Last minute Kenia

Divers in vele opzichten: een last minute Kenia is indrukwekkend op alle fronten. De natuur, de dieren, koraalriffen en mensen: alles in Kenia is kleurrijk en overweldigend. Kenia kent vele wildparken en safarimogelijkheden, is kleinschalig en cultureel, heeft wild en flamingo's in grote getale en wordt ieder jaar opnieuw door mensen uit heel de wereld bezocht. Een last minute Kenia is een vakantie die niet te vergelijken is met welke andere dan ook.

Vakanties in Kenia 15

Regio's in Kenia

Populaire regio's in Kenia

Kenia en cultuur

Wie Kenia bezoekt, waant zich in een cultuur sterk verschillend van de onze. Kenianen leven zoals wij dat noemen op een primitieve wijze en kennen een andere lengte van minuut. In Kenia lijkt tijd niet te bestaan - althans, niet zoals wij deze kennen. Een lichte buiging tijdens het groeten, eten met enkel de rechterhand en muziek zijn enkele typerende elementen van het Keniaanse leven. Totaal andere omgangsnormen is waar rekening mee moet worden gehouden: beledigen in Kenia is sneller gedaan dan uitgesproken. Een van de belangrijkste dingen in het leven van een Keniaan: dans! De Keniaanse cultuur is er een van dans, zang en samenspel in muziek. Krijg je de kans dit te mogen aanschouwen, twijfel dan niet. Het is indrukwekkend warm, emotioneel en gezellig!

Winkelen en uitgaan in Kenia

In alle grote steden in Kenia vind je de meest uitgebreide souvenirshops. Hier koop je cadeautjes voor thuis, zoals halve kokosnoten als lepels, handgemaakt speelgoed van gerecycled materiaal en de meest kleurrijke dekentjes, kleedjes en kleding. Uitgaan in Kenia staat voornamelijk in het teken van dans en muziek. Kenianen kunnen dansen als geen ander en beschikken over een onnavolgbaar gevoel voor ritme. Grotere steden kennen clubs en discotheken, waarbij je als (jonge) vrouw de kans loopt constant bekeken te worden. Westerlingen blijken een ware attractie en worden vaak gezien als potentiële huwelijkspartner. Vleiend, maar ook overweldigend en een ervaring op zich. Houd er rekening mee dat het Keniaanse uitgaansleven erg rumoerig kan zijn.

Eten en drinken in Kenia

Vlees is de rode draad in vrijwel alle gerechten. Fruit daarentegen wordt tevens volop gegeten en verwerkt in kleurrijke gerechten. Denk aan mango's, ananas en bananen. Een Keniaanse menukaart bevat onder andere worstjes, tomaat, wortel en ui, waarbij ook fastfood voor toeristen wordt aangeboden. Voor hamburgers of fish and chips hoef je vaak niet ver te zoeken. Water drinkt de reiziger niet uit de kraan, maar uit plastic flessen die vrijwel op iedere straathoek worden verkocht. Zo voorkom je dat je ziek wordt!

Taal

De officiële talen in Kenia zijn het Engels en het Swahili.

Geldzaken

Kenia heeft als betaalmiddel de Keniaanse Shilling maar je kunt vrijwel overal ook met de Amerikaanse Dollar betalen. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

Voor Kenia heb je een visum nodig. Vanaf 1 september 2015 is het alleen nog maar mogelijk Kenia te betreden indien je in het bezit bent van een E-visum. Dit visum is alleen aan te vragen via de volgende website: https://www.ecitizen.go.ke/service.html en kan alleen per credit card betaald worden (wijzigingen voorbehouden). Wie geen Nederlandse nationaliteit heeft, raden wij aan zelf informatie in te winnen over de benodigde reisdocumenten. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Mocht je niet kunnen reizen door het ontbreken van de juiste reisdocumenten, dan is restitutie van de reissom niet mogelijk. Kortom: zorg ervoor dat je reispapieren in orde zijn, dan reis je probleemloos. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Kaapverdië.

Vaccinatie

Voor Kenia is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kenia is 240 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Kenia bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 999. Je kunt ook gebruik maken van de toeristenpolitie op 02-604767 (24 uur per dag).

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kenia/

Kraanwater

In Kenia wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Southern Palms Beach Resort


9.2

255 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Southern Palms Beach Resort

Hotel Papillon Lagoon Reef


8.5

98 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Papillon Lagoon Reef

The Sands at Nomad


9

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

The Sands at Nomad

Foto's en Video Kenia

  • Vakantie Mombasa Noord
  • Vakantie Mombasa Zuid

Reistijd naar Kenia

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 13:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Kenia

The Sands at Chale Island

€ 1.438p.p.

Vertrek 03-09-2019
9 dagen
Half pension

The Sands at Chale Island

Hotel Neptune Village Beach Resort & Spa

€ 1.177p.p.

Vertrek 08-09-2019
9 dagen
All inclusive

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Neptune Village Beach Resort & Spa

Hotel Papillon Lagoon Reef

€ 1.149p.p.

Vertrek 10-09-2019
9 dagen
All inclusive

98 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Papillon Lagoon Reef

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook