Last minute El Hierro

El Hierro is het meest zuidwestelijke en tevens kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Het is vulkanisch, erg bergachtig en heeft een grillige kustlijn met hoge kliffen. De mooie natuur is heel divers met weelderige groene bossen, ruige bergwanden en sprookjesachtige oerbossen. Er zijn een paar kleine lavastrandjes en zoutwaterbassins waar gezwommen kan worden. In de wateren langs de kust is ook een pracht aan flora en fauna te ontdekken. Een last minute naar El Hierro is ideaal als je rust zoekt en van ongerepte natuur wilt genieten. Dit paradijsje is bij uitstek geschikt voor een onvergetelijke wandel- of duikvakantie.

Vakanties in El Hierro

Plaatsen in El Hierro

El Hierro en cultuur

Tijdens een last minute El Hierro is hoofdstad Valverde de beste plek om je te verdiepen in de plaatselijke cultuur. Zo kom je in het museum Centro Etnografico meer te weten over ambachten als pottenbakken, weven en houtbewerking die op El Hierro worden uitgeoefend. In het Archeologisch Museum zijn de oudheidkundige vondsten van het eiland te bekijken. De uit 1767 daterende kerk Santa Maria de la Concepcion is zeker een bezoekje waard. In het zuidwesten van het eiland zijn Los Lettros de El Júlan te vinden: een verzameling geheimzinnige gravures die in de rotsen gemaakt zijn door de oorspronkelijke eilandbewoners.

Winkelen en uitgaan in El Hierro

Grote commerciële centra ontbreken op El Hierro. De meeste winkels zijn in Valverde te vinden, en hoewel het aanbod beperkt is, schaf je er zeker leuke handgemaakte spullen en souvenirs aan. De ambachtelijke markt van Frontera biedt naast leuke artikelen ook heerlijke lekkernijen en optredens van artiesten. Vanwege het ingetogen karakter van het eiland staat het uitgaansleven ook op een laag pitje. Als je tijdens een last minute El Hierro wilt uitgaan, kun je het beste naar Las Puntas, Valverde of Frontera gaan. Hier kun je in de karakteristieke bars en pubs absoluut een gezellige avond doorbrengen.

Eten en drinken in El Hierro

Smakelijk eten is tijdens een last minute naar El Hierro geen enkel probleem. Verse vis met kleine zoute Canarische aardappeltjes is een gerecht dat op vele menukaarten voorkomt. Ook wordt veelvuldig gebruikgemaakt van ingrediënten als kaas en gedroogde vijgen. Bij Restaurant Mirador de la Peña is lekker dineren te combineren met een adembenemend uitzicht. Dit hooggelegen uitkijkpunt is ontworpen door Cesar Manrique, een bekend architect afkomstig van Lanzarote. Op El Hierro wordt ook wijn verbouwd. De belangrijkste wijnsoort is de witte Verijadiego. De vulkanische bodem waarop de druiven geteeld worden, geeft de wijnen een geheel eigen, karakteristieke smaak.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in El Hierro