Logo

Je vakantiedagen zijn opgenomen, de reis is geboekt en je koffer (bijna) gepakt: klaar voor een welverdiende vakantie. Hoog tijd voor een flinke vitamine D boost én pure ontspanning. Hoe je gegarandeerd voor honderd procent oplaadt? Daar weten wij wel raad mee.

Even helemaal weg van allerlei alledaagse moetjes – dat willen we toch allemaal? Als ook jíj daar aan toe bent, en verzekerd wil zijn van succes, tippen wij SENTIDO. In de resorts van deze hotelketen, die inmiddels tien jaar bestaat, krijg je nét dat tikkeltje meer.

1. Lekker eten en drinken is een key ingredient voor een heerlijke vakantie

Denk: een keukenstaf die met de meest verse, lokale producten kokkerelt om elke dag een geweldig en gevarieerd menu op tafel te toveren. Ben je vegetarisch, gluten-intolerant of heb je toevallig net een balansdag (niet aan te raden overigens) ingepland? Geen enkel probleem, daar wordt vandaag de dag steeds vaker rekening mee gehouden. En goed nieuws voor uitslapers: ontbijten kan tegenwoordig ‘gewoon’ tot 11.30 bij de betere hotels.

2. Niet alleen pure ontspanning voor the mind, maar ook voor the soul

Alleen een goed boek op je e-reader is vaak nét niet genoeg om helemaal zen te worden. Wat mis je nog? Juist ja: een relaxed uitstapje in de vorm van een yoga-, pilates- of tai chi-sessie. Voor mensen die juist wat inspanning nodig hebben om volledig te ontspannen, is het op het gebied van resorts een ware trend om volop fitness-, aerobics- en andere sportieve mogelijkheden aan te bieden. Komt dat even goed uit.

3. Vind een bak vol inspiratie in de keuken (ja, echt!)

Waar voor de een die pittige fitness work-out heerlijk ontspannen werkt, is voor de ander een uurtje in de neerwaartse hond dé manier om even alles los te kunnen laten. Daarnaast zijn er óók mensen die door een paar uur te kokkerellen het toppunt van ontspanning bereiken. Wist je dat de inspirerende masterchefs van de SENTIDO-resorts regelmatig kooklessen organiseren, waarbij de professionele tips je om de oren vliegen? Belangrijk detail: geweldige wijnproeverijen!

4. Goede nachtrust is onmisbaar

Je kunt overdag nog zo heerlijk ontspannen; een goede nachtrust is net zo belangrijk om dat gevoel vast te houden. Beeld je het meest comfortabele bed óóit in – met desgewenst ook nog een topper op je matras – inclusief hoofdkussens naar keuze van topkwaliteit. Van die fijne kamers waar je je helemaal in kunt terugtrekken, bedoelen we. Dromen mag! Die extra luxe en comfort is bij SENTIDO overigens de standaard.

5. Het draait allemaal om jou!

Kortom: wie echt volledig uitgerust en ontspannen wil terugkomen van vakantie, kiest dus voor een hotel dat er puur en alleen voor haar gasten is. En dat is precies wat bepaalde hotels anno nu presteren – ervoor zorgen dat het de nieuwe generatie vakantiegangers aan niets ontbreekt. Een prachtige omgeving, vriendelijk en behulpzaam personeel, heerlijk eten, smakelijke cocktails, mooi design en fijne muziek: écht vakantie dus!

6. SENTIDO ontzorgt, jij ontspant

Een ‘dream holiday for your senses’, dát is wat je bij bijvoorbeeld SENTIDO krijgt. Al het personeel is erop gebrand de gast alle zorgen uit handen te nemen. Zodanig dat hij echt alle dagelijkse beslommeringen los kan laten en compleet kan relaxen. De zon, zee, het zwembad, de cocktails, prachtige omgeving en het feit dat overal in de resorts gratis wifi is, doen de rest.

De beleving die SENTIDO heet
Even de sfeer van SENTIDO proeven? Bekijk dan deze korte video. 

Een blog van...

De redactie

De redactie

We nemen je graag mee op ontdekkingsreis, laten je mooie en bereikbare vakantieplekken zien en delen graag onze kennis over alles van reizen.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.