Logo
  • uur tijdsverschil met Nederland -6 uur tijdsverschil met Nederland
  • gemiddelde temperatuur 30-32 gemiddelde temperatuur
  • adviesperiode JAN-DEC adviesperiode
  • foto's 10 foto's

Dat Curaçao rijk is aan stranden zo wit als het gebit van je tandarts, een zee heeft zo blauw als een babykamer en een temperatuur heeft waar je U tegen zegt, weten we. Juist dat maakt Curaçao een fantastische bestemming en de ideale escape van het sombere weer in Nederland.

En heel eerlijk: als actieve reiziger was ik wel een beetje bang dat ik wat… onrustig zou worden. Ik heb niets liever dan de zon op m’n bol en ben een zielsgelukkig meisje als dat het geval is, maar dagenlang uitgestrekt op een strandbedje is ook niet helemaal mijn ding. Ik vind een goede combinatie van zonnebaden en actief bezig zijn ideaal. Gelukkig werd op de dag van aankomst op dit tropische stukje Nederland al duidelijk dat Curaçao veel meer is dat alleen zon, zee en strand.

Vroege wandeling naar de top van de Christoffelberg

De Christoffelberg is de ‘hoogste’ berg van Curaçao, ook al is dit maar een kleine 400 meter. Wél heb je vanaf de top een geweldig uitzicht over het eiland en is ook de route hier naartoe een pareltje op zichzelf.

Voor deze wandeling vertrokken we vroeg, rond 7 uur. Het wordt geadviseerd om zo vroeg mogelijk de berg op te gaan, omdat je anders in de volle zon aan het klimmen bent. In de middag sluiten ze de toegang zelfs. Bij de ingang van het park betaal je entree, kun je nog even naar de wc en krijg je uitleg over hoe je bij het beginpunt komt met de auto. Vanuit daar is het een kwestie van wandelschoenen aan en de berg op!

De wandeling wordt steeds pittiger en naarmate je bijna bij de top bent, word ook je flexibiliteit, hoogtevrees en kracht even op de proef gesteld. Help elkaar dus ook vooral, you’re gonna need it. Maar het is de moeite zeker waard!

Met de catamaran naar onbewoond Klein Curaçao

Er gaan ‘normale’ veerboten naar het natuurparadijsje Klein Curaçao (nog geen twee vierkante kilometer groot), maar eigenlijk is het veel toffer om deze route met een catamaran af te leggen! Avontuurlijker, gaver en je bent veel meer één met de natuur. Mocht je snel zeeziek zijn dan is het misschien niet de beste optie, maar je tripje naar het bounty eiland wordt hiermee wel een paar tikken avontuurlijker.

Duiken op een van de hotspots in Curaçao

Ben je het snorkelen zat? Ga dan een stapje verder tijdens een duiksessie. Bij verschillende stranden kun je dit doen, of je nu ervaren bent of niet. Eerlijk gezegd heb ik dit zelf niet gedaan, maar als ik mijn zus mag geloven zijn de spots bij Porto Mari en Cas Aboa ge-wel-dig. En rondom Klein Curaçao kun je trouwens ook goed duiken en snorkelen. Maar keuze genoeg, Curaçao is praktisch één grote dive spot!

Op naar de Westpunt met de huurauto

Er zijn toeristen die Willemstad of de badplaats Jan Thiel niet verlaten, maar een huurauto is het beste cadeau dat je je op dit eiland kunt voorstellen. Vooral als je naar de ruigere Westpunt rijdt. Het landschap is hier verlaten, ruig en woest. Je vindt hier ook Watamula Hole, een ‘blowhole’ waar het water soms letterlijk uit komt spuiten. ‘Dit is waar Curaçao ademt’, wordt ook wel gezegd. Een natuurspektakel om in zo’n maanlandschap te zien, maar zorg wel dat je stevig staat en dat je geen pet of hoed draagt, want de wind is hier de baas.

Van de Watamula Hole had ik zelf geen goede foto, dus heb ik deze video voor je gevonden op YouTube...

Actief de mangroven ontdekken tijdens stand up paddle of kajakken

Wist je dat Curaçao mangroven heeft? Van die verstopte routes door het water die je altijd in Expeditie Robinson ziet. Uitstekend dus ook voor activiteiten als stand up paddle en kajakken. Ook een aanrader voor in de ochtenduren, als het eiland nog wakker wordt en de zon nog niet op volle sterkte is. Heb je een goede reden om de rest van de dag heerlijk te ontspannen en bij te komen!

Livingstone-Jan-Thiel-Resort.jpg

Zelf naar Curaçao?

Bekijk vakanties naar Curaçao >>

 

(foto Livingstone Jan Thiel Resort)

 

 

Ontmoet de blogger

Rianne

Rianne

Ze reist, schrijft en gooit met gewichten in de sportschool. Rianne (22) is altijd op zoek naar de tofste, actiefste en mooiste reisjes binnen een beperkt budget.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook