Last minute Costa Blanca

De kustlengte van maar liefst 244 kilometer zorgt ervoor dat de Costa Blanca wel 74 zandstranden heeft. Een ideale plek dus om een zonvakantie te vieren tijdens een last minute in Costa Blanca. De Costa Blanca in het kort: aangenaam warm, authentiek, mediterraans, vol met cultuur en kindvriendelijk. In het indrukwekkende binnenland vind je bovendien hoge bergen, uitgestrekte bossen en zoutmijnen. In de zomer komt de temperatuur vaak boven de 30 graden uit, maar het land kent een gemiddelde temperatuur van 17 graden. Met meer dan 300 dagen zon per jaar lacht de Costa Blanca je warm tegemoet!

Vakanties aan de Costa Blanca 20

Plaatsen aan de Costa Blanca

Populaire plaatsen aan de Costa Blanca

Costa Blanca en cultuur

De Costa Blanca draagt uiteraard de kenmerken van de Spaanse cultuur. Het culturele erfgoed van de Costa Blanca is rijk aan musea, architectuur en oudheid, waarbij enkele trekpleisters de grote markten, de geitenfarm in Tibi en El Castell de Guadelest zijn. Hier vind je een mengelmoes aan cultuur op het gebied van taal, producten en geschiedenis: vroeger en nu lopen door elkaar heen. Het bezoeken van de middeleeuwse stad Castalla is meer dan de moeite waard. Deze plek wordt niet al te druk bezocht door toeristen en is daardoor in alle rust te bewonderen.

Winkelen en uitgaan in de Costa Blanca

De Costa Blanca vormt een waar shopparadijs voor de liefhebber van kleding, hebbedingetjes, typisch Spaanse specerijen, groenten, fruit en tassen. Vrijwel alles is te verkrijgen en de Spaanse markten bieden de perfecte gelegenheid om de sfeer, cultuur en mentaliteit van de locals aan den lijve te ervaren. Vooral de vrijdagmarkt in Moraira mag je echt niet missen - dat is ook lastig, want je kunt er bijna niet omheen. Kleuren, geuren en gezelligheid komen je al van ver tegemoet en je leert al snel nieuwe smaken kennen, afdingen en genieten op zijn Spaans. De Costa Blanca staat bekend om haar uitgaansleven, waar veel publiek op afkomt. Grote clubs en discotheken zijn tot in de kleine uurtjes open, wat een last minute Costa Blanca ook voor een feestend publiek tot een aantrekkelijke vakantie maakt.

Eten en drinken in de Costa Blanca

Wellicht het meest bekende gerecht uit Spanje is tapas, bestaande uit (veelal koude) kleine hapjes. Tijdens een last minute aan de Costa Blanca moet je dan ook beslist een van de vele professionele en gepassioneerde restaurants bezoeken om tapas te proeven. De kwaliteit ligt nog enkele tandjes hoger dan alles wat zich in Nederland een tapasrestaurant durft te noemen, en het culinair niveau is van de bovenste plank. Je merkt overal dat eten en drinken een belangrijk onderdeel is van de Spaanse cultuur. Gezellig aan grote tafels eet je voortreffelijke hapjes, en drink je sangria en tinto de verano.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Costa Blanca

Best beoordeelde vakanties

Hotel Les Dunes Comodoro


8.8

203 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Les Dunes Comodoro

Hotel Les Dunes Comodoro


8.8

203 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Les Dunes Comodoro

Hotel Sandos Mónaco & Spa


8.7

55 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sandos Mónaco & Spa

Foto's en Video Costa Blanca

  • Vakantie Benidorm
  • Vakantie Calpe
  • Vakantie Albir

Reistijd naar Costa Blanca

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Costa Blanca

Hotel Poseidon Playa

€ 406p.p.

Vertrek 27-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Poseidon Playa

Melia Alicante

€ 1.584p.p.

Vertrek 30-08-2019
8 dagen
Logies

27 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Melia Alicante

Meliá Benidorm

€ 569p.p.

Vertrek 07-09-2019
6 dagen
Logies en ontbijt

150 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Meliá Benidorm

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook