Logo
  • uur tijdsverschil met Nederland +1 uur tijdsverschil met Nederland
  • gemiddelde temperatuur 22-30 gemiddelde temperatuur
  • adviesperiode MEI-OKT adviesperiode
  • foto's 19 foto's

Na lange, heerlijke, maar vermoeiende jaren met hysterische gezinsvakanties wil je wel weer eens iets anders. Bijvoorbeeld: een goudeerlijke liefdestrip met je eigenste vrouw, naar een hotel met alle luxe, heerlijk eten, en volop te doen om fit en slank te blijven. En dat in een mooie omgeving. Die je – als je per se wilt – moeiteloos in een paar uur met een vlotte huur-Skoda kunt verkennen.

Een vakantie waarin niets moet en alles mag, vooral genieten van elkaar en je prachtige hotel, waar alles in het werk wordt gesteld om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Een trip, kortom, zoals Jan Heemskerk en zijn vrouw Corinne beleefden in het SENTIDO Port Royal Villas & Spa, op het Griekse eiland Rhodos. Alleen voor volwassenen – sorry kids!

Jan en Corinne’s ideale vakantiespot

Jan: We werken allebei keihard en onze jongste zoon woont nog thuis, dus we krijgen niet vaak de kans om samen op vakantie te gaan. Weten we ons een midweek of lang weekend voor elkaar vrij te maken, willen we dus ook zeker weten dat ons verblijf perfect is geregeld. En dat betekent voor ons: een ruime, smaakvolle kamer met een comfortabel bed, een uitzicht om voor op te staan, kwalitatief goed, gezond en gevarieerd aanbod aan eten, uitgebreide spa-faciliteiten en voldoende sport en outdoor-activiteiten.

Omdat we goed op ons lichaam passen* – we willen nog héél lang mee – is voor ons de ideale vakantie bovendien altijd een combinatie van ontspanning en activiteit: luieren op het strand én een uurtje Crossfit-training, heerlijk uitslapen of juist yoga bij de opgaande zon, hiken in een mooi natuurgebied of loom slenteren in een pittoresk stadje. SENTIDO Port Royal heeft het allemaal. En Rhodos ook.

 

*Jan Heemskerk schreef onlangs Als Jan het Kan, Gezond en Slank voor Gewone Mannen, een vrolijk en herkenbaar afslankboek voor welvaartsbuikjes en blubberbourgondiers, zoals hij zelf was vóór hij gezond ging leven en 25 kilo afviel! Corinne, de opgeluchte echtgenote van Jan, is redacteur bij een krant.

De formule van SENTIDO Hotels & Resorts steunt op vier pijlers. Allereerst vind je ze alleen maar op fijne plekken in onverbiddelijke vakantielanden. Ten tweede: het eten is goed, met name in de à la carte restaurants waarin zo veel mogelijk met lokale seizoensproducten wordt gekookt. Ten derde: er wordt ruim aandacht besteed aan het slaapcomfort, tot aan een kussenservice aan toe, opdat iedereen optimaal het moede hoofd te ruste kan leggen, iets wat voor mij, een kieskeurige slaper, van groot belang is gebleken. Tenslotte biedt ieder SENTIDO hotel zogeheten Holiday Plus-activiteiten voor zowel volwassen en kinderen, zoals de SENTIDO Daybreak, een combinatie van tai-chi, yoga en pilates.

Waar inspanning en ontspanning heerlijk samenkomen

Wij hebben de primeur van Thanos, de personal trainer van het Port Royal, die dit seizoen voor het eerst is begonnen. Hij is veteranen-wereldkampioen speerwerper en heeft een speciale manier van opdrukken die niemand hem nadoet. Een allround-sportman en een bijzonder gulhartig en vriendelijk persoon.

…waar we eigenlijk geestelijk nog niet aan toe zijn, maar vooruit…

Hij neemt ons mee uit hiken in het prachtige natuurgebied Epta Piges (‘Zeven Bronnen’), op vijf minuutjes rijden van het hotel. We krijgen een set van die Nordic Walking-skistokken uitgereikt, waar we eigenlijk geestelijk nog niet aan toe zijn, maar vooruit, en maken een pittige wandeling van een uur of twee met aardig wat klimmetjes. Erg fijn en mooi, al zijn er best veel dagjesmensen, en zijn we bang dat het hier in het hoogseizoen echt krioelt van de toeristen, en dat doet toch iets af aan het zuivere bergbeklimmersgevoel.

De volgende dagen doen we ook nog een – goed op onze conditie afgestemd – rondje crossfit met Thanos, Corinne pakt nog twee keer yoga mee en maakt een keertje gebruik van de apparaten in de sportschool. Ik ‘offer me op’ voor een ontspannende lichaamsmassage van een uur in de Ethereal Spa & Wellness. Deze enorme spa heeft een sauna, een binnenzwembad, een stoombad en uitgebreid aanbod aan gezichts- en lichaamsbehandelingen. En massages, dus. Conclusie: alles is hier dik op orde voor de aanpak van de doorgestreste kantoormens.

Griekse keuken en wereldwijde klassiekers op 1 plek

We maken gebruik van het zogeheten all-inclusive pakket van SENTIDO, wat betekent dat een behoorlijk aantal activiteiten en faciliteiten inbegrepen zijn, wat natuurlijk ook geldt voor een flinke variatie aan drankjes en snacks aan het zwembad, en verschillende gerechten in de à la carte restaurants op het resort. Je herkent ze op alle menukaarten aan het kroontje. We doen lekker Hollands en proberen de week door te komen zonder een cent extra uit te geven. Dat lukt zonder al te veel moeite en we zitten toch mooi aan het zwembad met een Aperol Spritz en smakelijke Ceasar Salad-wraps.

Niets zo romantisch als samen kliederen met kreeft!

Een armoedig gevoel heb je hier sowieso ook niet als je de à la carte restaurants helemaal links laat liggen en aanschuift bij het buffet. Daar vind je ook heerlijke specialiteiten van de Griekse keuken en wereldwijde klassiekers, en je zou niet de eerste zijn die twee keer opschept. Ook bij het ontbijtbuffet ontbreekt het aan niets. Er is zelfs ‘porridge’, oftewel de dagelijkse havermout die ik ooit van mijn diëtiste kreeg aanbevolen. Niet dat we die namen, want de zes soorten eiergerechten, de grote bakken met fruit en verse smoothies, zagen er te onweerstaanbaar uit.  Toch leuk: minimaal één keertje eten in openlucht-pastapizza-restaurant ‘La Pasteria’ of specialiteitenrestaurant ‘Ocean’, bijvoorbeeld tijdens lobster night. Niets zo romantisch als samen kliederen met kreeft!

Het SENTIDO resort, het naburige Kolymbia en Rhodos-stad

Wat direct opvalt als je plaatsneemt aan één van de twee uitzinnige centrale zwembaden is de weldadige rust. Er zijn geen kinderen. En op het gevaar nou voor kinderhater te worden uitgemaakt – wat héérlijk is dat. Voor een keertje. Het is sowieso erg rustig, op het resort en in het naburige Kolymbia, maar dat zal komen omdat we hier in de eerste week van het zomerseizoen verblijven – een week vóor de meivakantie - en de meeste winkeltjes en overig vakantie-vertier nog zijn gesloten. Dat heeft natuurlijk zijn voors en tegens, maar vraag je het aan ons: het is fantastisch! Het voelt of we het hele strand, het hele zwembad, de complete bar, het hele hotel – wat – heel Rhodos voor onszelf hebben!

Dat laatste blijkt trouwens wel mee te vallen als we na twee dagen chillen op het resort in de Skoda stappen en een bezoekje brengen aan Rhodos-stad. Daar is het gezellig druk, maar we kunnen ons autootje toch redelijk gemakkelijk kwijt aan de haven, maar een klein stukje van het oude centrum, waar je heerlijk kunt slenteren door de straatjes, hier een moskee, daar een kasteel, winkeltjes en restaurantjes te over en echt een heel prettige sfeer. We sluiten af met koffie in het zonnetje aan de jachthaven en het leven is goed.

Onderweg terug pikken we nog even Anthony Quinn Beach mee, het strand waar delen van de klassieke oorlogsfilm De Kanonnen van Navarone werden opgenomen, en een mooi ding om thuis te kunnen vertellen aan je vrienden!

Toen het allerminst gebruikelijk was dat dames alleen zulke wilde reizen maakten

Dolen door Lindos

De volgende dag rijden we de andere kant op, richting het zuiden, naar het kustplaatsje Lindos, zo’n 25 kilometer van het hotel. Voor Corinne een aparte plaats, want daar ging haar oma altijd op vakantie in de jaren ’60, toen het allerminst gebruikelijk was dat dames alleen zulke wilde reizen maakten. Er gaan vanuit overal en nergens met de boot en de bus excursies naar Lindos, zo’n beetje dé toeristische trekpleister van het eiland. Het is dan ook wel beeldschoon, een spierwit stadje tegen een berg geplakt, een wirwar van een doolhof, en superleuk voor een uurtje of een lunch, maar probeer een beetje in de daluren te komen, want anders wordt het filelopen. Heb je tijd, rijd dan nog wat verder naar het zuiden, want wij hebben de indruk dat de natuur steeds groener en bergachtiger, en de plaatsjes steeds mooier worden, naarmate je verder van de hoofdstad komt.

Zon, zee, zwembad en lummelen

Maar als gezegd: wij komen hier om de ‘simpele genoegens’. Een beetje sporten en verder domweg loungen in een ligstoel aan het strand (53 meter lopen van deur tot zee – met ober) of poedelen in het semi-privézwembad aan het afgeschermde terras van onze luxe bungalow. Allebei hemels met een boek en een drankje en elkaar – 100 % ontspannen. Of je kunt– we noemden het al, lummelen aan éen van de twee enorme en prachtige designzwembaden op het complex, beide voorzien van een fijne bar. Het is allemaal even heerlijk en gastvrij.

We kunnen en willen het SENTIDO Port Royal Villas & Spa dan ook van harte aanbevelen voor een heerlijk-tot-jezelf-komen-met-z’n-tweeën-trip-voor-stellen-met-een-drukke-baan. Je huwelijk knapt er gegarandeerd van op, en zo niet, is het toch niet meer te redden. Weet je dat ook weer.

Jan nog even kort over Rhodos en het hotel...

Ontmoet de blogger

Jan

Jan

Jan Heemskerk (‘ergens in de 50’) is oud-hoofdredacteur van Playboy, koffieleuter bij Koffietijd en medeopperhoofd van mannenplatform meneren.nl

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.