Logo

Je hebt van die plekken op de wereld die zo idyllisch zijn, dat het glazuur van je tanden spat. Vrouwen willen er trouwen, mannen gaan er spontaan op hun knieën, dat werk. Dus wie een beetje romantiek niet schuwt, reist snel af naar een van deze 13 bestemmingen.

1. Zanzibar

Zo exotisch als je het verwacht, krijg je het ook: Zanzibar is zand, zee, palmbomen en koraalrif. Als je, met een cocktail in de hand, eenmaal je kont op het mooiste strand Nungwi Beach hebt geparkeerd, wil je er de komende jaren niet meer weg. Nou ja, een excursietje naar het oude centrum Stone Town (staat op de Werelderfgoedlijst én is de geboortegrond van Freddie Mercury) is misschien wel leuk. Om maar wat van de vele opties te noemen.

2. Sprookjesstad Colmar in Frankrijk

Vanuit, zeg, Utrecht sta je binnen een kleine zeven uur rijden in deze sprookjesachtige stad in de Franse Elzas. Ja, je leest het goed: gewoon in de Elzas. Het straatbeeld van Colmar bestaat uit kleurige huizen met luikjes, middeleeuwse uithangborden en een romantische gracht met bloembakken aan de reling. ’s Avonds gaan jullie natuurlijk naar de kroeg voor een goed glas wijn met de zeven dwergen...

3. Cappadocië, Turkije

Als je dan één keer in je leven een luchtballonvaart maakt, doe het alsjeblieft in Cappadocië. Het grillige landschap vol gatenkaas-achtige rotswanden, grotwoningen en zogeheten ‘tufsteenkegels’ blaast je van je sokken. Als je geen romantische inborst hebt, krijg je die hier wel. Ook de ‘Valley of Love’ is een must: je ziet vanzelf wel hoe die vallei aan z’n naam komt.

- Tekst gaat hieronder verder -

4. Victoriawatervallen, Zambia

Even voor je beeldvorming: terwijl jullie een romantische selfie proberen te maken, valt er achter je 500 miljoen liter water per minuut langs de rotswand van de Victoriawatervallen. Tip: neem samen een duik in The Devil’s Pool, wat niet zo eng is als het klinkt. De poel boven aan de rand van de Vic Fall geeft een prachtig uitzicht, een flinke dosis adrenaline en een foto die je heel wat likes gaat opleveren.  

5. Zuid-Ari Atol, Malediven

Dat speciale gevoel begint al in het watervliegtuig (ja!), de enige manier om dit paradijs op aarde te bereiken. Op het droomeiland Zuid-Ari Atol van de Malediven doe je niks anders dan turen in de kristalblauwe zee, luieren in de schaduw van palmbomen en pootjebaden op een houten steiger, terwijl je uit een kokosnoot drinkt. Alsof je samen door een tropisch schilderij loopt. Zeg daar maar eens nee tegen.

6. Kefalonia, Griekenland

Vergeet even die stampende beats en zwetende tieners in Chersonissos. Griekenland is ook gewoon retemooi en romantisch. Neem nou het eiland Kefalonia. Witte huizen met gekleurde daken en eindeloze trappen die naar verborgen baaitjes leiden. Overdag samen op een handdoek in de zon, ’s avonds struinen over de gezellige boulevards vol sfeervol verlichte tavernes. Meer hoeven we niet te zeggen, toch?  

7. Alberta, Canada

Nog voordat jij je verrekijker scherp hebt gesteld, zijn er al een paar herten voorbij gesprongen. Het enige dat je hoort in het Banff National Park in Alberta, is het geluid van kabbelende beekjes, ritselende bomen, een knagende eekhoorn. Als dat niet sprookjesachtig is, weten wij het ook niet meer. En dan hebben we het niet eens over de loeihoge bergtoppen bepoederd met sneeuw en vol gletsjers. Haardvuurtje aan in de avond, schapenvachtje erbij… Kortom, voor romantiek zit je hier goed.

8. Portovenere, Italië

Heuvels vol rozen, geraniums, orchideeën… Je schoonmoeder wordt WILD als ze hoort dat jullie naar deze bloemenrivièra gaan. Maar hey, die bloemen hebben jullie op een gegeven moment wel gezien, dus dan jullie gaan als echte principe en principessa in Portovenere lekker aan de wijn, huren een bootje en bezoeken historische kasteeltjes. En oké, die bloemen doen het wel goed op de foto.

- Tekst gaat hieronder verder -

9. Kyoto, Japan

Om het even uit de wereld te helpen: Kyoto is geen verbastering van Tokyo. Wél is ’t een stad met 1,5 miljoen inwoners én, volgens de geschiedenisboekjes, duizend altaren. Reis in de lente (want: overal kersenbloemen) of in de herfst (want: overal prachtig gekleurde bladeren). Kleurt mooi bij die tempels en jullie blozende wangen. Nog meer redenen om naar Japan te vliegen: sushi, lampionnen en geisha’s.

10. Fez, Marokko

Klim samen op een ezel en verken de scheve straatjes van Fez. Op elke vierkante meter wordt wel een specerij, omslagdoek of vliegend tapijt aangeboden. Voor rust aan je hoofd duik je lekker weg in een hamam, op iedere straathoek te vinden. Daarna samen aan een waterpijp lurken met een portie baklava bij de hand: hallo Duizend-en-een-nacht.

11. Dubrovnik, Kroatië

De prijzen van het Oostblok, een taal waar je geen klap van verstaat, hemelsblauwe zee en net weer even anders dan anders. In Dubrovnik moet je zijn voor een romantische citytrip binnen Europa. Drink je ochtendkoffie met uitzicht op die knalblauwe zee, beklim de middeleeuwse stadsmuren en peddel in een kajak naar een eilandje. Wat. Een. Heerlijkheid.

12. St. Lucia

Midden in de Caribische Zee vind je oase St. Lucia. Helderblauwe lucht, een minstens zo blauwe zee, felroze bloemen, witte zandstranden, voorbij zwemmende schildpadden en bananenbomen in het wild. En voor de panoramafoto’s: vulkaanbergen De Pitons. Geen wonder dat piraten hier vroeger zo graag aanmeerden. Wacht eens even – is dat nou het silhouet van The Black Pearl aan de horizon...?

13. Suzhou, China

Vergeet Venetië en Giethoorn. Voor een romantische rondvaart moet je in Suzhou zijn. De Chinese lampionnen dansen hier in de wind en vanaf een pittoresk bruggetje maken mensen foto’s van júllie. Ook buiten de boot is Suzhou de moeite waard: je hebt er zat parken met tempels om doorheen te wandelen. De panda’s in Ouwehands worden spontaan jaloers. Het is wat verder weg, maar dan heb je ook wat.

Ontmoet de blogger

Eline

Eline

Op elke plek en in ieder mens is iets moois te ontdekken, vindt Eline (25). Klinkt zoetsappig, maar die instelling levert haar wel fijne, bijzondere verhalen op.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.