Logo
  • uur tijdsverschil met Nederland -7/-6 uur tijdsverschil met Nederland
  • gemiddelde temperatuur 18-28 gemiddelde temperatuur
  • adviesperiode mei-okt adviesperiode
  • foto's 6 foto's

Times Square, het Vrijheidsbeeld, Wall Street, Broadway en Central Park: je zou bijna denken dat je New York City wel helemaal kent. Maar is dat wel echt zo? Je kunt namelijk ieder jaar naar The Big Apple gaan en steeds weer nieuwe ontdekkingen doen. De stad slaapt nooit en de ontwikkelingen zijn in volle gang. Déze stukjes New York tip ik als je meer wilt zien dan de overbekende highlights.

Inwood Hill Park

Central Park gezien? Zoek dan Inwood Hill Park in het noorden van Manhattan op, een stukje van het oude New York waar vroeger de Lenape indianen woonden. In dit park zie je prehistorische rotsen, grotten en valleien. Het is een stukje ruiger dan het uitgestrekte Central Park, maar daardoor des te uitdagender. Je kunt er een kleine hike maken richting de Hudson, of gewoon heerlijk picknicken zonder de drukte van Central Park.

Coney Island

Toe aan een dagje strand en even ontsnappen uit het drukke stadsleven? Stap dan in de metro richting Coney Island, vanaf Times Square ben je ongeveer een uurtje onderweg. Je vindt hier een onwijs mooi strand waar je heerlijk kunt zonnebaden. Of maak een wandeling over de bekende boulevard. Even heb je helemaal niet meer het idee dat je in New York bent. Ook vind je hier het geliefde pretpark Luna Park. Stap in de achtbaan voor een adrenalinekick, kijk tijdens je ritje in de zweefmolen uit over het strand, geniet van echte Amerikaanse pizza’s en speel old-skool kermisspellen.

Virtual Reality bus tour

Ook in het toerisme doet Virtual Reality zijn intrede en niet meer alleen om vanaf je eigen bank een vakantiebestemming te beleven. In New York City stap je op een bus tour waarin de stoelen een kwartslag gedraaid zijn voor een panorama view. Tijdens de tocht door downtown New York zal de tourguide je af en toe vragen de VR bril op te zetten voor een 360-graden ervaring over de geschiedenis van de locatie waar je op dat moment bent. Zo zag je New York City écht nog nooit!

Hell’s Kitchen

Hell’s Kitchen was vroeger een ruwe achterstandswijk waar je liever niet te lang over straat wilde lopen, maar nu raden we je juist aan om hier wat tijd te spenderen. Deze wijk biedt plaats aan veel knusse cafeetjes, internationale kwalitatieve restaurants en een bruisend nachtleven. Het is een ware melting pot van culturen, leeftijden en nationaliteiten. Hell’s Kitchen staat ook wel bekend als ‘gayborhood’ vanwege zijn hoge percentage homoseksuele inwoners en omdat hier veruit de meeste gaybars van heel New York City zijn gevestigd.

Uitstapje Niagara Falls

Heb je New York City wel gezien of wil je het gewoon combineren met een ander stukje Amerika? De Niagara Falls zijn dichterbij dan je denkt, met een vlucht van een uurtje ben je er al. En wie denk je voor de gek te houden als je zegt dat deze níét op je bucketlist staat? De Niagara Falls behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld en deze in het echt te zien maar vooral horen geeft je echt een kick. Je kunt er gewoon een dagje naartoe tijdens je stedentrip New York!

Stedentrip-New-York.jpg

Waar te overnachten?

Bij Neckermann Reizen kun je terecht voor 120.000 hotels over de hele wereld, stuk voor stuk gecontroleerd op de hoge kwaliteit- en servicestandaarden die je gewend bent. In New York City heb je keuze uit meer dan 500 accommodaties in diverse prijsniveaus, met of zonder vlucht te boeken.

Stedentrip New York >>

Ontmoet de blogger

Rianne

Rianne

Ze reist, schrijft en gooit met gewichten in de sportschool. Rianne (22) is altijd op zoek naar de tofste, actiefste en mooiste reisjes binnen een beperkt budget.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook