Logo

In sommige omgevingen is je partner gewoon net even wat aantrekkelijker dan anders en word je weer verliefd als dolle tiener. Terwijl andere plaatsen juist het slechtste in jullie naar boven halen. Wij helpen je graag een handje: waar kan cupido goed z’n werk doen en waar vooral niet?

Wel doen: Valletta, Malta

Prachtige kathedralen, adembenemende kliffen en een knalblauwe zee: als je hier elkaar niet de liefde verklaart, doe je het nergens. Hoofdstad Valletta op Malta heeft alles in zich om je als sprookjespaar prima te vermaken (lees: paleizen met eeuwenoude fresco’s, stadstour per paardenkoets en uitzichtpunten over de hele omgeving), maar ook de omliggende plaatsen laten je hart een tikkie sneller kloppen, zoals Palazzo Parisio in Naxxar en de schilderachtige straatjes van Mdina.

Wel doen: Praag, Tsjechië

Na een diner voor minder dan een tientje maken jullie nog een wandeling over de verlichte Karelsbrug. Man, man, Praag is echt leuk! Elke dag buiten de deur ontbijten, lunchen, dineren (want zeg nou zelf: voor zulke bedragen ga je écht niet zelf de keuken in), ontelbaar veel kathedralen en binnenpleintjes om samen te ontdekken en daarna gearmd langs de Moldau lopen. Wij zeggen: doen.

Wel doen: Mykonos, Griekenland

Halverwege een scheef trappetje, op een boot dobberend op de azuurblauwe zee, op een terrasje aan het strand: eigenlijk álles in Mykonos is het ideale decor om elkaar eens gepassioneerd te kussen. Bedenk daar nog eens wat romantisch gepingel op een bouzouki (zo’n Griekse banjo) bij en het plaatje is compleet. Cupido zal glunderen, mocht-ie voorbij vliegen.

- Tekst gaat hieronder verder -

Wel doen: Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Alleen van de fóto’s van de wuivende palmbomen, witte stranden en behoorlijk indrukwekkende skyline krijg je al zin om samen dagenlang te baden in Oosterse luxe, toch? Zon gegarandeerd – elkaar goed blijven insmeren dus! En vooruit, ook buiten de hangmat om is Dubai behoorlijk romantisch. Denk aan de Dubai Miracle Garden met meer dan honderd miljoen bloemen, magische fonteinshows en de talloze lichtjes die je ziet vanaf het hoogste gebouw ter wereld (ruim 829 meter!), de Burj Khalifa.

Niet doen: Salou, Spanje

Dag en nacht cocktails drinken aan de bar, gillend van de glijbaan en beats die nog lang nagalmen in je hoofd. Ideale bestemming voor een feestvakantie met vrienden, dat Salou, maar voor je relatie kan het zomaar eens funest zijn. Want was het nu je partner die tegen je aan schuurde of... ? Op het strand en in de club is zo veel menselijk schoon te zien dat die romantische blikken snel in jaloerse veranderen. En zeg nou zelf: elkaar diep in de ogen staren ging toch al niet zo goed met die glaasjes achter de kiezen. Beter maar niet doen met je liefje dus.

Niet doen: Charleroi, België

Prima plaats om er op de snelweg héél hard voorbij te rijden: Charleroi. Deze grijze, vervallen en vooral deprimerende stad in Wallonië is al meerdere keren uitgeroepen tot de lelijkste van Europa. Breng er een kwartiertje door en je begrijpt meteen waarom. De troosteloosheid bekoelt zelfs de vurigste relatie.

Niet doen: Las Vegas, VS

Ze doen het leuk op foto’s en in films, die casino’s en mini-Eiffeltorens, maar een weekendje samen zwijmelen ziet er toch echt even anders uit. Voor je het weet ben je voor de grap getrouwd met een Elvis-lookalike, heeft je partner per ongeluk het geld voor de rest van de vakantie vergokt (“nog één keer proberen!”) en word je wakker met een tijger in je hotelkamer. Nee, voor een romantisch tripje voor twee is Las Vegas geen aanrader.

Ontmoet de blogger

Eline

Eline

Op elke plek en in ieder mens is iets moois te ontdekken, vindt Eline (25). Klinkt zoetsappig, maar die instelling levert haar wel fijne, bijzondere verhalen op.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.