Last minute Sharm El Sheikh

Baai van de sjeik: dat is hoe we Sharm El Sheikh in het Nederlands zouden noemen. En de baai doet deze naam eer aan. Gelegen op het Egyptische schiereiland Sinaï is deze badplaats bij uitstek een ultieme plek om vakantie te vieren. Zon, zee en strand blijven voor velen de belangrijkste ingrediënten voor de zomerdagen. Een last minute Sharm-el-Sheikh biedt je een woestijnklimaat, wat zorgt voor een constant warme temperatuur. Prachtige koraalriffen, wonderschone landschappen en leuke excursies; geen wonder dat een vakantie naar Sharm-el-Sheikh in korte tijd in populariteit is toegenomen.

Vakanties in Sharm El Sheikh

Plaatsen in Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh en cultuur

Een aangename dosis prikkelende cultuur is wat je aantreft tijdens een last minute Sharm-el-Sheikh. Omdat het schiereiland tot Egypte behoort, kom je hier veel typisch Egyptische cultuurtrekjes tegen. Topless zonnen is uit den boze, openbare intimiteiten worden niet getolereerd en vrouwen hebben over het algemeen een andere 'plaats' in de samenleving dan mannen. Maar vergis je niet - de Egyptische bevolking is van nature sociaal, vriendelijk, gastvrij en warm. Tijdens een last minute Sharm El Sheikh kun je van diverse excursies genieten, de nieuwe moskee bezoeken en een rit maken door de Sinaïwoestijn.

Winkelen en uitgaan in Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh is uitgegroeid tot een toeristische stek waar zowel winkels en restaurants alsook zwembaden en discotheken gelegen zijn. Winkelen in Sharm El Sheikh doe je in een van de gezellig winkelcentra, waar de vriendelijke verkopers weinig opdringerig maar vooral behulpzaam blijken. Verscheidene excursies, zoals snorkelen of een tochtje op de Seascope - een boot die het mogelijk maakt tropische vissen en koraal perfect te kunnen bezichtigen - worden begeleid door enthousiaste en vriendelijke Egyptenaren. Ook stappen is goed mogelijk tijdens een last minute Sharm El Sheikh: onder andere het Hard Rock Café en Pacha bieden gezelligheid, een goede sfeer, muziek en drankjes.

Eten en drinken in Sharm El Sheikh

Deze inmiddels populairste vakantiebestemming in Egypte biedt je vele mogelijkheden tot lekker dineren. Visgerechten zijn specialiteit, maar ook mezze - Arabisch voor 'kleine hapjes' - is traditioneel Egyptisch eten, hetgeen vrijwel overal op het eiland kan worden genuttigd. Je krijgt bij bestelling van dit gerecht vele kleine snacks, die samen een buffet vol uiteenlopende smaken bieden. Interessant is de manier van serveren in bedoeïenenstijl, waarbij kreeft en inktvis worden bereid en gepresenteerd in smaakvol aardewerk. In het centrum vind je een groot aanbod aan cafés, clubs en koffiebars, waarbij de laatste ingericht zijn met lage tafels en op de grond liggende kussens. Typerend gezellig!

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Onze klantenservice kan u assisteren bij het verkrijgen van het toeristenvisum.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Sharm El Sheikh

Foto's en Video Sharm El Sheikh

  • Vakantie Nabq Bay
  • Vakantie Shark S Bay
  • Vakantie Ras Um El Sid