Last minute Malediven

Last minute naar de Malediven? Prima keuze! De Malediven worden regelmatig verkozen tot de beste plek voor een huwelijksreis, om de ultieme climax op het gebied van luxe en ontspanning te beleven en natuurlijk 'gewoon' om al het wonderlijk moois te aanschouwen. De Malediven bestaan uit meer dan duizend koraaleilanden, gelegen in de felblauwe Indische Oceaan. Een echte sprookjesachtige bestemming met prachtige vissen, tropische natuur en parelwitte stranden. Een last minute Malediven is een vakantie om nooit te vergeten.

Vakanties op Malediven 17

Regio's op Malediven

Populaire regio's op Malediven

Malediven en cultuur

De middeleeuwen deelden de Malediven gericht in: een strakke klassenindeling zorgde voor duidelijk verschil tussen sultan en schipper, midden- en bovenklasse. De vissers en andere zeelui behoorden tot de laagste klasse, samen met de kokosnoot-oogsters. Tegenwoordig speelt deze indeling geen rol meer en zijn de Malediven uitgegroeid tot een ultieme vakantiestek waarbij voor toeristen de beeldschone natuur veelal een grotere rol speelt dan cultuur. Een mengeling van Arabieren, Indiërs, Indonesiërs en Afrikanen vormt de bevolking van deze koraaleilanden. Een bevolking voor wie de zee een grote, zo niet de belangrijkste rol speelt. Net als jinni's: de boze zeegeesten, die de Malediviërs graag gunstig gezind stemmen. Wil je cultuur snuiven op de Malediven, dan breng je een bezoek aan een feestelijke avond waarbij toeristen welkom zijn. Zo'n avond wordt begeleid met traditioneel dansen en trommels, vervaardigd uit boomstammen.

Winkelen en uitgaan op Malediven

In de hoofdstad Malé tref je twee winkelcentra, vergezeld door diverse markten en souvenirwinkeltjes. De vismarkt is een toeristische trekpleister, waar je tevens ook fruit, groenten en souvenirs kunt vinden. Het gezellige centrum is een bonte verzameling aan kleuren en geuren. Wanneer je een visje op deze markt koopt, wordt deze ter plekke voor je gevild, hetgeen een nieuwe ervaring en een ultieme versgarantie oplevert.

Eten en drinken op Malediven

Tijdens een last minute Malediven zul je veel maaltijden met verse vis voorgeschoteld krijgen, voornamelijk tonijn. Daarnaast consumeert men er kokosnoot, groenten en fruit, waarbij het laatste wordt geïmporteerd. Op de Malediven groeien namelijk niet veel vruchten. Rijst vormt een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Vlees en kip kunnen niet worden gegarandeerd: deze komen enkel op tafel tijdens bijzondere gelegenheden. Het meest gedronken nationale drankje heet 'raa'; het is heerlijk zoet en wordt zo getapt vanaf de palm. Alcohol wordt vanwege religieuze regels niet gedronken, maar kan op toeristische plaatsen wel verkregen worden. Typerend voor de Malediven is de after dinner mint, die na de maaltijd wordt genuttigd. Dit doe je door te kauwen op een ovale noot, de arecanoot, die wordt gecombineerd met kruidnagel en limoen.

Taal

De officiële taal op de Malediven is het Dhivehi. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Malediven heeft als betaalmiddel de Maledivische Rufiyaa maar in de toeristische gebieden kun je vrijwel overal met de Amerikaanse Dollar betalen. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is zeer beperkt.

Visum en paspoort

Voor de Malediven heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor de Malediven is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning op de Malediven is 230 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Malediven 3 uur later. Tijdens onze wintertijd is het op de Malediven 4 uur later.

Alarmnummer

De Malediven heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 119, voor ambulance 102 en voor brandweer 118.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/maldiven/

Kraanwater

Op de Malediven is het water uit de kraan niet drinkbaar. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Vilamendhoo Island Resort & Spa


9.8

55 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Vilamendhoo Island Resort & Spa

Hotel Meeru Island Resort & Spa


9.7

162 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Meeru Island Resort & Spa

Thulhagiri Island Resort & Spa


9

60 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Thulhagiri Island Resort & Spa

Reistijd naar Malediven

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 13:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Malediven

Hotel Sun Island Resort & Spa

€ 1.614p.p.

Vertrek 28-08-2019
9 dagen
Logies en ontbijt

45 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sun Island Resort & Spa

Adaaran Hudhuranfushi

€ 2.023p.p.

Vertrek 28-08-2019
9 dagen
All inclusive

32 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Adaaran Hudhuranfushi

Hotel Summer Island Maldives

€ 1.650p.p.

Vertrek 11-09-2019
9 dagen
Half pension

52 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Summer Island Maldives

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook