Last minute Kos

Besluit je te gaan voor een last minute Kos, dan mag je veel wonderlijke dingen verwachten. De cyaanblauwe zee spreekt tot de verbeelding, evenals de parelwitte, ongerepte stranden. Authentieke dorpjes en typisch Grieks eten, gezellige winkelstraatjes en uren in de zon, zee en op het strand: een last minute Kos betekent ont- en inspanning, ideaal voor jong en oud. Kos is een eiland dat behoort tot Griekenland, en wel de gemeente Dimos. Het eiland ligt in de Egeïsche Zee, die zich kenmerkt door zijn kleurrijke vissen, prachtige schelpen en tropische allure. Kos is modern en geschikt voor het hele gezin.

Vakanties op Kos

Plaatsen op Kos

Populaire plaatsen op Kos

Kos en cultuur

Omdat Kos behoort tot Griekenland heerst op het eiland een Griekse cultuur. De Grieken delen veel op het gebied van kunst en mythe, architectuur en keuken. Griekenland is het land van Pythagoras, lekker eten en 'siga siga': wat later kan, komt later. Het eiland Kos is een van de populairste eilanden van Griekenland en wordt veel bezocht door stellen en gezinnen. Zon en strand spelen een grote rol, en cultuur snuiven doe je in het centrum. Tijdens een last minute Kos geniet je van de karakteristieke Griekse huisjes met zachte kleuren, koepeltjes en pilaren. Typerend zijn de kapelletjes, vaak geschilderd in wit-blauw en vergezeld door Maria, die verspreid zijn over het gehele eiland en de rest van Griekenland.

Winkelen en uitgaan op Kos

Kos is een van de eilanden van Griekenland waar men naartoe gaat om te stappen. De uitgaanscultuur tijdens een last minute Kos betekent muziek, dans, gezelligheid en drankjes. Zon, zee en strand maken het uitgaan nog aangenamer en winkelen is op het eiland een populaire tijdsbesteding. Luxe en bekende merken, maar ook koddige en streekgerelateerde souvenirs worden gevonden in de schattigste en gezellige winkelstraatjes, die ieder een restaurantje, café of bar bieden waar van een verkoelend drankje kan worden genoten.

Eten en drinken op Kos

Zoals bekend van Griekenland is de keuken een mediterraanse, waarbij olijven en feta, kruiden en gegrild vlees centraal staan. Grieken zijn dol op koken, weliswaar op hun manier, met veel salade en licht gekruid. Een glaasje ouzo zal de maaltijd op de meeste plaatsen vergezellen: dit is een sterke, alcoholhoudende drank, die typisch Grieks is en wordt geschonken in vrijwel elk restaurant. Het eiland Kos biedt veel gezellige eettentjes voor diverse doelgroepen. Van moussaka tot kip en van baklava tot gebakken ingewanden van een jong schaap: een last minute Kos heeft het allemaal.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Kos

Foto's en Video

Reistijd naar Kos

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook