Logo

Antwerpen, Brussel, Parijs, Orleans, Lyon en Marseille zijn wellicht de bekendste plaatsnamen onderweg van Nederland naar Frankrijk. Maar de route richting de zon kan veel leuker! Daarom hebben we de 17 opvallendste plekken die je onderweg kunt tegenkomen op een rijtje gezet.

1. Hongerige Wolf, NL

Normaal zijn wij nooit zo van de kledingadviezen, maar voor dit artikel maken we een uitzondering. Wie dit dorpje in Groningen bezoekt, raden wij namelijk af de volgende kledingstukken te dragen: witte muiltjes, een rieten mand en een rood kapje…

Nu al moe en zin in een hapje? Bekijk hotels vlakbij Hongerige Wolff >>

2. Tranendal, NL

Bedenk je dit even: stel je maakt deze reis andersom, van Frankrijk naar Nederland. En dan, net een paar kilometer voor het einde, autopech. Daar sta je dan, met de wegenwacht aan de telefoon. Eindigt je reis dus in… Juist!

3. De Hulk, NL

Wie dacht dat De Hulk een Amerikaans verzinsel was, heeft het mis. Het grote groene monster ‘woont’ namelijk gewoon in ons kikkerlandje. Of hij ook zijn krachttrainingen in dit dorp doet, weten we niet. Wij gniffelen ondertussen bij de mogelijkheid van het bestaan van ‘Sportschool De Hulk’.

4. Vrouwenverdriet, NL

Zou alles in Vrouwenverdriet te maken hebben met hartzeer van vrouwen? Wij dachten al aan het Gebroken Nagelplantsoen, het Uitgelopen Mascarapad en het Kledingcrisiskruispunt. Maar dat betekent misschien óók wel een shopwalhalla, goed tegen alle smart.

5. Kleuter, NL

Op de middelbare school zitten en tóch nog naar de Kleuterschool gaan: het kan in Kleuter. Flauw? Dat zullen de bewoners van dit dorp (Kleuters) inderdaad wel kinderachtig vinden.

6. Boerengat, NL

Je naam eer aan doen: dat geldt voor Boerengat. Dit dorpje bestaat uit niets meer dan een weg en paar boerderijen. Overigens zou het zomaar kunnen dat je er hard aan voorbijrijdt, aangezien de plaatsnaamborden regelmatig worden gestolen.

7. Balen, BE

Snel voorbij dit dorpje rijden, want de balen willen we niet krijgen – we zijn immers al bijna op de helft van de reis! 

8. Okselaar, BE

We weten niet of het verhaal klopt, maar het schijnt dat de bewoners van dit dorpje zich laten knippen bij ‘de kapper van Okselaar’. Het ‘met de handen in het haar zitten’ krijgt dan opeens een heel andere betekenis…

Even bijkomen van deze ellende? Hier overnacht je vlakbij Okselaar >>

9. Dikkebus, BE

Ga je hier met de bus heen? Pas dan op je intonatie bij het kopen van een kaartje. ‘Mag ik alstublieft een enkeltje, dikke buschauffeur?’, kan zomaar verkeerd worden opgevat. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

- Tekst gaat hieronder verder -

10. Jeuk, BE

Bij het zien van deze plaatsnaam moesten wij ons wel twee keer achter de oren krabben. Maar onze handen jeuken om hier langs te gaan!

11. Maffe, BE

Hoe zouden de inwoners van dit dorp heten? Wij zetten in op Mafklappers, Mafkezen of Mafketels.

En hier kan je in de buurt zelf even lekker maffen >>

12. Viesly, FR

Of alles ook zo smerig is in dit Franse dorpje, weten we niet. De naam belooft in elk geval niet veel goeds. Doorrijden dan maar, voor de zekerheid…

Of toch overnachten en hopen dat het ontbijt meevalt >>

13. Houdemont, FR

Bij het naderen van de eindbestemming kan de sfeer in de auto nog wel eens omslaan. Kinderen schreeuwend op de achterbank en een bijrijder die ‘de weg beter weet’. Even wat frustratie kwijt? Roep bij het zien van deze plaats keihard ‘HOUD JE MOND!’, en wijs dan naar het bordje.

14. Friet, FR

Krijg je tijdens de reis opeens honger? Sla dan niet af bij een wegwijsbordje met de tekst ‘Friet’. Hier tref je namelijk geen snackbar, hebben wij ons laten vertellen. Dit dorpje in Frankrijk bestaat namelijk uit bijna niets meer dan een boerderij.

15. Camembert, FR

Net als Goudse en Edammer, is ook deze Franse kaas vernoemd naar het dorp waar die vandaan komt. Nu alleen hopen dat het in Camembert niet net zo stinkt als de schimmelkaas zelf. En anders… gas op de (kaas)plank.

16. Truttemer-le-Grand, FR

Wie bij dit dorpje een groot meer met daaromheen vervelende vrouwen verwacht aan te treffen, komt bedrogen uit. Misschien trouwens wel dé plek om je schoonmoeder achter te laten, want Truttemer-le-Grand bestaat slechts uit een kerkje en zo’n 650 inwoners, op gepaste afstand van Nederland.

17. Pleurtuit, FR

Hoewel deze plaatsnaam niet heel gastvrij klinkt, ligt Pleurtuit op een prachtige plek bij de Atlantische Oceaan. Een prima plaatsnaam om deze roadtrip te eindigen en een kaartje te sturen. Groeten uit Pleurtuit!

Helaas hebben we hier geen hotels voor je, maar in de buurt ligt een van de mooiste dorpjes van Frankrijk, Dinard >>

Ontmoet de blogger

Joske

Joske

Joske (22) is allergisch voor sleur en staat altijd open voor een nieuw avontuur. Of dat nu in Nederland of ergens ver daarbuiten is: ze wil alles doen en beleven.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.