Last minute Egypte

Niet alleen de wereldberoemde en tevens eeuwenoude piramides maken dit land tot een aantrekkelijke plaats om naar af te reizen. Egypte is al jaren - en met toenemende mate - razend populair onder toeristen afkomstig van alle continenten. Trekpleisters waren, zijn en blijven uiteraard de drukbezochte badplaatsen, de Sfinx en de spraakmakende geschiedenis van nostalgisch Egypte. Zowel liefhebbers van de zonvakantie als ontdekkingsreizigers brengen Egypte en haar historische bezienswaardigheden in grote getale een bezoek. Een last minute Egypte is een reis naar het land van Toetanchamon, kamelen en de eeuwig schijnende zon.

Vakanties in Egypte 52

Populaire accommodatie(s)

Hotel SUNRISE Royal Makadi Resort, Egypte, Hurghada, Makadi Bay
Hotel SUNRISE Royal Makadi Resort
Egypte, Hurghada, Makadi Bay
Vanaf
€ 648 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort, Egypte, Hurghada. Hurghada
Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort
Egypte, Hurghada. Hurghada
Vanaf
€ 683 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Regio's in Egypte

Populaire regio's in Egypte

Vakantie Hurghada

Kies uit 37 accommodaties.

Bekijk deze regio (37)
Vakantie Hurghada

Vakantie Marsa Alam

Kies uit 15 accommodaties.

Bekijk deze regio (15)
Vakantie Marsa Alam

Vakantie Sharm El Sheikh

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Sharm El Sheikh

Egypte en cultuur

Het verre Egypte spreekt tot de verbeelding. Wie las niet over wijde woestijnen en eeuwenoude Egyptische kunstschatten? Piramides en de Sfinx behoren tot een van de grootste raadsels op de aardbol en nemen je daarom mee naar een wonderlijke wereld van bijzondere cultuur. Maar natuurlijk: waar een geschiedenis is, is een heden. Hedendaagse Egyptenaren sieren zich dankzij een schijnbaar eindeloos durende gastvrijheid - naar zowel bekenden, als vreemden. Verrassende keerzijde: wanneer je een handje wordt geholpen door een voorbijganger is het gebruikelijk deze te bedanken middels een fooi. Bovendien is het zeer ongebruikelijk dat mannen vrouwen in het openbaar kussen. Dit laatste is kenmerkend voor de cultuur in een islamitisch land.

Winkelen en uitgaan in Egypte

Souvenirverkopers in Egypte staan bekend om hun standvastigheid. En souvenirs vind je er overal. Een last minute Egypte biedt de winkelende reiziger een paradijs aan 'hebbedingetjes', waarbij toeristische attracties bij uitstek de beste kans bieden om een mooie herinnering voor thuis te vinden. Zoals in meer landen worden buitenlanders, en met name afkomstig uit Europa, gezien als rijke mensen. Souvenirs kunnen daarom voor toeristen aangenaam betaalbaar overkomen, maar leveren voor vele Egyptenaren een - of de - belangrijk(st)e inkomstenbron op. Uitgaan in Egypte is op veel plaatsen anders dan in Europa. Schaars geklede vrouwen worden zelden gewaardeerd en zelfs gezien als aanstootgevend. Een avondje uit staat vaak in het teken van de lekkerste gerechten vers uit de Rode Zee en romantische avonden aan het strand. In Hurghada tref je ook enkele indrukwekkende discotheken aan en geniet je van een ronduit bruisend nachtleven.

Eten en drinken in Egypte

In winkels en restaurants aan de Rode Zee en in stadscentra zijn uiteenlopende typische Egyptische waren te koop. Egyptische restaurants staan bekend om hun gebrekkig hygiënebeleid, waardoor een gerichte keuze een vereiste kan zijn. Word je uitgenodigd een maaltijd te nuttigen binnen het huishouden van een plaatselijke bewoner? Verwacht een maaltijd met onder andere aardappels en tomaten - groenten en vlees zijn namelijk zeer schaars in het land van de Sfinx. Vergeet daarnaast niet de linkerhand te laten rusten. Deze wordt als onrein beschouwd - wat betekent dat slechts de rechterhand wordt gebruikt tijdens het dineren. Een last minute Egypte biedt de reiziger, voor even, een indrukwekkend en veelzijdig bestaan - en daarmee herinneringen voor een heel leven.

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Onze klantenservice kan u assisteren bij het verkrijgen van het toeristenvisum.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort


9.7

2671 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort

Sheraton Soma Bay


9.8

37 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sheraton Soma Bay

Hotel Sindbad Club


9.6

1851 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sindbad Club

Foto's en Video Egypte

  • Vakantie Hurghada
  • Vakantie Marsa Alam
  • Vakantie Sharm El Sheikh
  • Vakantie El Gouna
  • Vakantie Makadi Bay

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Egypte

Lotus Bay Resort And Spa Abu s

€ 476p.p.

Vertrek 25-08-2019
8 dagen
Half pension

Lotus Bay Resort And Spa Abu s

Albatros Palace Resort

€ 673p.p.

Vertrek 25-08-2019
8 dagen
All inclusive

Albatros Palace Resort

Hotel Cleopatra Luxury Beach Resort

€ 858p.p.

Vertrek 25-08-2019
8 dagen
All inclusive

Hotel Cleopatra Luxury Beach Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook