Last minute Samos

Vlak voor de kust van Klein-Azië pronkt een aangenaam mooi eiland genaamd Samos. Samos behoort tot een van de reeks Griekse eilanden en ligt in de Egeïsche Zee. Het eiland wordt gezien als een van de groenste eilanden in deze streek, gesierd door de vele wijngaarden, authentiek en koddig ogende dorpjes en de vele dennenbomen. Op Samos kun je wandelen, dineren en stappen. Zonovergoten, bekend vanwege haar heerlijke geur en gezellig voor jong en oud, blijkt een last minute Samos voor velen de ultieme zonvakantie die zowel in-, als ontspanning kan bieden.

Vakanties op Samos 11

Plaatsen op Samos

Populaire plaatsen op Samos

Samos en cultuur

Samos is wellicht het meest culturele Griekse eiland, dankzij het indrukwekkend archeologisch museum, de geschiedenis van de Achaeïsche Grieken en het aanbod in bezichtiging van prachtige kunststukken en typisch Griekse architectuur. De cultuur tijdens een last minute Samos biedt evenwicht tussen nu en vroeger, een mooie harmonie tussen oude gebouwen en een moderne sfeer. Je vindt er een mix van bos en binnenland, van souvenir en beeldkunst, uitgaansleven en ontspanning. Een last minute Samos leert dat de Grieken een ander beeld van tijd hebben. De minuten lijken er langer of, in het beste geval, niet te bestaan. Grieken nemen graag de tijd voor het leven, een cultuur waarbij een middagslaapje op het heetst van de dag precies past.

Winkelen en uitgaan op Samos

Een last minute Samos kan worden besteed aan eindeloos wandelen, maar ook in onvergetelijke stapavonden. De feesten op het eiland zijn groots en uitbundig. Kokkari is een van de meest geliefde badplaatsen, waar vele bars, cafés en restaurants hun deuren openen voor alle soorten toeristen. Grote clubs, maar ook kleine discotheken maken een last minute Samos feestelijk en gezellig, waarbij deze stekjes voornamelijk in trek zijn bij jong publiek. In Samos-stad kunnen zowel volwassenen als kinderen zich uiterst vermaken dankzij ruime en kleine souvenirwinkeltjes, pittoreske straatjes en de lekkerste ijsjes.

Eten en drinken op Samos

Tijdens een last minute Samos drink je onder andere de heerlijkste vruchtensappen, eet je verfrissende ijsjes en typisch Griekse diners. Griekse lekkernijen komen uit de oven, uit de zee en van de bomen; olijven, vis, vlees en zoetigheden staan voornamelijk op het menu. Grieks eten zoals baklava en bamies vind je na niet al te lang zoeken bij een gezellig restaurant aan zee of in een gezellige dorpsstraat. Kenmerkend voor het eiland Samos is muskaatwijn, traditioneel genuttigd tijdens het nagerecht, vergelijkbaar met een witte zoete wijn zoals wij hem kennen - maar dan in Griekse sferen.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Samos

Best beoordeelde vakanties

Athena


8.8

57 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Athena

Nondas Hotel


9.5

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Nondas Hotel

Mykali Bay


8

10 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mykali Bay

Foto's en Video Samos

  • Vakantie Kokkari
  • Vakantie Pythagorion
  • Vakantie Kambos
  • Vakantie Ireon
  • Vakantie Samos Stad

Reistijd naar Samos

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Samos

Mykali Bay

€ 367p.p.

Vertrek 29-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

10 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Mykali Bay

Alekos Rooms and Apartments

€ 299p.p.

Vertrek 29-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Alekos Rooms and Apartments

Mykali Bay Hotel

€ 397p.p.

Vertrek 29-08-2019
8 dagen
Half pension

10 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Mykali Bay Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook