Logo

Hotelkamers zijn ideaal: een dagelijks opgemaakt bed, roomservice en schone handdoeken die – met een beetje mazzel – in je lievelingsdier gevouwen zijn. Soms zijn ze een tikkeltje basic ingericht, maar daar kun je zelf wat aan doen. Hoe geniet je dan nét iets meer van je hotelkamer? Nou, zo dus. 

Van een opgeruimde koffer en geplukte bloemen tot je favo Spotifyplaylist uit de speakers: zo wil je je hotelkamer eigenlijk niet uit.

1. Bloemen plukken

De spreekwoordelijke bloemetjes buitenzetten tijdens je vakantie – à la een potje skinnydippen – is één ding. Maar binnen fleuren echte exemplaren je hotelkamer ook enorm op. Pluk dus – daar waar het kan en mag – tijdens het eerste verkenningsrondje de mooiste en kleurrijkste bloemen uit de omgeving. Staat vrolijk, ruikt lekker en zorgt voor dat beetje extra zuurstof.

2. De koffer induiken

Pak bij binnenkomst direct je koffer uit en richt je kledingkast in. Geloof me: het leidt gegarandeerd tot eeuwige rust in je hoofd. Wist je dat sommige kamers in hotels zelfs een walk-in closet hebben?! Doei ellendige kledingstress en kreukels in je kloffie. Toch wat kreuk opgelopen? Lifehack: maak je feestoutfit een klein beetje vochtig, houd de föhn er – op een afstand van vijf centimeter – boven en blazen maar.  

3. In één ruk uitlezen

Hèhè, vakantie: ein-de-lijk tijd om met je neus in je favoriete tijdschrift en dat ene boek te duiken. Op het strand en bij het zwembad, maar zeker ook in je hotelkamer. Lekker in de schaduw op je balkonnetje of terras, bijvoorbeeld als de ander de badkamer bezet houdt. Of als je even genoeg zon op je bol hebt gehad.

4. Muziek pompen

Muziek maakt gelukkig. Dat is pure wetenschap. Download vooraf je favoriete afspeellijsten op Spotify, sluit je boxjes aan en houd je vooral niet in. Begin de dag ’s ochtends swingend onder de douche en zing mee terwijl je je klaarmaakt: je hebt je nog nooit zo thuis gevoeld. Denk met het volume wel even aan de buren.    

5. Lekker bubbelen

Van badolie, bruisballen en parels tot rozenblaadjes: pak flink uit tijdens een avondje badderen in je hotelkamer. Een spa is er niets bij. Helemaal als je een kamer met jacuzzi hebt. Smeer een masker op je gezicht, nip aan een écht glaasje bubbels en genieten maar – tot je helemaal zen en verrimpeld bent.

- Tekst gaat hieronder verder -

6. Kies je droomkamer

Perfecte bestemming? Check. Ideale plaats? Check. Relaxed hotel? Check. Je bent klaar voor de vakantie. Dat zou je denken. Til je droomvakantie nog een niveautje hoger door zelf je hotelkamer uit te kiezen. Gewoon thuis, op je luie stoel, een paar dagen voor vertrek. Dus of je nu graag het levendige zwembad in de gaten houdt of juist naar zeezicht verlangt vanuit een kingsize bed: binnen een paar klikken is het gepiept. Ontdek snel welke hotels deze fijne service aanbieden.

7. De kers op de taart

Last but not least: vul een fruitschaal – of iets wat erop lijkt – in je hotelkamer met vers fruit. Maak in bijvoorbeeld Senegal of Kaapverdië een rondje over de lokale markt en koop alle exotische vruchten die je ziet. Van ananas, meloen, kokosnoot en mango tot papaja. Maar ook op Zuid-Europese bodem is natuurlijk genoeg lekkers te vinden. Deze extra vitaminen kun je waarschijnlijk wel gebruiken naast alle ijsjes, pizza’s en tapas.

Ontmoet de blogger

Emma

Emma

Reizen geeft Emma (22) het gevoel van ultieme vrijheid. Of ze nu net over de grens bivakkeert of juist naar verre oorden vliegt.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.