Last minute Yucatan

In het zuidoosten van Mexico ligt het veelbezochte schiereiland Yucatan. Hier vind je meerdere bekende steden waaronder Playa del Carmen, Cancun en Cuidad del Carmen. Daarnaast staat Yucatan bekend om zijn cultureel-historische overblijfselen uit het Mayatijdperk, dat tussen vijfhonderd en duizend jaar geleden zijn hoogtepunt bereikte. Als je last minute Yucatan wilt bezoeken is het overigens verstandig om de regionale weersverwachtingen in de gaten te houden. December tot en met maart zijn het droogst en kennen dagtemperaturen van circa 28 graden Celsius. De maanden april tot en met november worden gekenmerkt door regen en orkanen die vanaf de oceaan komen.

Vakanties in Yucatan 14

Plaatsen in Yucatan

Populaire plaatsen in Yucatan

Yucatan en cultuur

Yucatan is een overwegend vlak schiereiland. Het binnenland bestaat vooral uit tropisch regenwoud, terwijl aan de kust toeristenresorts en stranden liggen. De regio is echter in de eerste plaats geliefd om zijn ruïnes, Mayasteden, tempels en andere oude bezienswaardigheden. Ben je van plan om een last minute Yucatan vakantie te boeken, dan kun je er dus niet omheen om regelmatig uitstapjes te maken. Belangrijke ruïnesteden zijn Chichén Itzá en Cobá, maar er zijn nog talloze andere historische plaatsen op Yucatan. Om meer te leren over de Mayacultuur kun je terecht in het Gran Museo del Mundo Maya in Mérida.

Winkelen en uitgaan in Yucatan

Een toeristische bestemming als Yucatan biedt uiteraard volop mogelijkheden voor shoppen en ontspannen. Na aankomst op de internationale luchthaven van Cancun is de zogeheten hotelzone de plaats waar je moet zijn. Naast winkels en uitgaansgelegenheden zijn hier ook verschillende restaurants te vinden. Reserveer je last minute in Yucatan, dan is Playa del Carmen eveneens een prachtige bestemming. De meeste shops, cafés en clubs hier zijn gevestigd in en rond de Quinta Avenida. Ook bij het strand van deze toeristenplaats is het goed uitgaan. De regionale hoofdstad Mérida heeft de beste opties in de Paseo Montejo en de omliggende straten.

Eten en drinken in Yucatan

In de belangrijkste bestemmingen van Yucatan wordt het de vakantieganger ook op culinair gebied 100% naar de zin gemaakt. Zo beschikt elke stad over een uitgebreid restaurantaanbod met daarbij een groot aantal internationale keukens. Maar je kunt uiteraard niet last minute in Yucatan boeken en de Mexicaanse eetgelegenheden overslaan. Om de gevarieerde smaken van het land echt te proeven kun je in dat geval het best een cantina bezoeken. Deze zijn gespecialiseerd in kenmerkende nationale gerechten als enchilada, quesadilla’s en taco’s. Doorgaans staat tevens de Mexicaanse alcoholische drank tequila op de kaart.

Taal

De officiële taal in Mexico is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Mexico heeft als betaalmiddel de Mexicaanse Peso maar in de toeristische gebieden kun je vrijwel overal met de Amerikaanse Dollar betalen. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is zeer beperkt.

Visum en paspoort

Voor Mexico heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 180 dagen. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Mexico nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Mexico zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Mexico is 110 volt.

Tijdsverschil

In Mexico is het tussen de 6 en 9 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Mexico heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 066, voor ambulance 065 en voor brandweer 068.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/mexico/

Kraanwater

In Mexico wordt het sterk afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Yucatan

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Grand Hotel Paraiso


9.9

88 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Grand Hotel Paraiso

Iberostar Tucan


9.6

1193 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Tucan

Iberostar Paraiso Maya


9.4

74 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Paraiso Maya

Foto's en Video Yucatan

  • Vakantie Playa Del Carmen
  • Vakantie Riviera Maya
  • Vakantie Playa Paraiso Me

Reistijd naar Yucatan

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 12:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Yucatan

Catalonia Royal Tulum

€ 1.088p.p.

Vertrek 17-10-2019
9 dagen
All inclusive

32 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Catalonia Royal Tulum

Hotel Akumal Bay Beach & Wellness Resort

€ 1.185p.p.

Vertrek 17-10-2019
9 dagen
All inclusive

Hotel Akumal Bay Beach & Wellness Resort

Iberostar Cozumel

€ 1.087p.p.

Vertrek 23-10-2019
9 dagen
All inclusive

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Cozumel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook