Last minute Cuba

Cuba, dat midden in het Caribische gebied ligt en uit meer dan 4000 eilanden bestaat, is een land van grote tegenstellingen: van zon, tropische stranden, salsa, rum, sigaren en felgekleurde oldtimers, maar ook van een koloniaal verleden, een zeer behoudend communistisch regime en economische isolatie door het Amerikaanse handelsembargo. De levendige hoofdstad Havana is het culturele hart van de meer dan elf miljoen inwoners tellende archipel, waar trouwens overwegend Spaans wordt gesproken. Wil je een bezoek brengen aan dit bijzondere land waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan? Boek dan nu een last minute Cuba.

Vakanties op Cuba 22

Regio's op Cuba

Populaire regio's op Cuba

Cuba en cultuur

Ga je voor een last minute Cuba, dan kies je voor een vakantie vol cultuur. Een belangrijk onderdeel is de muziek. Je kent ongetwijfeld de Buena Vista Social Club, waarvan het ritme symbool lijkt te staan voor de relaxte sfeer en levenshouding die hier heersen. Trinidad is als een van ‘s werelds best bewaarde koloniale steden onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed. Je wandelt hier tussen prachtige, felgekleurde, historische panden. Met ruim twee miljoen inwoners is Havana de grootste stad van het land. Vooral Habana Vieja (het oude deel) is erg mooi. In het bruisende Centro Habana maak je kennis met het echte leven van de Cubanen.

Winkelen en uitgaan op Cuba

Winkelen is in Cuba een heel andere ervaring dan hier. Lekker shoppen is er namelijk niet bij. Er zijn vrijwel geen winkels zoals wij ze kennen, met volle schappen en een ruim aanbod van verschillende merken. Door het communistische eenheidsidee en de Amerikaanse boycot zijn er bijna geen luxeproducten. Bovendien moet de gemiddelde Cubaan het maandelijks doen met 25 dollar en worden dagelijks producten als zeep, olie en rijst op de bon gekocht. Maar wie wil nu winkelen als je onder een palmboom naar de azuurblauwe zee kunt staren?

Eten en drinken op Cuba

De Cubaanse keuken is van origine eenvoudig en bestaat vooral uit gerechten met rijst of zwarte bonen en varkensvlees of kip. Laat je niet afschrikken, want veel hotels, restaurants en kleine eettentjes serveren ook lekkere vis, kreeft en garnalen. Typisch Cubaanse drankjes zijn guarapo (sap geperst uit suikerriet), batidos (een milkshake met vers fruit) en café cubano (een klein kopje sterke koffie met veel suiker). Toe aan iets alcoholisch? Dan bestel je natuurlijk een Cuba Libre, een mix van rum en cola die zijn naam dankt aan de periode waarin hij ontstond: de onafhankelijkheidsoorlog waarbij de Amerikanen Cuba verlosten van de Spaanse bezetter.

Taal

De officiële taal op Cuba is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Cuba heeft als officiële munteenheid de Cubaanse Peso. Deze Peso wordt alleen door de Cubanen gebruikt. Toeristen moeten op Cuba met Pesos Convertibles (CUC) betalen. Wij raden je aan om cash geld mee te nemen en dit ter plaatse om te wisselen in Pesos Convertibles. Om te wisselen betaal je ca. 10% commissie, dit geldt ook als je met een creditcard betaalt. Met Visa en Eurocard/Mastercard kun je in de meeste hotels en winkels terecht. Pinnen met een pinpas is nergens mogelijk op Cuba, wel met een creditcard. Op de luchthaven van Varadero is een wisselkantoor dat 24 uur per dag geopend is.

Visum en paspoort

Voor Cuba heb je een toeristenvisum nodig. De kosten voor het visum zijn bij de reissom inbegrepen. Bij de reisbescheiden ontvang je het visum (waarde ca. € 17,50). Lees de aanwijzingen voor het invullen van het visum goed door. In geval van nood kan er bij aankomst op de luchthaven in Cuba een visum aangeschaft worden voor ca. 20-25 CUC. Nog een tip: neem een kopie van jouw paspoort mee en bewaar deze gescheiden van het origineel, samen met twee pasfoto’s. Wie geen Nederlandse nationaliteit heeft, raden wij aan het consulaat te informeren naar de benodigde reisdocumenten. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor. Mocht je niet kunnen reizen door het ontbreken van de juiste reisdocumenten, dan is restitutie van de reissom niet mogelijk. Bij aankomst op de luchthaven zal jouw paspoort van een stempel worden voorzien. Indien je niet wilt dat jouw paspoort gestempeld wordt kun je dit bij de douanebeambte aangeven. Een Cubaanse stempel kan bijvoorbeeld een reis naar de Verenigde Staten bemoeilijken. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke na vertrek uit Cuba nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Cuba zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Cuba is 110 of 220 volt.

Tijdsverschil

Op Cuba is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Cuba heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 106, voor ambulance 104 en voor brandweer 105.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/cuba/

Kraanwater

In Cuba wordt het sterk afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Paradisus Rio de Oro


9.9

69 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Paradisus Rio de Oro

Hotel Melia Varadero


9.6

129 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Melia Varadero

Hotel Melia Las Antillas


9.6

318 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Melia Las Antillas

Foto's en Video Cuba

  • Vakantie Havana
  • Vakantie Varadero

Reistijd naar Cuba

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 10:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Cuba

Hotel ROC Barlovento

€ 875p.p.

Vertrek 04-09-2019
9 dagen
All inclusive

119 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel ROC Barlovento

Iberostar Playa Alameda

€ 924p.p.

Vertrek 04-09-2019
9 dagen
All inclusive

63 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Playa Alameda

Hotel Memories Jibacoa

€ 959p.p.

Vertrek 04-09-2019
9 dagen
All inclusive

Hotel Memories Jibacoa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook