Last minute Costa Barcelona

De Costa Barcelona is een kuststrook aan de Middellandse Zee, en bestaat uit wat vroeger de Costa del Garraf (ten zuiden van Barcelona) en de Costa del Maresme (ten noorden van Barcelona) heette. Liefhebbers van zon, zee en strand kiezen voor een last minute Costa Barcelona vanwege de vele toeristisch ingestelde badplaatsen zoals Calella, Pineda de Mar en Santa Susanna. Zoals de naam al aangeeft, ben je hier vlak bij Barcelona, de hoofdstad van Catalonië en de in grootte de tweede stad van Spanje (na Madrid). Er zijn volop mogelijkheden om gezellig te winkelen en om uit te gaan tot in de kleine uurtjes.

Vakanties aan de Costa Barcelona

Plaatsen aan de Costa Barcelona

Costa Barcelona en cultuur

Wil je op je last minute naar Costa Barcelona ook een beetje cultuur snuiven, breng dan een bezoek aan Burriac en Mataró, vanwege de archeologische vondsten in die plaatsen. Ben je meer een liefhebber van architectuur, dan moet je in Arenys de Mar (barok) of Canet en Argentona (modernisme) zijn. De badplaats Sitges heeft een rijke historie van kunst en cultuur, maar is ook een heel moderne stad. Zo is er elk jaar in de maand juni een Gay Pride Parade. Andere belangrijke evenementen zijn het Filmfestival van Sitges (Festival de Cine de Sitges) en het carnaval, dat publiek uit de wijde omgeving trekt.

Winkelen en uitgaan in de Costa Barcelona

Een last minute Costa Barcelona is niet alleen zon en strand, maar ook gezellig winkelen en uitgaan. Je hoeft daarvoor niet ver te reizen, want alle badplaatsen zijn ook op dit vlak ingesteld op toeristen. Vooral in Santa Susanna en Calella is genoeg te doen. Maar voor het serieuzere werk moet je toch in Barcelona zijn, met name in het oude centrum van de stad, de Barri Gòtic (Gotische wijk).

Eten en drinken in de Costa Barcelona

Op het gebied van eten en drinken kan je last minute Costa Barcelona zo gastronomisch of zo gewoontjes zijn als je maar wilt. Het noordelijke deel van de Costa Barcelona, de Costa del Maresme, wordt vaak de groentetuin van Spanje genoemd. Hier worden veel aardbeien, bonen, kersen en tomaten gekweekt. Hollandse kost dus, maar wel sterker gerijpt door de vele uurtjes zon. Ga je voor de mediterrane keuken, dan zul je in de vele tapasbars niets tekortkomen. Je moet beslist een keer de jamon Iberico, oftewel pata negra, proberen. Maar dan wel de echte: die met het kwaliteitsstempel 'belota', ten teken dat het varken uitsluitend eikeltjes heeft gegeten. Drink er een van de lokale kwaliteitswijnen bij waar Catalonië bekend om staat.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Costa Barcelona

Foto's en Video Costa Barcelona

  • Vakantie Malgrat De Mar
  • Vakantie Pineda De Mar

Reistijd naar Costa Barcelona

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook