Logo

Waar een bejaard echtpaar na een halve eeuw huwelijk nog steeds dolgelukkig samen eendjes voert in het park, krijg jij al fundamentele twijfels als je partner steeds de deur open laat staan. Hoe doen die sprookjesduo’s dat toch, een leven lang bij elkaar blijven? Met deze tips kom je een heel eind.

1. Blijf praten

Om je uit de droom te helpen: dat ‘lang en gelukkig’ bereik je niet door alleen maar te dansen in de maneschijn (tenzij je Sneeuwwitje of Assepoester heet). Een onmisbare factor is allereerst om te blijven praten – of je het nu leuk vindt of niet, en ook al lijken alle gespreksonderwerpen al een keer gepasseerd te zijn. Over je dag, over dat hilarische Facebookfilmpje, maar óók over hoe je je voelt: waar je blij mee bent of waar je je zorgen over maakt. Vind je dat je partner te weinig interesse in je toont, of erger je je aan zijn of haar vieze sokken? Krop het niet op, praat!

2. Onderneem dingen samen

Maak tijd voor elkaar – en dan ook écht. Bombardeer minstens een avond in de week tot date night, even opdirken voor elkaar en hup, de deur uit! Een film kijken in de bios is net wat avontuurlijker dan Netflix en mocht het eten in het restaurant tegenvallen, dan ligt het in elk geval niet aan je eigen kookkunsten. Spaarvarken leeg? Een stevige fietstocht of borrelen in het park is stiekem net zo tof. Vergeet de eventuele kinderen niet ook af en toe mee te nemen.

- Tekst gaat hieronder verder -

3. Maar houd er ook eigen hobby’s (en vrienden) op na

Samen dingen doen houdt jullie band sterk, maar daarnaast is het gezond om ook je eigen hobby's en vrienden erop na te houden. Zo groei je niet aan elkaar vast en functioneer je ook gewoon als hij of zij even plat ligt of een bedrijfsuitje heeft. Dus ga bij een kookclub – liefde gaat immers door de maag – of verdiep je in origami Heb je ook weer iets om over te praten.

4. Geniet van de kleine dingen

Het clichégehalte is behoorlijk hoog, maar het is niet voor niets een tegeltjeswijsheid. En het mooie is: je heb het in eigen hand. Verras je geliefde eens met een leuk kaartje, eet popcorn tijdens jullie favoriete serie of houd een spelletjescompetitie met het hele gezin. Binnen no-time krijgt dat tegeltje vast een prachtig plekje in jullie huis.

5. Investeer in (mini)vakanties

Leuk en aardig, die kleine dingen, maar geniet zeker ook van de grote! Plan een heerlijke vakantie en ga er samen vandoor, met of zonder de kids. Op vakantie ben je minder gestrest, heb je alle tijd voor elkaar (en, als je mazzel hebt, een lekker kleurtje) en kun je samen avonturen beleven. Alle ruimte voor fladderende vlinders dus! En daar is niet eens een zonvakantie van twee weken voor nodig – een romantisch weekend weg of een midweekje kamperen doet ook al wonderen. Zolang je er maar even samen ‘uit’ gaat en van het leven geniet. Zo creëer je herinneringen die je je hele leven onthoudt en waar je het nog vaak over gaat hebben met elkaar.

6. Geef de ander ook eens zijn/haar zin (ook al sta je er niet altijd achter)

Hoe aardig je ook bent, je zult ongetwijfeld niet over alles eens zijn met je partner. En dan is het de grote kunst om je eigen zin niet altijd door te drammen. Heb iets voor de ander over, of het nu gaat om wat er vanavond op tafel staat of wat de volgende vakantiebestemming is. Concessies doen, noemen ze dat ook wel. Krijg jij de volgende keer weer je zin. Beginnen die vlinders alweer een beetje te fladderen?

Ontmoet de blogger

Eline

Eline

Op elke plek en in ieder mens is iets moois te ontdekken, vindt Eline (25). Klinkt zoetsappig, maar die instelling levert haar wel fijne, bijzondere verhalen op.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.