Logo

Bij vakantie denk je aan kleurige versieringen, gekleurde stoeltjes op het strand en natuurlijk een kleurtje op de huid. Maar heb je wel eens gedacht aan een vakantie met een tintje zwart? Juist dit maakt je vakantie nóg specialer, bijzonderder en spannender. Bekijk hier onze tips!

1. Op de zwarte stranden

Santorini, Madeira, Lanzarote: op elk van deze bestemmingen vind je zwarte stranden. Zet je zoektocht naar dat hagelwitte zand dus opzij en zet je radar op de zwarte versie! Zwarte stranden zijn ontstaan door vulkanisch zand en hoe bijzonder is het om hier je handdoekje neer te leggen en te genieten van de zon en zee? Gewoon, zoals je gewend bent, en het maakt die vakantieselfie een stuk spannender.

2. Aan de Zwarte Zee

De Zwarte Zee wordt omringd door een aantal mooie vakantiebestemmingen. Turkije en Bulgarije zijn ideale voorbeelden. In Istanbul ben je er vlakbij , maar ook aan de nog vrij onbekende noordkust van Turkije kun je op meerdere plekken pootje baden in de Zwarte Zee, zoals in Samsun.

De Bulgaarse Rivièra ligt ook aan de Zwarte Zee. Met een feestcultuur is het hier in ieder geval nooit saai en wordt er een beetje kleur gegeven. Een mooi contrast . Zwarte stranden vind je hier overigens niet: de Bulgaarse Rivièra staat juist bekend om de witte zandstranden! Sunny Beach is natuurlijk alom bekend, maar kijk ook eens naar Nessebar en breng een bezoek aan Varna, een historische stad die eigenlijk nog vaak onterecht wordt overgeslagen door reizigers.

3. Zwarte instagrammable ijsjes & hamburgers

Tja, het is gewoon heel erg Instagram-waardig: een gitzwart ijsje. Deze foodtrend zie je veel terug in Amerika, maar er zijn ook al een paar Nederlanders die proberen om het in ons kikkerlandje op de kaart te zetten. Waardoor het precies zwart is? Dat verschilt per ijsje en ook niet iedereen wil dat verklappen. Bekende methodes zijn kleurstoffen, sesamzaad, houtskool en kokosas. In China maken ze overigens de hamburgerbroodjes tegenwoordig zwart, en ook dit verspreid zich steeds sneller over de wereld. Op zich niet geheel onverwachts: inkt van inktvissen en houtskool van bamboe worden hier al langer gebruikt als kleurstof. Junkfood gaat naar een nieuwe dimensie!

Wat mij betreft wel iets om een keer te proberen, want ik ben toch wel reuze benieuwd hoe dat dan smaakt. Gelukkig staat er een reisje Amerika op de planning voor mij.

4. Lurkend aan de zwarte thee

De een houdt er meer van dan de ander, maar in Nederland tikken we behoorlijk wat liters zwarte thee weg. En het  is nog gezond ook! Zwarte thee bevat namelijk veel antioxidanten en verlaagt de bloeddruk. Maar goed, je bent hier niet om te lezen over gezondheidsvoordelen. Ook thee valt aan een gave bestemming te koppelen: Sri Lanka!

Op Sri Lanka wordt de originele Ceylonthee gemaakt. Je herkent hem dankzij de frisse aroma snel genoeg. Het land verbouwd uiteenlopende soorten thee en op veel theevelden kun je een kijkje nemen om te zien hoe het allemaal in z’n gang gaat.

5. Zwarte pistes voor de daredevils

Ben je een wintersportliefhebber? Dan zag je deze natuurlijk al aan komen. Zwarte pistes zijn de zwaarste in zijn soort en zijn een echte uitdaging voor skiërs en snowboarders. Van de 412 kilometer piste in Les Quatre Vallées, Zwitserland, is maar liefst 103 kilometer gekenmerkt als zwart! Durf jij het aan? Dan kijk ik wel toe met een warme chocolademelk.. 

Een andere goede optie is Garmisch-Partenkirchen. De buurman van dit wintersportdorp is de Zugspitze: met 2962 meter de hoogte piek in Duitsland! Ook vind je de afdaling Kandahar in dit witte wonderland. Met een hellingsgraad van 92% is dit echter meer een vrije val… Voor de échte daredevils.

6. Het zwarte gat

Het weer valt tegen, je hebt een jetlag, je zit aan de stamppot en overmorgen word je weer verwacht op kantoor. Dat is het welbekende zwarte gat. Hoe je dat oplost? Natuurlijk door een nieuwe reis te prikken en meteen met de voorpret te beginnen! Een last minute kan altijd, maar je kunt ook bij de vroegboek acties voor de zomer kijken en met korting boeken.

Ontmoet de blogger

Rianne

Rianne

Ze reist, schrijft en gooit met gewichten in de sportschool. Rianne (22) is altijd op zoek naar de tofste, actiefste en mooiste reisjes binnen een beperkt budget.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook