Logo

Hoe kies je slim je vakantiebestemming en bespaar je tijdens je trip? Geloof ons: met deze 12 tips houd je heel wat euro’s over. 

1. Boek je reis op tijd

‘Last minute’ klinkt aantrekkelijk, maar vaak geldt: hoe langer je wacht, hoe hoger de prijzen worden. Bovendien heb je een megalange voorpret als je er snel bij bent!

 

2. Kies een bestemming waar het leven niet al te duur is

Zoals Turkije, Bulgarije of Griekenland. Die bakken koffie en glazen wijn lijken niet zo veel mee te tellen, maar onder aan de streep zie je uiteindelijk toch een behoorlijk verschil.

 

3. Hup, die keuken in

Lekker, die pizza’s door knappe gepassioneerde koks gemaakt, maar met een beetje creativiteit en liefde maak je zelf ook prima gerechten klaar. Met een accommodatie waar je zelf kunt koken hoef je niet elke avond uit eten.

  

4. Of boek all-inclusive

Zo weet je waar je aan toe bent qua kosten op de bestemming (diners, drankjes, ijsjes voor de kids) en kom je minder snel voor verrassingen te staan. Ook zijn er vaak verschillende activiteiten inbegrepen bij de prijs. Heerlijk om nergens over na te hoeven denken!

 

5. Ga voor een smartline hotel

Lekker basic met prima faciliteiten en een goede service: een smartline hotel is ideaal als je van plan bent om veel buiten te zijn (lees: op ’t strand te bakken). Veel smartline hotels zijn bovendien all-inclusive 

 

6. Alleen handbagage

Ga je niet zo lang op reis? Dan kun je prima alleen handbagage mee (en die is gratis). 

 

7. Maak vóór je op reis gaat een begroting

Hoeveel wil je uitgeven aan eten, levensmiddelen, dagjes weg? Als je een limiet hebt, denk je beter over dingen na (en kom je niet met twintig souvenirs thuis).

- Tekst gaat hieronder verder -

8. Ga van tevoren op zoek naar online tickets voor toeristische attracties

Die zijn soms goedkoper dan aan de deur. Doe dan meteen research naar gratis attracties – zo mag je in veel buitenlandse musea voor niets naar binnen. En in plaats van een rondrit in een toeristisch treintje kun je prima een gratis stadswandeling doen. Vaak heeft de lokale VVV genoeg leuke tips.

 

9. Neem een kleedje mee

Toch buiten de deur eten? Een picknick op het gras of aan het water is minstens zo sfeervol als een restaurantje.

 

10. Bezoek lokale (super)markten

Die zijn vaak een stuk goedkoper dan de supermarktjes naast de grote highlights in een stad.

 

11. Neem altijd een flesje water en iets lekkers mee als je de deur uitgaat

Dan doe je minder dure impulsaankopen als je bijna neervalt van de dorst of trek – en je bent ons op het vliegveld al dankbaar voor deze tip.

 

12. Vakantiegeld

Gaan de kinderen mee? Geef ze een vast vakantiegeldbedrag mee zodat ze niet bij elke draaimolen aan je jasje trekken.

Ontmoet de blogger

Eline

Eline

Op elke plek en in ieder mens is iets moois te ontdekken, vindt Eline (25). Klinkt zoetsappig, maar die instelling levert haar wel fijne, bijzondere verhalen op.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.