Logo

Net als je hoofd het kussen raakt, hoor je een mug bij je oor. Er is niks irritanter dan dat. Moeten muggen jou ook altijd hebben? Dan kun je smeren met allerlei dure middeltjes, maar je kunt ook eens deze 7 dingen proberen.

1. Geen water

Het is geen nieuws dat muggen gek op water zijn, dat hebben ze immers nodig om hun eitjes in te leggen. Controleer dus altijd de omgeving waar je slaapt op stilstaand water; van lege plantenpotten op het balkon tot verdwaalde bakjes. Waar muggen dan weer níet dol op zijn, is een zakje water aan je bed. Door de vertekende weerspiegeling van het water in het zakje zien ze zichzelf in formaat XXXL en dat schijnt ze af te schrikken.

 

2. Citroen

De geur van citroen vinden muggen weerzinwekkend. Dus pers er een uit en smeer jezelf er rijkelijk mee in. Een schaaltje sap of wat citroenschillen naast je bed zetten heeft niet zo veel zin, zodra ze doorhebben dat deze lucht niet van jouw lichaam komt, steken ze alsnog. De krengen.

 

3. Draag lichte kleding

Er zijn onderzoeken die beweren dat de kleur wit muggen afweert. Dus hup, witte kleding in je koffer. Pas er een beetje mee op, want wit kan wel andere vervelende steekinsecten aantrekken, afhankelijk van je bestemming. Kies dan voor kleding in lichte kleuren, zoals pasteltinten. Verder helpen een wijdvallende lange broek en lange mouwen natuurlijk ook. 

 

4. Vitamine B

Nog een geur die muggen niet pruimen: zwavel, zoals in vitamine B zit. En die vitamine zit weer vaak in groene groenten. Dus eet je veel groene groenten, dan verandert je lichaamsgeur en scheid je zwavel uit, waardoor muggen je niet meer smakelijk vinden. Je kunt zelfs zwaveltabletten slikken, maar lees qua dosering dan altijd even goed de bijsluiter.

- Tekst gaat hieronder verder -

5. Lekker luchten 

Je bent misschien geneigd je huis hermetisch af te sluiten, maar het is beter om juist goed te ventileren. Muggen zijn namelijk niet zulke professionele vliegers. Zorg voor een goede luchtstroom in je omgeving of geef ze de wind van voren met een ferme ventilator. Oké, je ligt dan wel op de tocht, maar voor muggen ben je een stuk moeilijker te bereiken.

 

6. Wees niet zuinig met knoflook

Ook de geur van knoflook, bieslook en uien is niet favoriet bij muggen. Dus wees tijdens het koken niet te zuinig met deze ingrediënten. Dat je zelf een uur in de wind stinkt, moet je dan maar even voor lief nemen.

 

7. Zoek aantrekkelijke mensen

Mocht al het bovenstaande niet baten, deel dan altijd je bed met iemand die nóg aantrekkelijker is voor muggen dan jij. Muggen jagen bijvoorbeeld op mensen die veel lichaamszuren produceren. Zoals bijvoorbeeld urinezuur. Ook kooldioxide die mensen uitademen is aantrekkelijk voor muggen. Lange en grote mensen stoten meer kooldioxide uit dan kinderen en baby’s en worden over het algemeen dus ook meer gestoken. Weet je dat ook weer.Ontmoet de blogger

Rosanne

Rosanne

Rosanne (22) bezocht in een jaar tijd negentien buitenlandse steden. Hierbij loopt ze de toeristische trekpleisters voorbij: liever gaat ze op tussen de locals en ontdekt ze afgelegen straatjes.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.