Hotel Zanzibar
Hotel Zanzibar

Hotel Zanzibar

Zanzibar is een prachtig eiland aan de Afrikaanse oostkust. Het maakt onderdeel uit van Tanzania en wordt samen met het nabijgelegen Pemba en Mafia de Specerijeneilanden genoemd, vanwege de handel in kaneel, kruidnagels, peper en nootmuskaat. Zanzibar telt ongeveer 800.000 bewoners en kent een rijke geschiedenis, waar vooral in Stone Town (het oude centrum van de gelijknamige hoofdstad) nog veel sporen van terug te vinden zijn. Op het eiland heerst een tropisch klimaat, waarbij de temperatuur het hele jaar door tussen de 24 en 28 graden schommelt. Ga je op vakantie naar dit exotische paradijs, dan is een hotel in Zanzibar een comfortabele uitvalsbasis.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Zanzibar

De meeste resorts en hotels liggen niet ver van de parelwitte stranden, zodat je na het ontbijt meteen aan het azuurblauwe water neer kunt strijken. De zee leent zich overigens voor veel meer dan zwemmen en zonnebaden: in de Indische Oceaan bevinden zich prachtige koraalriffen; snorkelen en duiken zijn dan ook veel beoefende watersporten. Daarnaast zijn er mogelijkheden om haaien en dolfijnen te spotten en een dag te diepzeevissen. Je kunt hiervoor zelfs een excursie boeken of gebruikmaken van de opties die in je hotel in Zanzibar worden aangeboden. Kitesurfen is sterk in opkomst; aan enkele stranden kun je een uitrusting huren en je laten begeleiden door ervaren instructeurs.

Aan de westkant van het eiland vind je op een driehoekig schiereiland - dat vanaf Zanzibar en je hotel eenvoudig te bereiken is - het historische centrum van de hoofdstad. Je kunt hier uren rondslenteren in de sfeervolle smalle straatjes vol woningen, winkeltjes, bazaars en moskeeën. Het eiland is in de loop van zijn geschiedenis in handen van verschillende machten geweest, waardoor de architectuur uit een prachtige mengeling van Arabische, Perzische, Indische en Europese gebouwen bestaat. Vooral de Arabische huizen met hun mooie veranda’s en deuren met houtsnijwerk zijn zeer de moeite waard.

Hotel Zanzibar