Last minute Curaçao

Curaçao is een redelijk klein eiland gelegen in het Caraïbisch gebied, voor de kust van Venezuela. Het eiland staat vooral bekend om zon, zee en strand. De hagelwitte stranden, het azuurblauwe water en een gemiddelde temperatuur van 27˚C het hele jaar door, maken van het land een gewilde vakantiebestemming. Jong en oud kunnen zich prima vermaken op, in en rond het water, waarbij er tal van mogelijkheden zijn om te genieten van diverse watersporten. De prachtige natuur is te bewonderen in de verschillende nationale parken die het land rijk is. Bovendien maken de verschillende historische overblijfselen een last minute naar Curaçao bijzonder aantrekkelijk.

Vakanties op Curaçao 5

Regio's op Curaçao

Populaire regio's op Curaçao

Curaçao en cultuur

Curaçao maakt onderdeel uit van het Koninkrijk der Nederlanden en kent een rijk koloniaal verleden. Niet alleen Nederland heeft zijn sporen nagelaten op het eiland, maar ook Spanje had het land in zijn bezit, hetgeen invloed heeft gehad op de architectuur en cultuur van het land. De koloniale invloeden zijn onder andere terug te zien in de verschillende plantagehuizen en Fort Amsterdam. Andere overblijfselen uit deze tijd zijn de synagoge, de kathedraal van Pietermaai en tal van gebouwen in Willemstad. Het historische centrum vormt een boeiend contrast met de pastelkleurige gebouwen in de hoofdstad. Vergeet niet om tijdens een last minute in Curaçao een bezoek te brengen aan de grotten van Hato en de wijk Punda met zijn Handelskade.

Winkelen en uitgaan op Curaçao

Het eiland beschikt over verschillende winkelcentra waar naar hartenlust geshopt kan worden. Aanraders zijn onder andere Punda, de Renaissance Mall, Bloempot en Rif Fort. Wie een kijkje wil nemen in een andere wijk kan Contrabanda bezoeken. Blijf hier echter altijd in de buurt van de Pontjesbrug, aangezien het hier om een minder welgestelde wijk gaat. Wie van uitgaan houdt, komt tijdens een last minute in Curaçao gegarandeerd aan zijn trekken. Langs het strand, op de boulevard en nabij de hotels zijn tal van uitgaansgelegenheden te vinden.

Eten en drinken op Curaçao

De samenstelling van verschillende culturen en bevolkingsgroepen is terug te vinden in het aanbod eten en drinken. Aan de kust zijn het vooral de Europese en Chinese keukens die domineren. Niet in de laatste plaats omdat veel hotels voorzien zijn van een restaurant. De Caraïbische keuken is een mix met de Aziatische keuken en is eveneens goed vertegenwoordigd op het eiland. Wie de voorkeur geeft aan authentiek eten en drinken moet tijdens een last minute Curaçao het binnenland in trekken. Hier worden spannende gerechten als ingewandensoep en leguanenvlees aan de gasten geserveerd.

Taal

De officiële talen op Curaçao zijn het Nederlands en Papiaments. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Spaans.

Geldzaken

Curaçao heeft als betaalmiddel de Antilliaanse gulden. Vanwege de vele Amerikaanse toeristen wordt de Amerikaanse dollar ook vrijwel overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten op Curaçao is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Curaçao is geen visum nodig als je korter dan 180 dagen in Curaçao verblijft. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal geldig is bij aankomst.

Vaccinatie

Voor Curaçao is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts.

Elektriciteit

De netspanning op Curaçao bedraagt 110-130 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op Curaçao 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op Curaçao 5 uur vroeger.

Alarmnummer

Wanneer je op Curaçao bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 911. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater op Curaçao is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Scuba Lodge


8.8

359 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Scuba Lodge

Livingstone Jan Thiel Resort


8.1

1056 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Livingstone Jan Thiel Resort

Rancho El Sobrino


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Rancho El Sobrino

Reistijd naar Curaçao

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 10:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Curaçao

Livingstone Jan Thiel Resort

€ 2.349p.p.

Vertrek 11-08-2019
16 dagen
Logies

1056 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Livingstone Jan Thiel Resort

Rancho El Sobrino

€ 1.852p.p.

Vertrek 11-08-2019
16 dagen
Logies

Rancho El Sobrino

Scuba Lodge

€ 2.260p.p.

Vertrek 11-08-2019
16 dagen
Logies

359 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Scuba Lodge

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook