Last minute Lissabon

In de Baixa, de barokke benedenstad met zijn rechte straten en chique cafés, waan je je in een mondaine Europese hoofdstad. In de wijk Alfama lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De smalle, steile straatjes ademen nog altijd de weemoed die weerklinkt in het beroemde Portugese levenslied: de fado. Hip en happening treft zich daarentegen in de wijken Bairro Alto en Chiado, waar nachtvlinders en shopaholics hun hart kunnen ophalen. Tel daar nog bij op de prachtige ligging aan de Taag, de vele stranden in de buurt en een last minute naar Lissabon is zo geboekt!

Vakanties in Lissabon 6

Plaatsen in Lissabon

Populaire plaatsen in Lissabon

Lissabon en cultuur

Cultuur vind je in Lissabon volop. In de wijk Belém herinneren de zestiende-eeuwse Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos aan Portugals roemruchte koloniale verleden. Een slentertocht door de oude volkswijk Alfama (met prachtige uitzichtspunten, de miradouros) naar het hooggelegen Castelo de Sao Jorge is daarnaast een must. De wijk Chiado bezoek je tijdens je last minute Lissabon door gebruik te maken van de Elevador de Santa Justa, ontworpen door een leerling van Gustave Eiffel. Andere aanraders zijn onder meer het Museu Calouste Gulbenkian, de Sé-kathedraal, tramlijn 28 en excursies naar de koninklijke paleizen in Sintra en Queluz.

Winkelen en uitgaan in Lissabon

Wanneer je van winkelen en uitgaan houdt, is een last minute Lissabon perfect. In de benedenstad, de Baixa, vind je in met name de Rua Augusta de bekende kledingmerken, terwijl je in het verlengde daarvan, de Avenida da Liberdade, vooral dure designwinkels aantreft. Meer trendy en hippe winkels vind je in Chiado. In deze wijk - tevens cultureel hart van Lissabon - is het bovendien heerlijk slenteren. Uitgaan doe je in de Bairro Alto. Hier vind je talloze barretjes, clubs en cafés en in de zomer speelt het nachtleven zich hier grotendeels voor de cafés op straat af!

Eten en drinken in Lissabon

In Lissabon zijn, zoals in heel Portugal, pastelarias een begrip. Pastelarias zijn een mix tussen café, bakkerij en lunchroom waar je terecht kunt voor een espresso of galão (koffie verkeerd) en een meestal zoete snack. De beroemdste pastelaria vind je in Belém, waar ze de befaamde Pastéis de Belém serveren volgens een strikt geheimgehouden familierecept. Daarnaast heb je tijdens een last minute Lissabon een ruime keuze uit lunchrooms en restaurants, waarbij bacalhau (kabeljauw) een Portugese specialiteit is. Vooral de relatief goedkope lunchmenu’s zijn een aanrader, omdat het avondeten pas vanaf 21.00 uur geserveerd wordt.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Lissabon

Best beoordeelde vakanties

IBEROSTAR Lisboa


0

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

IBEROSTAR Lisboa

Travel Park Hotel


0

18 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Travel Park Hotel

Turim Alameda


0

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Turim Alameda

Foto's en Video Lissabon

  • Vakantie Estoril

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lissabon

My Story Hotel Rossio

€ 981p.p.

Vertrek 09-10-2019
8 dagen
Logies

My Story Hotel Rossio

Turim Alameda

€ 773p.p.

Vertrek 15-10-2019
8 dagen
Logies

7 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Turim Alameda

IBEROSTAR Lisboa

€ 895p.p.

Vertrek 15-10-2019
8 dagen
Logies

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

IBEROSTAR Lisboa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook