Last Minute Portugal

Portugal: het land van verrukkelijke visgerechten, schaal- en schelpdieren en gastvrijheid op een subliem niveau. Een last minute Portugal betekent een reis naar een warm klimaat, zomerdagen met temperaturen die kunnen oplopen tot rond de 40 graden en vooral veel groen. Portugal wordt namelijk gesierd door vele verschillende soorten bomen, kleurrijke huisjes en indrukwekkende rotskusten. Portugezen houden van eten en dansen, en je voelt je er meteen bijzonder welkom. Met 10,5 miljoen mensen is Portugal minder dichtbevolkt dan Nederland, maar toch een stuk groter. Het land biedt een grote diversiteit aan uiteenlopende nationaliteiten en maakt zich daarmee veelzijdig en interessant voor jong en oud.

Vakanties in Portugal (105)

Regio's in Portugal

Populaire regio's in Portugal

Last minute Madeira

Last minute Madeira

Kies uit 24 accommodaties.

Bekijk deze regio (24)
Last minute Madeira
Last minute Algarve

Last minute Algarve

Kies uit 34 accommodaties.

Bekijk deze regio (34)
Last minute Algarve
Last minute Lissabon

Last minute Lissabon

Kies uit 41 accommodaties.

Bekijk deze regio (41)
Last minute Lissabon

Portugal en cultuur

Een last minute Portugal biedt de liefhebber van cultuur een hoop herinneringen om mee naar huis te nemen. Het land heeft grote steden zoals Lissabon en Porto, waar wordt gepronkt met oude indrukwekkende architectuur. Kasteelruine Castelo de Silves in Silves en Torre de Belem in hoofdstad Lissabon zijn toppers onder de culturele trekpleisters, waarbij architectuur en geschiedenis de bepalende rol spelen. De enorme variatie in cultuur en structuur maakt Portugal tot een aantrekkelijk land voor verschillende soorten reizigers. Typerend voor de Portugese cultuur is Fado-muziek. Fado betekent noodlot, wat de weemoedige vorm van muziek vertegenwoordigt. Wil je Fado-muziek live horen, ga dan naar A Baicua in Lissabon, waar de emotionele klanken met eigen oren te horen zijn.

Winkelen en uitgaan in Portugal

Portugal kent bruisende badplaatsen, zoals onder andere Portimao en Albufeira, waar de grootste feesten voor een voornamelijk jong publiek plaatsvinden. In Portimao vind je Wine Bar English Pub, een gezellig restaurant langs de kust. Lissabon kent enkele zeer populaire restaurants zoals Belcanto en Stanislav Avenida, waar je de authentieke Portugese keuken kunt uitproberen. Cafés en bars in de grote stad of eenvoudige maar knusse, afgelegen winkelstraatjes maken een last minute naar Portugal tot een aantrekkelijke winkel- en uitgaansvakantie. Je koopt er souvenirs en merkkleding in grote getale en soms tegen spotprijzen. Winkelen doe je in de kern van Lissabon, om vervolgens een dansje te wagen in housetempel Alcântara-Mar of alternatieve pop-punkclub Incógnito.

Eten en drinken in Portugal

In Portugal wordt veel vis gegeten, zoals arroz de marisco en cataplana: traditionele stoofpotjes met verse vis. Een last minute Portugal doet je de zee proeven: de typerende geuren van streekgerechten komen je al van ver tegemoet. Portugal kent ook snack- en fastfoodtentjes, alle soorten supermarkten en heeft een keuken beïnvloedt door smaken uit diverse landen. Diverse specerijen en neutrale vleesgerechten: tijdens een last minute Portugal hoef je niet bang te zijn dat het eten je niet zal smaken. Durf je je te wagen aan 'vurig water', het alcoholhoudende drankje dat in het Portugees água ardente wordt genoemd? Dan kun je zeggen dat je op culinair gebied een échte Portugese avond hebt ervaren.

Praktische informatie over Portugal

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

My Story Hotel Rossio

My Story Hotel Rossio


10.0

1 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

My Story Hotel Rossio
H10 Duque de Loulé

H10 Duque de Loulé


10.0

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

H10 Duque de Loulé
PortoBay Liberdade

PortoBay Liberdade


9.3

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

PortoBay Liberdade

Foto's en Video

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Portugal

My Story Hotel Rossio

My Story Hotel Rossio

€ 183p.p.

Vertrek 12-12-2017
4 dagen
Logies

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
My Story Hotel Rossio
Amazonia Lisboa

Amazonia Lisboa

€ 75p.p.

Vertrek 13-12-2017
4 dagen
Logies & ontbijt

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Amazonia Lisboa
My Story Hotel Ouro

My Story Hotel Ouro

€ 153p.p.

Vertrek 15-12-2017
4 dagen
Logies

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
My Story Hotel Ouro

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook