Last minute Puerto Plata

Puerto Plata werd aan het einde van de vijftiende eeuw gesticht door de broer van Christoffel Columbus. Het is een van de grootste steden van de Dominicaanse Republiek. Veel mensen boeken een last minute naar Puerto Plata vanwege het gunstige klimaat en de vele bezienswaardigheden die je in de omgeving kunt bekijken. Maak 's ochtends een wandeling door het historische centrum van de stad, bezoek een natuurpark en neem 's middags plaats op een van de mooie stranden. Als de avond valt, geniet je bij zonsondergang van een goede maaltijd en na afloop kun je in een van de cafés terecht voor een drankje.

Vakanties in Puerto Plata 3

Plaatsen in Puerto Plata

Populaire plaatsen in Puerto Plata

Puerto Plata en cultuur

De oude binnenstad van Puerto Plata is leuk om doorheen te lopen en bevat enkele bijzondere gebouwen. Het Fortaleza San Felipe is een oud kasteel dat in de 16e eeuw gebouwd werd. Binnen bevindt zich een museum waar je veel over de geschiedenis van de stad en regio te weten komt. Met de kabelbaan reis je vanuit het stadje naar de top van de Isabel de Torres. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht en kun je de plantentuin bekijken. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de last minute Puerto Plaza niet mag missen zijn de ruïnes van La Isabella en Parque Nacional Los Haïtises.

Winkelen en uitgaan in Puerto Plata

Het winkelen beperkt zich vooral tot populaire toeristenshops met souvenirs en lokale lekkernijen. De winkels verkopen vaak ook sieraden met amber, die gemaakt zijn van lokaal gevonden barnsteen. Natuurlijk zijn er ook bekende ketens en luxe winkels gevestigd. Je kunt de last minute in Puerto Plata niet aan je voorbij laten gaan zonder een Dominicaanse sigaar en fles rum te hebben gekocht. In de avond wordt het steeds drukker in de cafés en wordt er gedronken en gelachen. De nachtclubs zijn vooral in hotels gevestigd. Je danst er tot in de late uurtjes.

Eten en drinken in Puerto Plata

De maaltijden die je tijdens een last minute in Puerto Plata nuttigt bestaan veel uit koolhydraatrijk voedsel. Bandera dominicana is het nationale gerecht, bestaande uit varkensvlees met rijst en bonen. Natuurlijk wordt er veel lokaal gevangen vis bereid en als tussendoortje zijn de tropische vruchten verfrissend. Ook brood gemaakt van casavemeel is een aanrader. Op de resorts en in wat restaurants kun je ook terecht voor een Italiaanse of bourgondische maaltijd. De Dominicanen drinken bij het eten vaak een biertje en na afloop verschijnt natuurlijk een fles rum op tafel.

Taal

De officiële taal in de Dominicaanse Republiek is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

De Dominicaanse Republiek heeft als betaalmiddel de Dominicaanse Peso. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de grote steden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor de Dominicaanse Republiek heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 90 dagen geldig en kost 10 USD per persoon. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor de Dominicaanse Republiek zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in de Dominicaanse Republiek is 110 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in de Dominicaanse Republiek 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in de Dominicaanse Republiek 5 uur vroeger.

Alarmnummer

Wanneer je in de Dominicaanse Republiek bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 911. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 00 1 809 682 5423, ambulance: 00 1 809 532 0000 en Rode Kruis: 00 1 809 682 3797.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/dominicaanse-republiek/

Kraanwater

In de Dominicaanse Republiek wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Puerto Plata

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Costa Dorada


0

554 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Costa Dorada

Hotel Grand Bahia Principe San Juan


8.8

66 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Grand Bahia Principe San Juan

Hotel Viva Wyndham Tangerine


7.9

342 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Viva Wyndham Tangerine

Foto's en Video Puerto Plata

  • Vakantie Playa Dorada

Reistijd naar Puerto Plata

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 12:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Puerto Plata

Hotel Grand Bahia Principe San Juan

€ 3.172p.p.

Vertrek 30-07-2019
16 dagen
All inclusive

66 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Grand Bahia Principe San Juan

Iberostar Costa Dorada

€ 3.312p.p.

Vertrek 30-07-2019
16 dagen
All inclusive

554 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Costa Dorada

Hotel Viva Wyndham Tangerine

€ 1.666p.p.

Vertrek 11-08-2019
16 dagen
All inclusive

342 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Viva Wyndham Tangerine

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook