Last minute Cyprus

Cyprus is een van de bestemmingen in Europa waar je de grootste kans op zon hebt. Desalniettemin zijn er relatief weinig Nederlanders die een last minute Cyprus boeken. De hoofdstad van Cyprus is Nicosia en ligt op ongeveer 4 uur vliegen vanaf Nederland en België. Het land zelf kenmerkt zich door een scheiding tussen het noordelijke en het zuidelijke deel. Het noordelijke deel van Cyprus is na een conflict ingenomen door Turkije. Als toerist merk je hier echter weinig van, en is het zelfs sinds kort ook mogelijk het Turkse deel van Cyprus te bezoeken.

Vakanties op Cyprus 34

Regio's op Cyprus

Populaire regio's op Cyprus

Cyprus en cultuur

Cyprus wordt gezien als het geboorte-eiland van Aphrodite. Deze godin van de liefde, seksualiteit en vruchtbaarheid ontstond uit het schuim van de zee, nadat deze was bevrucht door het bloed van de god Uranus. Boek je een last minute naar Cyprus bezoek dan zeker de rots van Aphrodite. Je vindt deze ongeveer 25 kilometer ten oosten van Paphos, de meest toeristische plaats op Cyprus. Ben je in Paphos, bezoek dan zeker de opgravingen met mooie archeologische vondsten. Houd je meer van de natuur, bezoek dan het Troödosgebergte. Hier geniet je in alle rust van de ongerepte natuur en bezoek je prachtige historische dorpjes.

Winkelen en uitgaan op Cyprus

Uitgaan op Cyprus doe je in Ayia Napa. Hier komt iedereen samen die zich jong, snel en hip voelt. Niet voor niets wordt deze plaats nog steeds het nieuwe Ibiza genoemd. De beste plekken om uit te gaan zijn Agias Marva Street en The Square. Naast uitgaan kun je ook prima winkelen in Ayia Napa. Je vindt er zowel designerkleding als echte koopjes. Reken op prijzen die ongeveer 30% lager liggen dan in Nederland. Ook in de andere grote steden op Cyprus is het goed winkelen. De winkelstraten bieden afwisselend authentieke souvenirs en de nieuwste mode en elektronica.

Eten en drinken op Cyprus

De gerechten uit de Cypriotische keuken kennen veel invloeden uit Griekenland en Turkije. Daarnaast vind je ook invloeden uit de Engelse, Italiaanse en Midden-Oosterse keuken terug. Bekende gerechten zijn stifado, een soort goulash, suvla, een vleesspies zoals de Griekse souvlaki en paidakia. Paidakia zijn heerlijk bereide lamskoteletjes. Kun je niet kiezen, bestel dan een meze. Je krijgt dan 10 tot 20 verschillende Cypriotische gerechten geserveerd, waarbij je op je gemak alles kunt proeven. Bij het eten drink je uiteraard Keo, het nationale bier van Cyprus, of een Brandy Sour, met echte Cypriotische brandy.

Taal

De officiële taal op Cyprus is het Grieks. In het Turkse gedeelte in het noorden van Cyprus spreekt men Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Cyprus heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Cyprus heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Cyprus zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Cyprus is 230 of 240 volt.

Tijdsverschil

Op Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Cyprus bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/cyprus/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Cyprus veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Constantinou Bros Athena Beach hotel


9.8

433 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Constantinou Bros Athena Beach hotel

Hotel Elysium


9.8

64 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Elysium

Constantinou Bros Athena Royal Beach hotel


9.7

807 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Constantinou Bros Athena Royal Beach hotel

Foto's en Video Cyprus

  • Vakantie Paphos
  • Vakantie Ayia Napa
  • Vakantie Larnaca
  • Vakantie Coral Bay

Reistijd naar Cyprus

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Cyprus

Constantinou Bros Athena Royal Beach hotel

€ 1.072p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Half pension

807 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Constantinou Bros Athena Royal Beach hotel

Hotel Coral Beach Resort

€ 1.087p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Half pension

68 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Coral Beach Resort

Hotel Crown Resorts Horizon

€ 638p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Half pension

21 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Crown Resorts Horizon

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook