Logo

Zijn jullie na een actieve dag toe aan een ontspannen diner in het hotel, gilt het kind achter je de hele zaal bij elkaar. Wil je een dagje 'thuisblijven' en met een boek wegdromen aan de zwembadrand, moet je continu dekking zoeken tegen het gespetter van spelende koters. Dat water ga je overigens helemaal niet meer in – met die kwijlende muiltjes weet je immers nooit wat er door dat zwembad drijft.

HO. STOP. Ga lekker zitten, schenk iets in voor jezelf. Want dit gaan we anders doen. Binnen een paar minuten ben je helemaal zen van alleen al de gedáchte aan een vakantie in een adult only-hotel. Inderdaad: daar waar kinderen niet over de drempel mogen komen.

Reden 1: De laidback sfeer

's Ochtends wakker worden op je eigen tijd (want: geen rennende kleintjes op de gang), 's middags rustig dobberen op een opblaas-eenhoorn in het zwembad (want: geen plonzende, overgooiende kinderen) en 's avonds in alle kalmte de zon onder zien gaan (want: geen 'Ik wil nog niet naar bed'-gezeur). In adult only-hotels kom je gegarandeerd alleen zestienplussers tegen, wat zorgt voor een relaxte en ongedwongen sfeer. Je gaat immers op vakantie om tot jezelf en elkaar te komen – niet tot de kindjes van andere vakantiegangers, right?

Reden 2: Kwaliteitsmaaltijden

Oké, toegegeven: we hebben allemaal weleens ons bordje niet leeggegeten. Maar gelukkig kunnen we, nu we wat ouder zijn, zelf kiezen waar we zin in hebben – en dan zit je in een adult only-hotel behoorlijk goed. Zijn garnalen, poké bowls en lokale gerechten in kinderogen een nachtmerrie, voor ons is het een feest om eens culinair uit de plaat te gaan. Met een goede wijn erbij, uiteraard.

Reden 3: Sporten tot je erbij neervalt

Nog zo'n voordeel van adult only-hotels: er is net een beetje meer aandacht besteed aan sportfaciliteiten en vaak ook groepslessen. Lekker die vakantiecalorietjes eraf rennen in de fitnessruimte, losgaan op de tennis- of golfbaan en, doe eens gek, meedoen aan een yogasessie op het strand. Bekijk van tevoren wat de mogelijkheden zijn bij jouw hotel.

- Tekst gaat hieronder verder -

Reden 4: Ongestoord genieten in de wellness

Adult only-hotels staan bekend om hun relaxte vibe, en daar mag je dan ook uit-ge-breid gebruik van maken. En dus... hallo wellness! Uiteraard zónder kinderen die na dertig seconden al schreeuwen dat ze de sauna te warm vinden of met hun vieze pootjes over je handdoek rennen. Komkommertjes op je ogen en mmmm... Lekker wegdromen.

Reden 5: Het oog wil ook wat

De boodschap is duidelijk, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: in adult only-hotels is het rust, reinheid, regelmaat. Ook het design van de hotels is hier duidelijk op ingericht. Plantenhangers, hippe patroontjes en relaxte loungestoelen zorgen ervoor dat je als vriendengroep, stel of singlereiziger meteen achterover wil leunen en een cocktail bestelt. Boeken maar!

Aanbieding_Cooks_Adult Only.jpg

Een adult only-hotelvakantie boeken?

Boek een Sunprime vakantie, dè keten voor adult only hotels >>

Hippe hotels speciaal voor reizigers tussen 20 en 35 jaar: Cook's Club! >>

Lees meer info over adult only-vakanties >>

Ontmoet de blogger

Eline

Eline

Op elke plek en in ieder mens is iets moois te ontdekken, vindt Eline (25). Klinkt zoetsappig, maar die instelling levert haar wel fijne, bijzondere verhalen op.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.