Last Minute Bodrum

 • vakantie Turkije in Bodrum
  In Bodrum is er volop gelegenheid om te zonnen aan het strand
 • vakantie Turkije in Bodrum
  Bezoek het historische en levendige centrum van Bodrum
 • vakantie Turkije in Bodrum
  Ga op excursie in Bodrum en ontdek de geheimen van de zee
 • vakantie Turkije in Bodrum
  De prachtige oude haven van Bodrum
 • vakantie Turkije in Bodrum
  In Bodrum kun je heerlijk dineren met de zee als achtergrond
 • vakantie Turkije in Bodrum
  Lekker ontspannen aan het water in Bodrum
 • vakantie Turkije in Bodrum
  Het indrukwekkende uitzicht vanaf SENTIDO Bellazure in Bodrum
 • vakantie Turkije in Bodrum
  In Bodrum vind je deze schitterende accommodatie van SENTIDO Bellazure
Bekijk alle hotels

Last minute naar Bodrum

Heb je zin in zon, zee en strand? En wil je daarnaast mooie baaien, pittoreske straatjes en een bruisend uitgaansleven? Dan is een last minute Bodrum zeker aan te raden. Bodrum is een mondaine badplaats aan de Egeïsche kust, in het zuidwesten van Turkije. De stad werd rond de 6e eeuw v. Chr. gesticht en telt ongeveer 120.000 inwoners. Zomers liggen de temperaturen er rond de 30 graden, maar ook in het voor- en najaar is het er heerlijk.

Last minute Bodrum

Cultuur

Dé bezienswaardigheid van Bodrum is de 15e-eeuwse Petrusburcht, die op een schiereiland voor de moderne jachthaven staat. Het kasteel is an sich al de moeite waard, maar je mag het inpandige museum ook niet missen. Je vindt er onder andere het beroemde Fenicische Schip van Uluburun, prachtig glaswerk, het graf van prinses Ada van Karië en vondsten uit de prehistorie en Byzantijnse periode. Verdere aanraders: het fascinerende Mausoleum van Halicarnassus en het Griekse theater op de heuvel Goktepe, dat in 330 v. Chr. werd gebouwd en nog steeds als concertpodium wordt gebruikt. Het is een bijzondere ervaring om in deze mooie, historische setting een muziekuitvoering bij te wonen.

Winkelen en uitgaan

Shopliefhebbers zitten in Bodrum helemaal goed. In de sfeervolle straatjes van het centrum vind je talloze grote en kleinere winkels, waar je kleding, schoenen, tassen en sieraden, maar ook typisch Turkse souvenirs als tapijten, kleurige sjaals, specerijen en tajines kunt kopen. Een echt shopwalhalla is het OASIS Shopping Culture & Entertainment Center. In dit luxe, moderne winkelcentrum zitten veel exclusieve internationale ketens. Daarnaast is er vermaak voor jong en oud, vinden er regelmatig lichtshows en muzikale optredens plaats en kun je er lekker eten en drinken.

Last minute Bodrum

Eten en drinken

Een last minute Bodrum kies je natuurlijk ook vanwege de vele goede restaurants, talloze bars en fantastische clubs. Dineren kan zowel in grote, hippe zaken als in kleine, traditionele eethuisjes. Wil je genieten van de Turkse keuken, dan bestel je natuurlijk vis (die hier vers uit zee komt) of regionale stoof- en grillgerechten van lams- of rundvlees. Als dessert worden vaak ijs, fruit of zoetigheden als baklava (filodeeg met pistachenootjes en honing) geserveerd. Niet ver van de boulevard is een doolhof van smalle straatjes waar veel uitgaansgelegenheden zitten. Zeker heengaan: de Catamaran Club (met een glazen dansvloer boven het water) en Halikarnas, een openluchtdiscotheek waar je tot diep in de nacht onder de sterrenhemel danst.

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan vakanties naar Bodrum en geniet van een onvergetelijke vakantie!  


Bekijk alle hotels

Last Minute - Wanneer wilt u weg?

Bovenstaande prijzen zijn exclusief per boeking:
- €20 reserveringskosten
- €2,50 calamiteitenfonds