Last minute Kaapverdië

Een last minute Kaapverdië – gelegen aan de westkust van Afrika – geeft je toegang tot maar liefst negen eilanden! Als je denkt dat het hier gaat om méér van hetzelfde, dan heb je het mis. Elk eiland ademt een geheel eigen sfeer uit. Zo kun je op Santiago heel goed wandelen. Sal staat bekend om de langgerekte zandstranden. Wat alle eilanden die behoren tot het Kaapverdische Archipel met elkaar gemeen hebben, is een heerlijk tropisch klimaat. ’s Winters is het hier gemiddeld 18 tot 24 graden. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot ruim 40 graden! Men spreekt er overwegend Portugees.

Vakanties op Kaapverdië 9

Regio's op Kaapverdië

Populaire regio's op Kaapverdië

Vakantie Sal

Kies uit 8 accommodaties.

Bekijk deze regio (8)
Vakantie Sal

Kaapverdië en cultuur

Kaapverdië is een voormalige Portugese kolonie. De huidige inwoners van de Kaapverdische eilanden stammen af van de Portugezen en van de slaven. Vroeger fungeerden deze eilanden als een soort aanvoerroute van Afrikaanse slaven richting Zuid-Amerika. Kaapverdische mensen staan bekend om hun lichtdonkere huidskleur. Zij gaan bijzonder amicaal met elkaar om; vrienden en familie zijn erg belangrijk binnen de Kaapverdische cultuur. Hiermee samenhangend zijn de mensen heel gastvrij. Als je wordt uitgenodigd om binnen te komen, dan wordt er meteen een bordje eten voor je opgeschept. Verder viert men hier uitbundig carnaval. In dat opzicht doet Kaapverdië niet onder voor Brazilië.

Winkelen en uitgaan op Kaapverdië

Kaapverdië is (nog) niet ontdekt door toeristen. Om die reden vind je hier geen grote hotels of resorts. De meeste hotels bieden maximaal 10 kamers aan. Als je een restaurant binnengaat, dan valt meteen op dat hier geen locals zijn. Uit eten wordt gezien als een luxe. Overigens is het aanbod restaurants niet heel erg groot. Ook het uitgaan staat nog in de kinderschoenen. In de grote steden vind je wat barretjes, maar discotheken zijn schaars. Als je wilt dansen, kijk dan even goed hoe de lokale mensen dat doen. Zij houden zich vooral bezig met schuifelen, dat ze ‘glue glue’ noemen. Opvallend is dat het nachtleven laat begint; rond 02.00 uur komt het pas echt op gang.

Eten en drinken op Kaapverdië

De Portugese en Afrikaanse invloeden komen samen in de Kaapverdische keuken. Vis en maïs worden veel gebruikt. Deze ingrediënten zijn dan ook goed verkrijgbaar. Aangezien vlees moet worden geïmporteerd, zul je dit in veel mindere mate aantreffen op de menukaart. Probeer in elk geval cachupa; dit nationale gerecht bestaat uit bonen en maïs. Afhankelijk van waar je bent, voegt men er ingrediënten zoals uien, worst of vis aan toe. Ook de tonijn – het belangrijkste exportproduct van Kaapverdië – is superlekker!

Taal

De officiële taal in Kaapverdië is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Kaapverdië heeft als betaalmiddel de Escudo maar je kunt echter vrijwel overal met de Euro betalen. In de toeristische gebieden worden VISA creditcards enkel bij de grotere hotels geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

De in Kaapverdië geldende visumplicht is afgeschaft en vervangen door een belasting voor personen vanaf 3 jaar. Wij gaan dit voor je regelen en de kosten zijn meegenomen in de totale reissom. Om dit te kunnen regelen hebben we een aantal gegevens van je nodig, zoals bijvoorbeeld jouw paspoortgegevens. Let op: je paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. We sturen je hiervoor na boeking een e-mail met een link naar een web formulier dat we je vragen in te vullen.

Vaccinatie

Voor Kaapverdië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kaapverdië is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger.

Alarmnummer

Kaapverdië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 132, voor ambulance 130 en voor brandweer 131.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kaapverdie/

Kraanwater

In Kaapverdië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Porto Antigo


6.8

54 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Porto Antigo

Hotel Odjo d'Agua


8.2

27 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Odjo d'Agua

Hotel Morabeza


8

26 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Morabeza

Foto's en Video Kaapverdië

  • Vakantie Sal

Reistijd naar Kaapverdië

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 06:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Kaapverdië

Dunas De Sal

€ 781p.p.

Vertrek 02-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

48 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Dunas De Sal

Morabeza

€ 1.057p.p.

Vertrek 02-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Morabeza

Appartementen Porto Antigo

€ 686p.p.

Vertrek 28-10-2019
8 dagen
Logies

54 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Porto Antigo

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook