Logo
  • uur tijdsverschil met Nederland -1 uur tijdsverschil met Nederland
  • gemiddelde temperatuur 20-27 gemiddelde temperatuur
  • adviesperiode JAN-DEC adviesperiode
  • foto's 15 foto's

Na een winter vol kou kon ik niet wachten dit voorjaar af te reizen naar Fuerteventura. Want daar schijnt bijna altijd de zon. Oh ja, een windje staat er ook, maar dat is alleen maar verkoelend. Mijn dochter Bobbi en ik komen vooral om te relaxen. En relaxen, kan ik je nu vertellen, dat kan zeker in het SunConnect Fuerteventura Princess hotel waar we verbleven.

Aangezien ik schrijf voor moeders let ik er altijd op of een hotel kindvriendelijk is. Ik ga vaker alleen met mijn dochter van 6 op reis, maar dit is de eerste keer dat we samen een hele week gaan. Van te voren ben ik toch een beetje bang: zal ze zich niet gaan vervelen met mij?

SunConnect Fuerteventura Princess met kinderen

Mijn angst bleek ongegrond. Dat kinderen zich gaan vervelen in het SunConnect Fuerteventura Princess is onmogelijk. Het animatieteam met bijbehorende kidsclub zorgt iedere dag voor het nodige vertier. Je kan je kind iedere dag naar de kidsclub brengen als je dat wil. Die van mij wilde wel naar het chocoladefeest... Dat had ik ook wel gewild, maar helaas: kids only. Onder de chocolade kwam Bobbi helemaal blij en enthousiast terug.

Iedere avond is er een voorstelling en een kinderdisco. Mijn kind maak je altijd extreem gelukkig met de kinderdisco. Maar het meest gelukkig werd mijn dochter eigenlijk wel van het zwembad met piratenschip. Wow, die was impressive!

Omdat er zoveel leuks voor kinderen te doen is, waren er uiteraard veel andere kindjes. Bobbi die het liefst de hele dag in het zwembad lag, maakte daardoor makkelijk nieuwe vriendinnetjes. Zij had het daardoor nog meer naar haar zin, wat voor mama natuurlijk ook heel fijn is. Je hoeft trouwens niet de hele tijd aan het zwembad met piratenschip te liggen, er zijn namelijk diverse zwembaden. Er is er zelfs een waar alleen volwassenen mogen komen, mocht je even me-time willen. Daarnaast ligt het hotel aan het strand. Een paadje naar beneden lopen en je bent op Jandia Playa.

Genoeg te doen met kinderen op Fuerteventura

Wil je er even uit, dan is er in de omgeving genoeg te doen met kinderen. Hierbij enkele tips;

1. Parque Natural de Jandía is het grootste beschermde gebied van het eiland en ligt dicht bij het hotel. Dit gebied komt het dichtst bij de Sahara, die slechts op 100 kilometer ten oosten van het eiland ligt. Mooi om daarheen te wandelen.

2. Een bezoek aan de Turtle Nursery is een feestje voor iedereen. Hier worden gewonde schildpadjes en andere zeedieren die ziek zijn opgevangen en verzorgd.

3. Hou je van enorme, supersnelle glijbanen? Dan kan je je hart op halen in het Acua Water Park.

4. Droomt je kind ervan een slang te aaien (je weet het nooit) dan kan dat in het Oasis Park. Of bewonder gewoon een van de andere dieren.

5. Nemo spotten? Stap dan op een glazen bodem boot, die van Corralejo naar het vulkanische eilandje Los Lobos vaart. Dit eiland ligt zo’n drie kilometer ten noordoosten van Fuerteventura en onderweg maak je kennis met de prachtige onderwaterwereld van Fuerteventura.

Ontspannen beachvibe en lekker gevarieerd eten

Terug naar het hotel, terug naar onze relaxte ligstoel aan de rand van het zwembad. Drankje erbij, zon op onze hoofden. Nu ik het weer allemaal opschrijf mis ik die fijne week alleen maar meer. Naast dat je heerlijk in de watten wordt gelegd, moet ik ook nog even vermelden dat het eten in het SunConnect Fuerteventura Princess heel erg lekker is. Soms is dat even afwachten in een all-inclusive… maar iedere dag werden wij met enorm veel heerlijkheden verrast. Ontbijt, lunch, diner, alles was even lekker en divers.

Het hotel zelf is onlangs helemaal gerenoveerd en dat kan je zien. Want wat is het knap geworden. Het begint al als je de lobby binnenkomt met een imposant hoog houten plafond en een hele mooie grote bar. Hout & riet is overal doorgevoerd, waardoor er een fijne beachvibe hangt.

De kamer is werkelijk waar prachtig. We hebben zelfs een regendouche en ligstoelen op het balkon.

 Kortom van lobby tot zwembad, van strand tot hotelkamer, overal kan hier gerelaxt worden.

Ontmoet de blogger

Bettina

Bettina

Bettina schrijft over alles wat zij leuk en inspirerend vindt. Reizen vind ze het leukste wat er is, haar dochter en zoon van 6 en 3 vliegen mee de wereld rond.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.