Logo
  • uur tijdsverschil met Nederland -1 uur tijdsverschil met Nederland
  • gemiddelde temperatuur 18-28 gemiddelde temperatuur
  • adviesperiode MRT-NOV adviesperiode
  • foto's 6 foto's

Steevast staat er bij Sandra en haar vriendinnen een jaarlijks terugkerend evenement in de agenda, namelijk een lang weekend weg met de meiden. De bestemming wisselt per jaar en is daardoor steeds weer verrassend. Dit keer bezochten de dames het Portugese Lissabon, het werd een onvergetelijk uitje.

Sandra over haar vriendinnentrip naar Lissabon

Elk jaar is het weer een uitdaging om een bestemming te vinden die voor alle meiden aantrekkelijk is. Maar het is weer gelukt! We zijn 4 dagen op stedentrip naar Lissabon geweest, en dat was een ontzettend groot succes! We hebben veel lol gehad en kwamen helemaal opgeladen en vol verhalen weer terug. Lissabon is echt een aanrader voor een citytrip, zeker ook met vriendinnen.

Ik heb Lissabon inmiddels in mijn top 3 vakantiebestemmingen gezet. Waarom? Lees hieronder mijn tips en ervaringen!

1. Fietsend langs de zee

Fietsend een stad verkennen is altijd heerlijk. Je kunt de tijd even helemaal los laten en overal voor de deur stoppen. Lissabon is best vlak, dus voor ons Nederlanders ideaal. Met een heerlijk briesje en de zon op onze bol, fietsten we langs de prachtige zee, constant genietend van oneindige uitzichten. Toen we wat trek begonnen te krijgen zijn we voor de lunch gestopt bij een restaurant onder de bekende brug Ponte 25 de Abril. Daar, aan de oever van de Taag, heb ik mijn lekkerste pizza ooit gegeten. Na de lunch fietsten we door naar Belém, waar we genoten van de welbekende zoete room pasteitjes, Pastéis de Belém. Rijen dik voor deur, maar zó de moeite waard!

2. Het strand van Cascais

Gezien we in Zuid Europa waren wilden we ook wel wat tijd doorbrengen op het strand om zo een heerlijke extra dimensie te geven aan onze citytrip. Lissabon zelf heeft geen zandstrand, maar daar wisten we wel wat op. Met de trein kun je namelijk heel makkelijk naar het vlakbij gelegen Cascais. In iets meer dan een uur waren we vanuit het centrum van Lissabon in de levendige badplaats Cascais en konden we onze handdoek uitstrekken voor een paar uurtjes zon en zee. Voor de lunch ploften we neer op het prachtig dakterras bij restaurant Café Galeria House of Wonders. Deze vind je in de gezellige winkelstraat. Een aanrader, hier word je heerlijk in de watten gelegd!

3. Avondje eten en drinken in de apotheek

In de wijk Bairro Alto in Lissabon vind je op een berg het restaurant Pharmacia. De naam liegt niet, het is net een echte apotheek met al zijn gekke apothekersattributen. We bestelden het drankje antibiotica en zijn de rest van de trip gezond doorgekomen. De wijn stond in een grote maatbeker om hem koel te houden en met een bijbehorend hapje genoten we van het prachtige uitzicht. Proost, op je gezondheid!

- Tekst gaat hieronder verder -

4. Op stap in Bairro Alto

Op zoek naar gezelligheid belandden we de eerste avond in Lissabon in Bairro Alto. Dit was zo geslaagd dat we het de overige avonden herhaald hebben. Bairro Alto is een supergezellige wijk in het centrum en dankzij de heerlijke avondtemperatuur wordt hier niet alleen binnen in de kroegen, maar ook buiten op straat geborreld. Het viel ons op dat hier een gezellige mix van locals en allerlei andere nationaliteiten is. Binnen in de kroegjes werd veel livemuziek gespeeld, voetjes van de vloer dus. Af en toe weer even naar buiten om wat af te koelen met een drankje en hup de volgende bar in voor nog een dansje.

5. Clubbing in K Urban Beach

Bairro Alto is super leuk, maar we wilden nog wel wat dieper het nachtleven in en kwamen zo terecht bij de club K Urban Beach. Zoals de naam al enigszins verklapt, bevindt deze club zich aan zee met een prachtig uitzicht. Hier dansten we door tot in de vroege uurtjes en misten we bijna onze vlucht terug. Gelukkig kwam alles nog net goed en konden we er nog lang om lachen.

Een blog van...

De redactie

De redactie

We nemen je graag mee op ontdekkingsreis, laten je mooie en bereikbare vakantieplekken zien en delen graag onze kennis over alles van reizen.

Lees meer

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op social media.