Last minute Mexico

Estados Unidos Mexicanos, beter bekend als Mexico, is een land in Noord-Amerika dat bestaat uit maar liefst 31 staten. Men spreekt er overwegend Spaans, wat Mexico tot het grootste Spaanssprekende land ter wereld maakt. Yucatan is een schiereiland van Mexico dat zeer populair is onder reizigers en toeristen, en het eiland Cozumel is een waar paradijs voor de liefhebbers van duiken en snorkelen. Geschiedenis, de zon en lekker scherp gekruid eten kenmerkt Mexico, maar het land biedt veel meer op vele fronten. Zwemmen, wandelen, rondtrekken en ontspannen: tijdens een last minute Mexico kan het allemaal.

Vakanties in Mexico 14

Regio's in Mexico

Populaire regio's in Mexico

Vakantie Yucatan

Kies uit 14 accommodaties.

Bekijk deze regio (14)
Vakantie Yucatan

Mexico en cultuur

90% van de Mexicanen is katholiek. De geschiedenis en cultuur van de Mexicanen is niet te omzeilen: per direct, bij aankomst in het land, is deze voelbaar en overal te zien en merken. Op het gebied van religie en traditie zijn de alom bekende Maya's en ook de Azteken zeer belangrijk. Mexico's historie en cultuur ontwikkelde zich al rond 20.000 jaar voor Christus en laat zich zien in architectuur, geloof en waarden. Men noemt Mexico ook wel het land van 3 culturen, hetgeen zeer interessant is dankzij tegenstrijdigheden en contrast. De Mexicanen weten hoe ze feest moeten vieren, passend bij de algemene cultuur, waarbij carnaval een van de grootste en meest uitbundig gevierde feesten is.

Winkelen en uitgaan in Mexico

Tijdens een last minute Mexico is op winkelgebied veel mogelijk. Het aanbod is natuurlijk deels afhankelijk van de specifieke plaats in Mexico, maar globaal gezien kun je er vrijwel overal eindeloos shoppen. De beste plek om uren te slenteren langs de meest uiteenlopende winkels is Playa del Carmen in Quintana Roo en met name rond 5th Avenue. Van tequila tot souvenirs en zonnebrillen; winkels zijn voornamelijk gericht op toeristen. Maar wie goed zoekt, vindt een schat aan authentieke Mexicaanse winkeltjes. Cancun is het uitgaansparadijs - met name voor jonge bezoekers. Hier moet je 18 zijn om alcohol te mogen nuttigen, hoewel controle niet altijd even consequent is.

Eten en drinken in Mexico

In Mexico eet je tortilla's en maïspannenkoekjes, taco's en burrito's. Wellicht zijn deze gerechten je al bekend van replica's in Nederland - maar ga ervan uit dat deze je in Mexico wat pittiger smaken. De Mexicaanse keuken is een combinatie van de Spaanse, die van de Maya's en de Azteken, waarin kruiden, fruit en groenten centraal staan. Mexicaanse drankjes zijn tequila, cacaodranken en cocktails zoals Margarita. Sterke dranken worden veelal gemixt met tropische aroma's zoals ananas, limoen en ander fruit.

Taal

De officiële taal in Mexico is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Mexico heeft als betaalmiddel de Mexicaanse Peso maar in de toeristische gebieden kun je vrijwel overal met de Amerikaanse Dollar betalen. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is zeer beperkt.

Visum en paspoort

Voor Mexico heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 180 dagen. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Mexico nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Mexico zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Mexico is 110 volt.

Tijdsverschil

In Mexico is het tussen de 6 en 9 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Mexico heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 066, voor ambulance 065 en voor brandweer 068.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/mexico/

Kraanwater

In Mexico wordt het sterk afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Grand Hotel Paraiso


9.9

88 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Grand Hotel Paraiso

Iberostar Tucan


9.6

1193 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Tucan

Iberostar Paraiso Maya


9.4

74 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Paraiso Maya

Foto's en Video Mexico

  • Vakantie Yucatan
  • Vakantie Playa Del Carmen
  • Vakantie Riviera Maya

Reistijd naar Mexico

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 12:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Mexico

Catalonia Royal Tulum

€ 1.088p.p.

Vertrek 17-10-2019
9 dagen
All inclusive

32 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Catalonia Royal Tulum

Hotel Akumal Bay Beach & Wellness Resort

€ 1.185p.p.

Vertrek 17-10-2019
9 dagen
All inclusive

Hotel Akumal Bay Beach & Wellness Resort

Iberostar Cozumel

€ 1.087p.p.

Vertrek 23-10-2019
9 dagen
All inclusive

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Cozumel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook