Last minute Malta

Malta is een van de kleinste landen van Europa en bijzonder gelegen in de Middellandse Zee. Het bestaat onder andere uit de eilanden Malta, Gozo en het onbewoonde eilandje Comino. In totaal wonen er iets meer dan 400.000 mensen op Malta, maar wordt het jaarlijks door meer dan een miljoen toeristen bezocht. Niet zonder reden, want de rijke geschiedenis en het heerlijke klimaat staan garant voor een leuke afwisselende strand- of cultuurvakantie. Een last minute Malta is snel geregeld. Voor je het weet sta je met je voeten in het heldere water van de Middellandse Zee. En ook prettig: de voertaal is Engels.

Vakanties op Malta 2

Regio's op Malta

Populaire regio's op Malta

Malta en cultuur

Op Malta zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Het heeft een lange geschiedenis en er zijn zelfs megalithische tempels uit circa 3.500 v. Chr. bewaard gebleven. Enkele van deze tempels zijn zelfs ouder dan de Egyptische piramides. Door de strategische ligging van Malta was het goed bereikbaar voor verschillende volkeren, waardoor de hele cultuur nu een smeltkroes van al deze invloeden is geworden. Bezoek het bijzondere Grootmeesterpaleis uit de 16e eeuw en het St. James Centre for Creativity, een burcht die prachtig gerestaureerd is, maar waar de kunst nog aan de originele muren hangt.

Winkelen en uitgaan op Malta

Op Malta kun je genieten van strand en zon, maar je vindt er ook veel festivals, theatervoorstellingen en concerten. De vele theaters bieden een afwisselend programma en in de steden zijn veel uitgaansgelegenheden te vinden, waar de entree voor bars en discotheken vaak gratis is. Ook echte shoppers komen aan hun trekken: in St. Julians zijn grote shopping malls gevestigd. In Valetta is Republic Street een niet te missen winkelstraat. Het is een leuke mix van bekende ketens, maar veel lokale winkels geven de straat een eigen karakter.

Eten en drinken op Malta

Net als in de cultuur vind je tijdens een last minute Malta ook een grote diversiteit in keukens. Echte Maltese gerechten zijn door alle landen rondom de Middellandse Zee beïnvloedt. Italiaanse restaurants zijn vooral goed vertegenwoordigd, en het hele jaar door is er een ruim aanbod aan verse vis. Vooral zeebaars, de rode barbeel en zelfs zwaardvis staan vaak op de menukaart. Deze vis wordt in de wateren rond Malta gevangen. Ook geitenkaas, ravioli en gerechten die konijn bevatten zijn onderdeel van de Maltese keuken. Eet je liever bekende gerechten? Dan biedt Malta een keur aan alternatieve eetgelegenheden, van snackbar tot luxe restaurant.

Taal

De officiële talen op Malta zijn het Maltees en het Engels.

Geldzaken

Malta heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Malta heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Malta is een gele koorts vaccinatie is verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Er zijn geen aanbevolgen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning op Malta is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je op Malta bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/malta/

Kraanwater

In Malta wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Luna Holiday Complex


7.9

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Luna Holiday Complex

Mellieha Bay Hotel


0

50 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mellieha Bay Hotel

Foto's en Video Malta

  • Vakantie Sliema
  • Vakantie Bugibba
  • Vakantie St Paul S Bay

Reistijd naar Malta

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Malta

Luna Holiday Complex

€ 536p.p.

Vertrek 16-10-2019
8 dagen
Logies

20 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Luna Holiday Complex

Mellieha Bay Hotel

€ 668p.p.

Vertrek 16-10-2019
8 dagen
Half pension

50 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Mellieha Bay Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook