Last minute Madeira

Wil je er lekker tussenuit en zoek je een vakantiebestemming met een heerlijk klimaat, adembenemend landschap, prachtige baaien, gezellige stadjes en bijzondere flora en fauna? Dan is een last minute Madeira een absolute aanrader. Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische Oceaan, op zo’n 1000 km van het Portugese vasteland en ongeveer 700 km van de Marokkaanse kust. Het telt 268.000 inwoners en door de vulkanische oorsprong vind je er mooie bergkammen en steile rotswanden. Op Madeira heerst een ontspannen sfeer en door de rijke geschiedenis is er veel te zien.

Vakanties op Madeira 36

Plaatsen op Madeira

Populaire plaatsen op Madeira

Madeira en cultuur

De culturele erfenis van Madeira stamt vooral uit de tijd van de ontdekkingsreizen. In veel musea, paleizen, kerken en landhuizen zie je invloeden uit de koloniale periode. In de hoofdstad Funchal staat bijvoorbeeld het beeld van de ontdekker van het eiland: de Portugese zeevaarder João Gonçalves Zarco. Het huis van Christopher Columbus (die hier enkele jaren woonde) is nu een museum, waar je wordt rondgeleid door zijn leven en de koloniale tijd. Dankzij de suikerproductie kende Madeira in de vijftiende en zestiende eeuw een grote bloei. Ook nu is er nog veel te zien van de pracht en praal van toen. Verder de moeite waard: het amfitheater, museum voor contemporaine kunst en een wandeling langs de levada’s, oude irrigatiekanalen die nu tot het UNESCO-werelderfgoed behoren.

Winkelen en uitgaan op Madeira

Wil je tijdens je last minute Madeira even iets anders dan strand, natuur en historie? Geen probleem: je kunt er prima shoppen, vooral in Funchal. In de hoofdwinkelstraten vind je de grotere zaken, in de smalle straatjes daaromheen zitten vooral kleine winkeltjes met bijzondere kleding, sieraden, boeken en woonaccessoires. Overdekt winkelen kan ook: in het immense Madeira Shopping bijvoorbeeld. Zoek je iets authentieks, dan moet je zeker op de plaatselijke markt gaan kijken. Typische souvenirs van het eiland zijn madeira (versterkte dessertwijn), borduurkunst en rietvlechtwerk.

Eten en drinken op Madeira

Hoewel Madeira bij Portugal hoort, is de keuken er anders omdat er met name gebruik wordt gemaakt van producten die er voorhanden zijn. Traditionele gerechten zijn espetada em pau de lauro (een spies met gemarineerd rundvlees en laurier), bife de atum a Madeirense (gegrilde tonijnsteak) en espada (zwarte degenvis). Een lokale zoetigheid is bolo de mel (cake met honing en soms kaneel). Wil je iets proberen uit de regio, maar geen madeira drinken? Bestel dan nikita (een mix van bier, vanille-ijs en ananas) of poncha (een sterk drankje van suikerrietsap, honing en citroen).

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Madeira

Best beoordeelde vakanties

Hotel The Cliff Bay


9.5

79 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel The Cliff Bay

Hotel The Cliff Bay


9.5

79 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel The Cliff Bay

Appartementen en hotel Golden Residence


9.3

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen en hotel Golden Residence

Foto's en Video Madeira

  • Vakantie Funchal
  • Vakantie Canico
  • Vakantie Santo Da Serra

Reistijd naar Madeira

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Madeira

Madeira Panoramico

€ 521p.p.

Vertrek 26-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

56 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Madeira Panoramico

Hotel Enotel Lido Madeira

€ 924p.p.

Vertrek 26-09-2019
8 dagen
All inclusive

95 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Enotel Lido Madeira

Hotel Girassol

€ 707p.p.

Vertrek 26-09-2019
8 dagen
Half pension

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Girassol

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook