Logo

Ben jij ook zo’n fan van de Netflix serie Dark Tourist en vind je het gaaf om plekken te bezoeken die daar eigenlijk niet (meer) voor bedoeld zijn? Creepy en verlaten spots waar het anders voelt dan een ‘walk in the park’. Waar je hartslag net wat hoger is, alhoewel je weet dat het qua gevaar wel mee zou moeten vallen. Op deze plekken gaan de haren in je nek overeind staan. Durf jij?

1. Post-Apocalyptische ervaring in Doel, België

Rondlopen met het gevoel of de Apocalyps heeft plaatsgevonden? Dit kan net over de grens, vlakbij de haven van Antwerpen. Hier vind je de verlaten spookstad Doel. Alhoewel, ‘stad’ kun je het eigenlijk niet noemen, in dit dorp woonden ooit 1300 inwoners waarvan er slechts een handvol zijn gebleven. De lege straten zijn omringd met verlaten huizen, ingegooide ramen en veel graffiti. Perfect om indrukwekkende foto’s te maken. Houdt wel een beetje rekening met de laatste paar bewoners.

Stedentrips Antwerpen >>

2. Verlaten attractiepark in Berlijn, Duitsland

De lachende mensen hoor je al in de verte als je aan komt lopen bij Spreepark in Berlijn. Dagelijks honderden bezoekers, genietend van hún dag. Suikerspinnen, vrolijke muziek, rondrennende kinderen en de zon op je bol. Althans, als je over tientallen jaren geleden zou praten. Nu is daar nog maar weinig van terug te vinden. Nouja, eigenlijk niks. Je kunt hier alleen nog in het verlaten park ronddwalen, dat in 2001 volledig haar deuren heeft gesloten. De meeste attracties staan nog op hun originele plek, alleen dan volledig overgenomen door de natuur. Over het hek heen klimmen is niet zo makkelijk meer als voorheen, boek dus een rondleiding om er zeker van te zijn dat je binnenkomt.

Stedentrips Berlijn >>

3. Indrukwekkend massagraf onder Parijs, Frankrijk

Als je claustrofobisch bent aangelegd, kun je deze beter overslaan en een bezoekje brengen aan de Eiffeltoren. Niet bang aangelegd? Ga dan ondergronds. In de catacomben van Parijs, een gangenstelsel recht onder de stad, loop je op, onder en langs beenderen van zo’n 6 miljoen Parijzenaren. In de 18e en 19e eeuw heersten er heftige ziektes en was er niet genoeg plek voor alle overledenen, waarop de overheid besloot onder de Stad van de Liefde een massagraf te maken. Met een rondleiding kun je hier nu doorheen eh.. ‘wandelen’. Liefde en dood komen ineens wel heel dicht bij elkaar.

Stedentrips Parijs >>

4. Een nostalgische Land van Ooit in Drunen, Nederland

‘Het Land van Ooit’, ja, ‘ooit’ een leuke plek om de zondagmiddagen door te brengen met de familie. De kinderheld Kloontje loopt er alleen al een tijd niet meer, want in 2007 was de geldzak leeg en sloot het park haar deuren. Het kasteel en de attracties werden overgelaten aan de ruwe invloed van de natuur en dat maakt het best behoorlijk creepy. De gemeente Heusden heeft de bezem door het park gehaald en het is onbekend wanneer het park definitief verwijderd zal worden, dus wees er snel bij… Wie weet kom je een verwilderde Sap de Aardwortel nog tegen nu het nog kan ;-).

Overnachten in Drunen >>

5. Een kerk en een verslagen dorp in Wollseifen, Duitsland

Het dorpje Wollseifen in de Eifel is er één waar de Tweede Wereldoorlog haar handtekening op heeft gezet. Veel gebouwen sneuvelden tijdens de bombardementen en de overlevenden keerden de stad de rug toe. Later vond het Duitse Het leger het terrein voor korte tijd geschikt als oefenterrein, maar zelfs daarvoor was het blijkbaar niet goed genoeg. Wollseifen lost the war, letterlijk en figuurlijk. Vandaag de dag is hier niemand meer te bekennen en word je slechts verwelkomd door een kerkje in het midden van de stilte. Een bezoekje waard, maar je moet er wel een stukje voor wandelen.

Vakantie Eifel >>

6. Fort Chartreuse in Luik, België

Een gevangenis bezoeken is in het algemeen nooit leuk, maar bij Fort Chartreuse wordt die ervaring compleet anders. Het is gebouwd ter verdediging van Luik, maar de dikke muren waren niet voldoende om de vijand tegen te houden. Het fort diende lange tijd als gevangenis voor de Duitsers en dat is te zien aan de gedenkplaats naast de hoofdingang. Al sinds 1980 is deze plek verlaten en dat zorgt voor een bijzondere, enge, maar toch wel interessante plek. Let wel goed op waar je loopt: niet alles is meer zo sterk…

Stedentrips Luik >>

Ontmoet de blogger

Rianne

Rianne

Ze reist, schrijft en gooit met gewichten in de sportschool. Rianne (22) is altijd op zoek naar de tofste, actiefste en mooiste reisjes binnen een beperkt budget.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook