreweg de eenvoudigste manier om je op het eiland te verplaatsen.

Vakanties op Menorca

Plaatsen op Menorca

Populaire plaatsen op Menorca

Menorca en cultuur

Menorca werd al in prehistorische tijden bewoond. De talailot vormen stenen bouwsels die op verschillende plekken van het eiland zijn te bezoeken. De bekendste is de Naveta d'Es Tudons die op enkele kilometers van Ciutadella de Menorca ligt. De twee belangrijkste steden, Ciutadella en Mahón, liggen elk aan een uiteinde van het eiland. Beide havenstadjes kennen een rijke geschiedenis. Het is prettig wandelen door de binnenstad, die in authentieke Spaanse stijl is gebouwd. De kathedraal van Menorca in Ciutadella is een markant gebouw dat de cultuurliefhebber niet mag missen.

Winkelen

Winkelen doe je met een last minute Menorca vooral in Ciutadella en Mahón. Verwacht geen warenhuizen of dure merken. Wandel gewoon door de gezellige straatjes en laat je verrassen door de kleine winkels en boetieks. Leerproducten zijn een traditie van het eiland. Je kunt altijd betaalbare schoenen en tassen vinden die vaak met de hand zijn gemaakt. Een ander traditioneel ambacht is het maken van sieraden. Veel juweliers en ambachtslieden bieden unieke sieraden aan in hun knusse studio’s. Vooral in de zomermaanden zijn er diverse markten, waarvan sommigen tot middernacht open zijn.

Eten en drinken op Menorca

Culinair valt er natuurlijk veel te genieten op dit Spaanse eiland. Nog steeds is men het er niet over eens of mayonaise echt vernoemd is naar Mahón. Wel zeker is dat je overal op het eiland heerlijk kunt eten. Vanzelfsprekend onderbreek je een van de wandelingen door tapas met een goed glas wijn. Vergeet daarbij niet om typische producten uit te proberen als de Mahón kaas of Sobrasada (een worst in zowel zoete als hete variant.) De mooiste plek voor een drankje is ongetwijfeld Cova d’en Xoroi, een club gebouwd in rotsen, met uitzicht op zee.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Menorca

Foto's en Video

Reistijd naar Menorca

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook