Last Minute Marokko

Marokko is het land van parelwitte stranden, de heerlijke en niet te evenaren lekkere keuken en de zeer gastvriendelijke mensen. Doorgaans wordt Marokko geassocieerd met hoofddoekjes, tempels en zand. Ook met moskeeën, kamelen en specerijen. Maar wist je ook dat een last minute Marokko betekent dat je in ieder Marokkaans dorpje een totaal andere sfeer kunt treffen - en dat je bij thuiskomst jezelf ongetwijfeld een tajine cadeau zal willen doen?

Vakanties in Marokko (42)

Regio's in Marokko

Marokko en cultuur

Over de Marokkaanse cultuur wordt veel gesproken. Krantenkoppen, boeken en columns worden gewijd aan deze unieke, interessante en tegelijkertijd voor westerlingen soms onbegrijpelijke cultuur. Dat het vrouwelijke gedeelte van de Marokkaanse bevolking zich waadt in hoofddoek en andere bedekkende kleding is algemeen bekend. Meer interessante weetjes over de Marokkaanse cultuur vertellen over diepgaand respect voor ouderen, eindeloos durend geduld en onbegrensde hulp voor familieleden en een grootse vorm van respect en eer. En dat merk je tijdens een last minute Marokko, waarbij zowel vrienden als vreemden met respect en gastvrijheid worden ontvangen en verwelkomd worden in een land dat bruist van kunst en cultuur. Zowel Afrikaanse, Arabische als Europese invloeden hebben zich in deze gemengd, hetgeen zorgt voor een veelzijdige verzameling aan lekkernijen, geuren en kleuren. De Marokkaanse cultuur is er één vol van overgave - Islam, de belangrijkste godsdienst in Marokko, is dan ook de Arabische vertaling van dit woord.

Winkelen en uitgaan in Marokko

Van moderne tot streekproducten: je zult het allemaal vinden tijdens een last minute Marokko. Ernaar zoeken is niet nodig; de liefhebber van (luxe) merken en mode zal zich als een vis in het water voelen in een van de grootse winkelsteden- en centra in Marokko. Hetzelfde geldt voor de genieter van streekgerelateerde, 'puur Marokkaanse' items, zoals kruiden en specerijen, de kleurrijke en veelal handbeschilderde tajines - de aardewerken stoofpot waarin heerlijke gerechten kunnen worden klaargestoomd - en vrijwel alle te bedenken soorten thee. Ga je uit in Marokko of besluit je te gaan winkelen, houd er dan rekening mee dat men in Marokko op de markt een andere mentaliteit heeft dan op de Nederlandse. Afdingen en onderhandelen horen erbij; voor westerlingen een eindeloos durend handjeklap, maar toch altijd met een overeenkomst als resultaat. Winkelen tijdens een last minute Marokko is een bijzondere ervaring, kan een uitdaging zijn, maar is vooral heel gezellig.

Eten en drinken in Marokko

In Marokko wordt veel thee gedronken. Muntthee staat boven alles en hier geldt de regel: des te zoeter, des te beter. Thee wordt in Marokko op een zeer bijzondere manier ingeschonken. De schenker houdt hierbij de theepot zo hoog mogelijk en knoeit, als deze zijn werk goed doet, geen druppel. Zowel eenvoudige snackhuisjes als uitgebreide restaurants vind je in grote en kleine steden. Gekruid, maar niet scherp, en vooral ook heel kleurrijk is een echt Marokkaanse diner tijdens een last minute Marokko.

Praktische informatie over Marokko

Taal

De officiële taal in Marokko is het Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Marokko heeft als betaalmiddel de dirham. Creditcards worden doorgaans bij grote hotels, restaurants winkels en banken geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Marokko heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal negentig dagen. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Marokko zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Marokko is 220 volt.

Tijdsverschil

In Marokko is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Marokko heeft aparte alarmnummers voor politie en ambulance/brandweer. Het alarmnummer voor politie is 19, voor ambulance/brandweer 15.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/marokko/

Kraanwater

In Marokko wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Les Jardins de la Médina

Les Jardins de la Médina


9.1

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Les Jardins de la Médina
Riad Lena and Spa

Riad Lena and Spa


8.8

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Riad Lena and Spa
Hotel Pullman Palmeraie Resort & Spa

Hotel Pullman Palmeraie Resort & Spa


8.8

45 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pullman Palmeraie Resort & Spa

Foto's en Video

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Marokko

Hyatt Place Taghazout Bay

Hyatt Place Taghazout Bay

€ 546p.p.

Vertrek 10-03-2018
8 dagen
Logies & ontbijt

 

arrow
Hyatt Place Taghazout Bay

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook