Last minute Marsa Alam

Nog niet zo lang geleden verdienden de inwoners van het Egyptische Marsa Alam hun brood met het vangen van vis. De locatie – én de schoonheid – van het plaatsje bleef niet onopgemerkt. Anno 2015 is Marsa Alam uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Vooral duikliefhebbers komen hier graag; de Rode Zee, met het warme water en de prachtige koraalriffen, is een geliefde duikspot. Het woestijnklimaat staat garant voor vele zonuren en een heerlijke temperatuur. Als je genoeg hebt van het strand, dan zoek je het binnenland op. Voordat je het weet sta je midden in een ruig woestijnlandschap. Compleet met prachtige oases!

Vakanties in Marsa Alam 13

Populaire accommodatie(s)

Hotel Malikia Resort Abu Dabbab, Egypte, Marsa Alam, Marsa Alam
Hotel Malikia Resort Abu Dabbab
Egypte, Marsa Alam, Marsa Alam
Vanaf
€ 497 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Plaatsen in Marsa Alam

Populaire plaatsen in Marsa Alam

Marsa Alam en cultuur

Op slechts enkele uren van Marsa Alam vind je vele overblijfselen van de Egyptische oudheid. Neem nu de stad Aswan. Hier kun je een bezoek brengen aan de beroemde tempels van Abu Simbel, de Isistempel en natuurlijk aan het Nubisch museum. Alleen al de locatie is de moeite van het bezoeken waard; Aswan ligt op een fraaie plek aan de Nijl. Iets verder – om precies te zijn op 350 kilometer afstand – ligt Luxor. Hier kun je het graf van Toetanchamon bekijken. Ook in én om de Luxortempel kijk je je ogen uit! Je doet er goed aan om een meerdaagse excursie te boeken. Wil je een nacht doorbrengen in de woestijn? Boek dan een excursie bij de bedoeïenen. Dit woestijnvolk biedt jou graag een plek aan in hun tenten.

Winkelen en uitgaan in Marsa Alam

Vooropgesteld, als shoppen en uitgaan jouw favoriete bezigheden zijn, dan moet je geen last minute naar Marsa Alam boeken. De badplaats bestaat uit twee delen; aan weerskanten van het authentieke vissersdorp zijn grote luxe resorts neergezet. Het dorpje zelf beantwoordt aan de vraag van de locals; hier vind je geen winkels of discotheken. Wat je wel aantreft, is een authentiek beeld van het Egyptische leven van alledag. Als je toch graag een drankje wilt drinken in een barretje, dan zal dit zich afspelen op het resort. Let hierop voordat je de reis boekt! Wel is het leuk om een markt in Marsa Alam te bezoeken. Hier handelen de mensen in eten, tapijten en kleding. Dit geeft je een onvergetelijk beeld van de levensstijl van de Egyptenaren.

Eten en drinken in Marsa Alam

Van Italiaanse en Spaanse invloeden tot fastfood; de keuken voldoet aan de Europese normen. In de meeste resorts worden de maaltijden in buffetopstelling aangeboden. Wil je proeven van de Egyptische keuken? Combineer dat dan met een excursie. Dan kun je genieten van heerlijke mezze, kofta en gevulde aubergines. Geheel volgens Egyptische traditie sluit je de maaltijd af met fruit en zoetigheden.

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Onze klantenservice kan u assisteren bij het verkrijgen van het toeristenvisum.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Marsa Alam

Best beoordeelde vakanties

Hotel Hilton Marsa Alam Nubian


9.3

551 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Hilton Marsa Alam Nubian

Hotel SUNRISE Marina Resort


8.9

751 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel SUNRISE Marina Resort

Hotel Malikia Resort Abu Dabbab


8.9

442 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Malikia Resort Abu Dabbab

Foto's en Video Marsa Alam

  • Vakantie Port Ghalib
  • Vakantie El Quseir

Reistijd naar Marsa Alam

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 05:00 uur
  • Transfertijd naar Marsa Alam: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Marsa Alam

Hotel Malikia Resort Abu Dabbab

€ 497p.p.

Vertrek 27-08-2019
8 dagen
All inclusive

442 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Malikia Resort Abu Dabbab

Hotel Fantazia Resort Marsa Alam

€ 630p.p.

Vertrek 27-08-2019
5 dagen
All inclusive

80 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Fantazia Resort Marsa Alam

Marina Lodge Port Ghalib (ex C

€ 302p.p.

Vertrek 27-08-2019
8 dagen
Half pension

Marina Lodge Port Ghalib (ex C

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook