Last minute Jamaica

Samen met Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Haïti en Cuba vormt Jamaica de zogenaamde Grote Antillen. Deze eilanden liggen midden in de Caribische Zee. De inwoners genieten hier van het tropische klimaat; gemiddeld ligt de dagtemperatuur op 24 tot 25 graden. Heel af en toe wordt Jamaica geplaagd door hevige regen- en onweersbuien, maar ook dat is een mooie ervaring tijdens een last minute Jamaica. Als we inzoomen op het landschap, dan zien we een prachtige kuststrook, een helderblauwe zee én een mooi groen binnenland. Wist je dat het toerisme de belangrijkste inkomstenbron is voor Jamaica?

Vakanties op Jamaica 7

Regio's op Jamaica

Populaire regio's op Jamaica

Jamaica en cultuur

Als je aan Jamaica denkt, dan neurie je ongemerkt reggaemuziek. Overal op het eiland – uit huizen, auto’s en gewoon op straat – hoor je deze muziek. De grondslag van deze muziekstroom is gelegd door de rastafari's. Zij leven volgens de overtuiging om een geweldloos protest te voeren tegen elke vorm van onderdrukking. Dat deden ze door muziek te maken. In Kingston kun je je meer verdiepen in wellicht de bekendste rasta Bob Marley, in het wereldberoemde Bob Marley Museum. Hoewel de rastafari's – herkenbaar aan hun dreads en gekleurde mutsen – heel bepalend zijn voor het straatbeeld van Jamaica leven hier nog vele andere bevolkingsgroepen. Sterker nog, geen ander land huisvest zoveel rassen. Van Afrikanen en Arabieren tot Chinezen, Indiërs en Europeanen; elke bevolkingsgroep heeft z’n steentje bijgedragen aan de kleurrijke cultuur van Jamaica.

Winkelen en uitgaan op Jamaica

De belangrijkste steden van Jamaica zijn Kingston, Montego Bay en Ocho Rios. Het zuidelijk gelegen Kingston – de hoofdstad van Jamaica – biedt een rijk winkelaanbod, en lekker eten en drinken natuurlijk. En dat in een altijd relaxte setting. Montego Bay bijvoorbeeld ademt die typisch Jamaicaanse sfeer uit, terwijl het noordelijk gelegen Ocho Rios de grootste haven van het eiland huisvest. Om het de vele cruisetoeristen te behagen, zijn hier vele luxe resorts gevestigd. In bijna elke stad op Jamaica kun je dansen tot in de vroege uurtjes. De vele barretjes en terrasjes sluiten pas als de laatste gast is vertrokken!

Eten en drinken op Jamaica

Ook als je de gerechten op een gemiddelde menukaart bekijkt, dan wordt duidelijk dat Jamaica zich kenmerkt door een bonte mix aan bevolkingsgroepen. De oorsprong van een traditioneel gerecht als jerking ligt in de periode van de slavernij. De Marrons, gevluchte slaven die in stamverband in de oerwouden van Zuid-Amerika zijn gaan wonen, bereidden hun vlees en vis onder de grond. Zo konden ze niet worden ontdekt. Ook de manier waarop Jamaicanen hun vlees en vis kruiden stamt nog uit die tijd. Verder hebben de slavendrijvers vele planten en bomen meegenomen. Anno 2015 verwerken de Jamaicanen nog altijd graag wortels, groenten, yams en boomvruchten in hun gerechten. Zo kleurrijk als de mensen, zo kleurrijk zijn ook de gerechten.

Taal

De officiële taal op jamaica is het Engels.

Geldzaken

Jamaica heeft als betaalmiddel de Jamaicaanse dollar. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

Voor Jamaica heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 3 maanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Jamaica.

Vaccinatie

Voor Jamaica is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Jamaica is 110 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op Jamaica 7 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op Jamaica 6 uur vroeger.

Alarmnummer

In Jamaica kun je gebruik maken van het volgende nummer voor ambulance: 110.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/jamaica/

Kraanwater

Het kraanwater in Jamaica is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Grand Bahia Principe Jamaica


9.6

132 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Grand Bahia Principe Jamaica

Iberostar Grand Hotel Rose Hall


9.6

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Grand Hotel Rose Hall

Iberostar Rose Hall Suites


8.2

16 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Rose Hall Suites

Foto's en Video Jamaica

  • Vakantie Montego Bay
  • Vakantie Negril

Reistijd naar Jamaica

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 13:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Jamaica

Hotel Royal Decameron Club Caribbean

€ 1.887p.p.

Vertrek 21-09-2019
16 dagen
All inclusive

205 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Royal Decameron Club Caribbean

Iberostar Rose Hall Suites

€ 2.016p.p.

Vertrek 21-09-2019
9 dagen
All inclusive

16 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Rose Hall Suites

Iberostar Grand Hotel Rose Hall

€ 2.352p.p.

Vertrek 21-09-2019
9 dagen
All inclusive

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Grand Hotel Rose Hall

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook