Last Minute Alanya

 • Antalya
  Antalya kust
 • Antalya
  Oude centrum
 • Hotel Gold City
  Hotel Gold City
 • Antalya
  Strand
 • Antalya
  Boulevard
 • Antalya
  Winkelstraat
 • Antalya
  Uitzicht
 • Antalya
  De kust
Vakantie Alanya

Last minute naar Alanya

Een mooi evenwicht tussen jong, oud, levendig en rust vind je tussen het Taurusgebergte en het blauwe water van de Middellandse Zee: Alanya. Een last minute Alanya betekent zonnen en zwemmen, kraakhelder water zodat je makkelijk je eigen tenen en tropisch koraal kunt zien, heerlijk Turks dineren en een zeer gastvrije en vrolijke bevolking. Eindeloos slenteren op markten, Turkse cultuur proeven en stappen tot je erbij neervalt: Alanya biedt het allemaal. Lees meer over het land van traditie, theehuizen, het blauwe oog en baklava.

Last minute Alanya

Cultuur

De Turkse cultuur - en zo ook die van Alanya - bestaat uit authentieke tradities, muntthee en een diep respect en grote zorg voor ouderen. Feestdagen zoals het Suikerfeest en het offerfeest zijn zeer belangrijk en de godsdienst, de Islam, is leidend. Cultuur snuiven tijdens een last minute Alanya is niet moeilijk. Tijdens het bezoeken van een markt, het eten van Turks fruit of het aanspreken van een local leer je direct hoe gastvriendelijk en openhartig de bevolking is, hoe goed het eten er smaakt en hoe belangrijk religie voor hen is. De Turkse vlag wappert op vrijwel iedere straathoek en ook het chaotische verkeer is typerend voor Alanya, de drukst bezochte badplaats van Turkije.

Winkelen en uitgaan

Een last minute Alanya geeft je alle gelegenheid om het Turkse nachtleven te ontdekken, met name in de kern van de stad. Hier vind je clubs en discotheken, geschikt voor zowel een jong alsook een wat ouder publiek. Winkelen in Alanya doe je onder andere tijdens de markt, beter gezegd bazaar, die vrijwel altijd en overal plaatsvindt. Hier word je overdonderd door een bonte verzameling aan kleuren, geuren en smaken, en is afdingen de normaalste zaak van de wereld. Je kunt er veel krijgen voor heel weinig. Wees niet verbaasd wanneer een verkoper voor jou bepaalt welk shirt jou prachtig zal staan: ben je zelf niet consequent, dan heb je binnen de kortste keren de mooiste Turkse (imitatiemerk)kleding.

Last minute Albufeira

Eten en drinken

Tijdens een last minute Alanya eet je heerlijk typisch Turks eten, bestaande uit vis, vlees, salade en fruit. Restaurants zoals Bistro Bahama, Lokanta Su en Ravza Restaurant worden gezien als authentieke toprestaurants, waar je voor een bescheiden prijs een heerlijke maaltijd kunt nuttigen. Alanya biedt een grootse keuze aan eet- en drinktentjes, zodat je nooit bang hoeft te zijn ergens geen geschikt plekje te kunnen vinden - ongeacht de grootte van het reisgezelschap.

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan vakanties naar Alanya en geniet van een onvergetelijke vakantie!  


Bekijk alle hotels

Last Minute - Wanneer wilt u weg?