Logo

Op vakantie gaan met kinderen is een feest. Althans, als je een bestemming uitkiest waar de kinderen het goed naar hun zin hebben. Lees: waar er naar hartelust gezwommen, gerend en gespeeld kan worden, liefst met een klein leger aan leeftijdsgenoten. Hierbij enkele tips voor de leukste bestemmingen om vakantie te vieren met het hele gezin.

1. Vakantie aan zee met kleine kids

Zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en spetteren in het water: niets zo fijn als spelende kindjes op het strand. Dé ideale kustplekken voor een strandvakantie met kids? Wij tippen Kalamaki op Zakynthos, Cleopatra Beach in Alanya (strand ten westen van het centrum) en Cala Millor op Mallorca. Deze badplaatsen hebben namelijk langzaamaflopend strand, waar ondiep water te vinden is. Lekker pootjebaden dus. Ook prettig: je hebt er minder kans op hoge golven en gevaarlijke stromen.

2. Aquamania, waar 'waterpret' een geheel nieuwe dimensie krijgt

Eerlijk is eerlijk: golven springen en bodyboarden in de zee is leuk, maar veel kinderen hebben dat op een gegeven moment wel gezien. Dat gaat je niet gebeuren in de waterparadijzen van Aquamania: daar moet je kinderen aan het eind van de dag met een takelwagen uit laten slepen. Elke Aquamania heeft diverse glijbanen, wat rustigere, maar ook bloedstollende afdalingen (ook leuk voor volwassenen!) en vaak spetterende golfslagbaden. 'Daaaaag schatjes, we halen jullie om vijf uur weer op!' Je vindt Aquamania onder meer in: Turkije, Griekenland, Spanje en Egypte. Benieuwd? Lees hier meer over Aquamania

3. Daar waar Lollo en Bernie zijn

Maak kennis met giraffe Lollo en beer Bernie – aka de nieuwe beste vrienden van je kinderen. In hotels waar de Lollo & Bernie Kids Club actief is, worden kinderen van 3-11 jaar dagelijks optimaal vermaakt met activiteiten zoals kleuren, zingen, mini-aerobics, film kijken of een disco. Een greep uit de (vele!) plekken waar Lollo en Bernie te vinden zijn: Mallorca, Lanzarote, Kos, Ibiza, Hurghada en Gran Canaria. Wil je ze ontmoeten? Bekijk alle vakanties met Lollo en Bernie hier

Tip: Print hier leuke kleurplaten van Lollo en Bernie.

4. Waar het nog niet zo ontdekt is door andere gezinnen

Is het idee van duizelingwekkende zwembaden en een jubelende kidsclub niet per se jouw idee van een ontspannen gezinsvakantie? Maar gaat je hart sneller kloppen bij de gedachte van het ontdekken van nieuwe plekken waar je je alleen op de wereld waant? Dan is vakantie in een land als Kroatië of Slovenië aan te raden. Nog niet ontdekt door de massa, maar vooral door de mooie natuur, leuke dorpen en mooie stranden een bijzonder fijne plek voor een vakantie met het hele gezin.

5. Of juist liever waar volop andere gezinnen zijn

Eén woord: camping. Wie daarbij meteen beelden van nachtelijke bezoekjes aan een ranzig wc-blok (met wc-papier in de hand) en in de rij staan om je afwas te kunnen doen ziet opdoemen, loopt hopeloos achter. Anno nu kun je zo basic of luxe kamperen (driewerf hoera voor glamping!) als je zelf wil. Dat je kinderen binnen no-time nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken, is gegarandeerd.

- Tekst gaat hieronder verder -

6. Waar je ietsje verder voor moet vliegen

Wie opziet tegen vliegen met kleine kinderen doet er goed aan onze tips voor een vlucht met kleine kinderen te lezen. Met die do’s en don’ts in je achterhoofd draai je namelijk je hand niet meer om voor een vlucht die zo’n 6 uur duurt. Dat is fijn, want dan zijn bestemmingen als Senegal, Gambia, Kaapverdië en de Emiraten ineens reële opties voor een vakantie met het gezin geworden. En laten die verder gelegen gebieden aanzienlijk vaker en meer zon bieden – ook, of zelfs juist in de winter! 

 

7. Waar je wilde dieren kunt spotten

Als 6 uur vliegen geen belemmering is, ligt de wereld letterlijk aan jullie voeten. Reis af naar Senegal of Gambia voor een avontuurlijke safari – weer eens wat anders dan een strandvakantie. Zijn roofdieren nét iets te spannend? Geen paniek! Boek in Senegal of Gambia een safari voor beginners en spot er wilde zebra’s, giraffen, apen, buffels en – vooral in Gambia – tot wel honderden soorten exotische vogels. Meer tips over Senegal? Lees het hier. Alles over Gambia ontdek je in dit artikel.

8. Tot slot: daar waar het leven zo lekker all-inclusive is

Oké, er zijn mensen die gruwelen van het idee een armbandje te moeten dragen en in de rij te moeten staan voor het buffet, maar kinderen horen daar sowieso niet bij. Voor hen staan de woorden ‘all’ en ‘inclusive’ gelijk aan: non-stop eten, drinken en plezier. En geef maar toe: die bar bij het zwembad waar papa en mama de hele dag door drankjes kunnen bestellen is uiteindelijk gewoon een verademing. Lees meer over all-inclusive vakanties in onder andere Spanje, Griekenland en Turkije.

Allround Kids Vakantie Award

Wist je trouwens dat Kids VakantieGids Neckermann Reizen heeft uitgeroepen tot meest kindvriendelijke reisorganisatie middels de 'Allround Kids Vakantie Award'? Zin gekregen in een gezinsvakantie? Check het aanbod ruime aanbod kindvriendelijke vakanties >>

 

 

Ontmoet de blogger

Inge

Inge

Journalist Inge (37) ontdekt, dankzij een onuitputtelijke nieuwsgierigheid én een diepgewortelde angst voor verveling, altijd de leukste nieuwe plekken.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.