Logo

Gek op waterglijbanen en altijd op zoek naar je volgende thrill? Dan is dit artikel voor jou. Wij hebben een aantal van de meest bloedstollende afdalingen ter wereld, maar ook andere bijzondere waterglijbanen voor je op een rijtje gezet. Deze glijbanen bevinden zich in grote waterparken waar je met het hele gezin terecht kunt of bij hotels met fantastische waterparken binnen het resort. Ook voor de mindere waaghalzen geldt: waterpret gegarandeerd.

1. Leap of Faith - Aquaventure, Paradise Island, Bahamas

Als de ijzingwekkende steile afdaling nog niet genoeg is, dan krijg je toch zeker je adrenaline rush wel in het laatste deel van de glijbaan: door een doorzichtige tunnel in een bad vol met haaien. Durf jij?

Je vindt de Leap of Faith in het waterpark Aquaventure wat zich bevindt in de tropische voortuin van hotel Atlantis met het gigantische oppervlak van 570.000m2. In deze non-stop waterspeeltuin wordt je omgeven door 11 zwembaden, 20 zwemzones en 18 waterglijbanen met sensationele namen als The Drop, Serpent Slide en The Abyss.

Naar Paradise Island, Bahamas >>

2. Insano - Beach Park, Fortaleza, Brazilië

De hoogste en snelste waterglijbaan ter wereld. Hier stort je met een extreme snelheid van zeker 100 km per uur 41 meter naar beneden tot je weer in het water plonst. Niet voor watjes!

Gaan? Deze zinderende glijbaan bevindt zich in het grootste waterpark in Latijns Amerika: Beach Park in Fortaleza. Verspreid over het 170.000m2 tellende park vind je naast nog meer glijbanen ook een enorm aanbod aan waterspeeltuinen voor kinderen in diverse thema’s met watervallen, fonteinen, glijbaantjes etc. Hier voelt iedereen zich weer even kind.

Naar Fortaleza, Brazilië >>

3. Black Mamba - Galaxy Water Slide World, Erding, Duitsland

Klaar voor het onbekende? Niet de hoogste of snelste, maar zeker wel de meest kleurrijke glijbaan. Hier suis je door een tunnel waar lichteffecten van alle kanten op je afkomen en afgewisseld worden met volledige duisternis.

Voor een spetterende vakantie ga je naar Galaxy Water Slide World. Europa’s grootste en Duitslands meest bezochte waterpark. Met maar liefst 27 glijbanen voor alle leeftijden en adrenaline niveaus. Van ’s werelds langste tube slide (365 m) en virtual reality afdalingen tot de 180 meter lange X-treme level halfpipe Big Wave en X-Treme Faser. Het waterpark maakt deel uit van Therme Erding: ’s werelds grootste spa.

Naar Erding, Duitsland >>

4. Tower of Power - Siam Park, Costa Adeje, Tenerife

De europese Leap of Faith versie vind je op Tenerife onder de meer gemoedelijke naam Tower of Power. Hier zoef je na een pittige vrije val vanaf 28 meter tussen de haaien door met een snelheid tot wel 80 km per uur.

Dit spectaculaire waterpark is al jaren de absolute nummer 1 ter wereld! Het heeft zowel angstaanjagende glijbanen als meer relaxte watervallen, lazy rivers en speciaal voor de jongere kinderen aangelegde waterspeeltoestellen in The Lost City!

Verblijf je in een hotel in Costa Adeje dan rijdt er een gratis shuttlebus naar het waterpark.

Tips voor een verblijf: appartementen El Duque of hotel Best Jacaranda.

Naar Costa Adeje >>

5. L2 Double Looping - Wörgler Wasserwelt, Oostenrijk

Stel je voor: je staat in de startcapsule te wachten tot eindelijk de vloer onder je voeten verdwijnt. Er volgt een  val van 14 meter waarna je met een snelheid van zo’n 65 km per uur als een menselijke kanonskogel door ’s wereld eerste glijbaan met dubbele looping schiet. En voordat je het weet sta je 129 meter later – nog een beetje beduusd – weer op het droge.

Wörgler Wasserwelt is een heerlijk dagje uit voor de hele familie. Naast ’s wereld enige dubbele looping glijbaan zijn er voor de kinderen zijn er diverse zwembaden, een miniclub en nog enkele andere glijbanen o.a. de formula 1 race slide. En de ouders kunnen zich ondertussen eventueel ook ontspannen in het wellnessdeel van het park.

Naar omgeving Wörgler Wasserwelt, Oostenrijk >>

6. Scorpion’s Tale - Noah's Ark Waterpark, Lake Delton, Wisconsin, USA

Zo’n 120 meter afleggen met een snelheid van 15 meter per seconde vanaf een hoogte van ongeveer 10 verdiepingen? Klinkt dat opwindend genoeg? Nee? Dan stoppen we er nog een looping in moeten ze gedacht hebben bij het ontwerp van deze glijbaan. Eng genoeg?

Maar wees gerust, de overige attracties in  Amerika’s grootste waterpark zijn ook geschikt voor familieleden zonder stalen zenuwen. Alhoewel er nog steeds voldoende waterglijbanen aanwezig zijn voor zowel jonge als de wat oudere waaghalzen. Hier vind je de ideale combinatie van bloedstollend eng tot ontspannend dobberen in de lazy river in een fotogenieke omgeving.

Naar Lake Delton, Wisconsin >>

7. Racer Slide - Virtual Reality - Paloma Hotels, Turkse Rivièra, Turkije

Geen brainwash, maar toch komt een afdaling op de Racer Slide met virtual reality bril een heel eind in de buurt. Een van de nieuwste ontwikkelingen in waterparkland. Met een waterbestendige VR bril op glijd je op een band door de meest kleurrijke scenes vol onverwachte wendingen. Een ongekende belevenis.

Dit alles beleef je in de het wel heel futuristisch aquapark van Hotel Paloma Orenda of Paloma Finisse. Hier vind je trouwens ook gave glijbanen als de Space Shuttle en Looping Rocket en diverse familieglijbanen en bovendien een splash world voor de kleinere kinderen.

Naar Hotel Paloma Orenda >>

Naar Hotel Paloma Finisse >>

8. 58 glijbanen in 1 splashworld - Aqua Fun Marrakech, Marokko

Nee, geen dubbele looping hier, maar meer glijbanen en zwembaden dan je kunt tellen, 58 stuks wel te verstaan. Met een adembenemend uitzicht op het Atlasgebergte heeft dit gigantische aquapark in hotel Aqua Fun Marrakech glijbanen in allerlei soorten en maten: met en zonder banden, langzaam, afschuwelijk snel, tubes, trechters, free falls en uiteraard ontbreken ook de multiglijbaan, black hole en kamikaze niet. En voor de kleine kinderen een minisplash met miniglijbanenpark en waterspeeltoestellen. Oh ja, er zijn ook nog 17 zwembaden.

Naar hotel Aqua Fun Marrakech >>

9. Jungle Aquapark - voor jong en oud - Hurghada, Egypte

Glijbanen en zwembaden tot zover het oog reikt: 35 glijbanen en 30 zwembaden, vervlochten met hotel Jungle Aquapark. Waag je aan razendsnelle glijbanen, trechterglijbanen en glijbanen met vrije val. Verder een heuse rafting river, golfslagbad en voor de kleintjes diverse waterspeeltoestellen. Bijkomend voordeel: het aquapark is verwarmd van november t/m april. Ook wel het beste en meest professionele aquapark in Hurghada genoemd!

Naar hotel Jungle Aquapark >>

10. (Kinder)waterparadijs - Güral Premier Tekirova, Tukije

Hier geen extreme snelheden of hoogteverschillen, maar wel een grote keuze aan glijbanen. Vooral voor de kinderen. Van de in totaal 27 glijbanen zijn er ‘slechts’ 9 gereserveerd voor volwassenen. Maar dan wel met indrukwekkende namen als: Blackhole en Kamikaze. Uitdaging genoeg dus. Voor kinderen is er het speciaal voor hen ingerichte Pirates’ Adventure gedeelte met glijbanen en diverse waterspeeltoestellen. En voor de allerallerkleinsten zijn er een aantal glijbanen in een dierenthema. Het mega grote aquapark van Güral Premier Tekirova aan de Turkse Rivièra telt maar liefst 22.000 vierkante meters waterpret.

Naar Güral Premier Tekirova >>

Ontmoet de blogger

Anja

Anja

Al reizend en musicerend reist Anja de wereld over. Van wandelbegeleidster tot content marketeer is ze, de laatste 25 jaar, round the world werkzaam geweest in het toerisme.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook